Celje je bilo delovišče za okoli 100 reševalcev s psi

(30.08.2012) Organizator mednarodnega Letnega tabora reševalnih psov, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, je med 22. in 26. avgustom gostil okoli 100 reševalcev s psi iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške.

Tabor predstavlja tradicionalni poletni tabor vodnikov reševalnih psov v organizaciji Komisije za reševalne pse pri Kinološki zvezi Slovenije.


Celje je bilo delovišče za okoli 100 reševalcev s psi

Letni tabor reševalnih psov je obsegal aktivnosti uvajanja začetnikov v svet reševanja s psi, usposabljanje že izkušenih, aktivnih vodnikov in sodelovanje z raznimi službami na področju zaščite in reševanja ter MORS in Policije. Namen tabora je izmenjava izkušenj, tako slovenskih kot mednarodnih udeležencev.

Cilj je napredovanje znanja udeležencev, s čimer se bo izboljšala kakovostna podpora službi civilne zaščite. Tabor promovira številčnost slovenskih udeležencev, ki prostovoljno namenjajo svoj čas humanitarni aktivnosti reševanja pogrešanih.

Obenem je pomembna izpostavitev problema slabše podpore aktivnosti iz strani državnih organov in priložnost izboljšave v smislu zagotavljanja kakovostne reševalne enote, s čimer bi izboljšali mehanizem civilne zaščite EU.


Poleg dogajanja na ruševinah, objektih in gozdovih v Celju in okolici, je bilo dogajanje osredotočeno na promocijo atraktivnih celjskih turističnih destinacij (npr. Šmartinsko jezero).

Primarna dejavnost Kinološkega društva reševalnih psov Celje je prav šolanje reševalnih psov in njihovih vodnikov. Z reševanjem se ukvarja veliko članov in članic v društvu, iz leta v leto pa se število še povečuje. Tako bo tabor predstavljal tudi odlično priložnost za mimoidoče, da se seznanijo z aktivnostmi reševanja in procesom nastajanja vodnikov reševalnih psov.

V društvu so tudi izkušeni vodniki, ki so se udeležili odmevnih iskalni akcij ob potresih v Turčiji in na Sumatri, v Logu pod Mangartom, v Rudniku Zagorje–Hrastnik, kjer so bili zasuti rudarji ter mnogih iskalnih akcij za pogrešanimi osebami v gozdovih po Sloveniji.

Prav vsak vodnik reševalnega psa si enkrat v pasjem življenju želi najti pogrešano osebo ali vsaj sodelovati v akciji, kjer osebo najde kateri izmed ostalih vodnikov. Aktivnost reševanja z večletnimi skoraj dnevnimi treningi postane za marsikoga način življenja.

www.kdrp-celje.si

Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Novo okno v znanost živalskih vrtov in akvarijev

Evropska zveza živalskih vrtov in akvarijev (EAZA) vzpostavlja vseevropsko raziskovalno podatkovno zbirko
preberi več

Veterinarstvo Eisner d.o.o.

Veterinarstvo Eisner d.o.o. zaposli veterinarja/veterinarko

Usklajena ekipa ambulante za male živali v Mariboru zaradi povečanega obsega dela išče angažiranega veterinarja ali veterinarko
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Veterinarska ambulanta Ajdovščina, d.o.o.

Veterinarska ambulanta Ajdovščina išče sodelavca/sodelavko

Kolektiv Veterinarske ambulante Ajdovščina išče novega veterinarja ali veterinarko, ki se bo priključil njihovi ekipi strokovnih sodelavcev
preberi več

Vet Medica Portorož

Ekipa Vet Medica Portorož išče nove sodelavce!

V veterinarski ambulanti Vet Medica Portorož, d.o.o. zaposlimo veterinarja/veterinarko z licenco.
Pogoj so delovne izkušnje na področju medicine psov in mačk
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi otroke na preživljanje zimskih počitnic
preberi več

Slovensko toksikološko društvo

Šesti kongres Slovenskega toksikološkega društva

Slovensko toksikološko društvo vabi na kongres z naslovom  Prepovedane snovi v športu pri ljudeh in živalih
preberi več

Federico Vilaplana Grosso

Strokovni spletni seminar s področja slikovne diagnostike

SZVMŽ za vas pripravlja spletni seminar, na katerem boste dobili odgovore na aktualna vprašanja s področja SLIKOVNE DIAGNOSTIKE
preberi več

Znanost

novice

mednarodno