Dan žena v Kobilarni Lipica - vse vajeti tokrat v ženskih rokah

(28.02.2019) Disciplina, moč, čiste in zbrane misli, močan značaj, pogum in vztrajnost so kvalitete uspešnih žensk po vsem svetu. To odlikuje tudi naše dame v Kobilarni Lipica, ki so pri delu s konji nadvse uspešne!

Na posebni predstavi v soboto, 9. marca, bodo vse vajeti držale v svojih rokah in navdušile skupaj z izbranimi belimi lipicanskimi kobilami in najlepšimi žrebci.

Dame iz Kobilarne Lipica so že pripravljene na posebno predstavo, v kateri bodo navdušile ob dnevu žena v soboto, 9. marca, ob 15. uri. Tokrat bodo vse vajeti držale v svojih rokah in nastopile skupaj z izbranimi belimi lipicanskimi kobilami in najlepšimi lipicanskimi žrebci.

Občudovali jih bomo pri nastopu s konji v svobodi, pri izvajanju elementov klasične dresure in najtežjih elementov dresurnega jahanja ter spoznali psihologijo dela z lipicanci. Pritegnile bodo s svojo disciplino, močjo, čistimi in zbranimi mislimi, močnim značajem, pogumom in vztrajnostjo, ki so kvalitete uspešnih žensk po vsem svetu.

V edinstvenem doživetju se jim bodo v maneži pridružile tudi obiskovalke in se same preizkusile v izjemni vlogi šepetalk konjem. Doživele bodo stik z mogočnimi belimi lipicanci in začutile, kako lahko s svojo energijo povabijo konja v svojo bližino ter ga umirijo ali pa v njem prebudijo vso iskrivost in energijo.

Obenem bodo lahko moč belih lipicancev in izjemnost narave doživele med vožnjami s kočijo po edinstvenem lipiškem posestvu, izjemen dan pa zaokrožile ob sladkih razvajanjih v restavraciji hotela Maestoso.

Ob dnevu žena se obeta nepozabna sobota v Lipici, obarvana z izjemno žensko energijo. Za edinstveno doživetje bo na voljo omejena količina vstopnic. Svojo si lahko od 28. februarja zagotovite v predprodaji na Eventimu. Drage dame, lipiška ekipa in več kot 300 belih lipicancev se že veseli srečanja z vami!


Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več