Beli lipicanci, Vlado Kreslin in črna kitara

(27.09.2019) Prvič bodo skupaj v nepozabnem spektaklu ob dnevu Kobilarne Lipica, 6. oktobra 2019.

Po tem, ko so sončne žarke na začetku septembra prekrili deževni oblaki, se v nedeljo, 6. oktobra, obeta praznovanje Dneva Kobilarne Lipica v prijetnem toplem jesenskem vremenu.

Več kot 40 najlepših lipicancev bo prvič »zaplesalo« na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom. Pridružila se jim bo izjemna šepetalka konjem Magnificent Maelle, v soboto, 5. oktobra, pa si bodo lahko obiskovalci v Lipici ogledali tudi najlepše lipicanske žrebičke, ki so letos prišli na svet v Združenju rejcev lipicanca Slovenije.


Magnificent Maelle

V edinstvenem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara bodo v nedeljo, 6. oktobra, zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinovi Mali bogovi in glasbeniki Policijskega pihalnega orkestra bodo doživetje elegance lipicancev prepletli s čutnimi melodijami in priigrali dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel z začetkom ob 15. uri na hipodromu v Lipici.

Z izjemnimi doživetji, ki jih Dan Kobilarne Lipica prinaša letos, bo ta priljubljena prireditev zagotovo ena najlepših priložnosti za stik z lipicanci in doživetje Lipice v sproščenem festivalskem vzdušju.

Med več kot 300 lipicanci se bodo vse od 10. ure dalje zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za ogled predstavitve kovanja in sedlanja ter otroška doživetja z lipicanci in poniji ter družinske vožnje s kočijo.

Ob Kreslinovih verzih »Tudi čez tisoč let, tu bom stal, sonce bo moje srce,« bodo nastopile bele lipicanske kobile, brez katerih ne bi bilo več kot 400-letne zgodbe o Lipici.

Ob skladbi Od višine se zvrti bo pritegnil solo nastop čudovitega visoko izšolanega lipicanca, kako bodo elegantni koraki čudovitih belih konj pospremili legendarno skladbo Tista črna kitara, pa naj vse do začetka velikega glasbeno-konjeniškega spektakla ostane skrivnost.

Zagotovo bodo lipicanci navdušili obiskovalce tudi s spektakularnimi skoki šole nad zemljo, ki pomenijo vrhunec klasične dresure. Gostje celodnevnega dogajanja ob Dnevu Kobilarne Lipica pa bodo lipicanci Postaje konjeniške policije Ljubljana in Združenja rejcev lipicanca Slovenije.

Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več