Celje je bilo delovišče za okoli 100 reševalcev s psi

(30.08.2012) Organizator mednarodnega Letnega tabora reševalnih psov, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, je med 22. in 26. avgustom gostil okoli 100 reševalcev s psi iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške.

Tabor predstavlja tradicionalni poletni tabor vodnikov reševalnih psov v organizaciji Komisije za reševalne pse pri Kinološki zvezi Slovenije.


Celje je bilo delovišče za okoli 100 reševalcev s psi

Letni tabor reševalnih psov je obsegal aktivnosti uvajanja začetnikov v svet reševanja s psi, usposabljanje že izkušenih, aktivnih vodnikov in sodelovanje z raznimi službami na področju zaščite in reševanja ter MORS in Policije. Namen tabora je izmenjava izkušenj, tako slovenskih kot mednarodnih udeležencev.

Cilj je napredovanje znanja udeležencev, s čimer se bo izboljšala kakovostna podpora službi civilne zaščite. Tabor promovira številčnost slovenskih udeležencev, ki prostovoljno namenjajo svoj čas humanitarni aktivnosti reševanja pogrešanih.

Obenem je pomembna izpostavitev problema slabše podpore aktivnosti iz strani državnih organov in priložnost izboljšave v smislu zagotavljanja kakovostne reševalne enote, s čimer bi izboljšali mehanizem civilne zaščite EU.


Poleg dogajanja na ruševinah, objektih in gozdovih v Celju in okolici, je bilo dogajanje osredotočeno na promocijo atraktivnih celjskih turističnih destinacij (npr. Šmartinsko jezero).

Primarna dejavnost Kinološkega društva reševalnih psov Celje je prav šolanje reševalnih psov in njihovih vodnikov. Z reševanjem se ukvarja veliko članov in članic v društvu, iz leta v leto pa se število še povečuje. Tako bo tabor predstavljal tudi odlično priložnost za mimoidoče, da se seznanijo z aktivnostmi reševanja in procesom nastajanja vodnikov reševalnih psov.

V društvu so tudi izkušeni vodniki, ki so se udeležili odmevnih iskalni akcij ob potresih v Turčiji in na Sumatri, v Logu pod Mangartom, v Rudniku Zagorje–Hrastnik, kjer so bili zasuti rudarji ter mnogih iskalnih akcij za pogrešanimi osebami v gozdovih po Sloveniji.

Prav vsak vodnik reševalnega psa si enkrat v pasjem življenju želi najti pogrešano osebo ali vsaj sodelovati v akciji, kjer osebo najde kateri izmed ostalih vodnikov. Aktivnost reševanja z večletnimi skoraj dnevnimi treningi postane za marsikoga način življenja.

www.kdrp-celje.si

Sorodni članki

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami; Vir slike: ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami

Ob svetovnem dnevu ptic selivk ter bližnjem dnevu ogroženih vrst v ZOO Ljubljana vabijo na tradicionalni naravoslovni dan s študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani in natečaj risanja s kredami
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli; Vir slike: sbi

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vas 13. maja ponovno vabi na že tradicionalni športni dan
preberi več

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Ob svetovnem dnevu zapuščenih živali Zavetišče Ljubljana vabi na dneve odprtih vrat.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Materinski dan in vikend živalskih staršev in mačjih pand

Ob materinskem dnevu v ZOO Ljubljana iz naročij mater že kukajo prvi letošnji mladički
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več