Adrenalinski dan v Lipici za zvezdnika Billa Murrayja

(08.06.2017) Kobilarno Lipica je v sredo, 7. junija 2017 obiskal ameriški filmski igralec in zvezdnik Bill Murray, skupaj s chefom Petrom X. Kellyjem in poslovnežem Emilom Gasparijem.

Ameriški filmski igralec in komik Bill Murray je včeraj doživel adrenalin »rallyja s konji« - vožnje s tekmovalno dvovprego. S parom belih lipicancev - in s pomočjo lipiških voznikov - je odpeljal več vratolomno hitrih krogov s tekmovalno kočijo.


Adrenalinski dan v Lipici za zvezdnika Billa Murrayja

Povabilo na drzno vožnjo je bilo zanj prvo presenečenje, vendar ga je takoj sprejel in v »polni bojni opremi« doživel moč lipicancev. Tako je postal predhodnik ameriške nacionalne ekipe, ki prihaja septembra v Lipico na največji konjeniški dogodek vseh časov v Sloveniji - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg.

 Ameriški igralec si je ogledal tudi nastop lipicancev, ki so ga še posebej navdušili, ko so izvedli spektakularne skoke šole nad zemljo po taktih glasbe iz filma Ghostbusters, s katerim je zaslovel. Obisk je bil nadvse ploden, saj je Bill Murray ob tem postal še boter letošnje prvorojene žrebičke Slave.


 Legenda med svetovnimi komiki je tako izkusila, kakšno izjemno doživetje in adrenalinsko vzdušje se v Lipici obetata od 20. do 24. septembra, ko bo na Svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg tekmovalo več kot 66 voznikov iz 20 držav z več kot 200 vrhunskimi tekmovalnimi konji.

 Redko in ganljivo doživetje je bilo tudi srečanje s čredo plemenskih kobil in njihovih žrebet, saj je Bill Murray postal boter letošnje prvorojene žrebičke Slave, ki je prišla na svet 10. aprila, čredi pa je za priboljšek prinesel jabolka in korenje.

Vse kaže, da je bila Slavi slavna prihodnost zapisana že ob rojstvu, saj je ime podedovala od svoje matere, tako kot je v navadi za lipicanska žrebeta.


 Sedaj ima Slava slavnega botra, Lipica pa je – tudi s pogostitvijo s kraško kulinariko in teranom – znova ponesla ime Slovenije v svet.

Tokrat sta zgodbo o promociji Lipice in Slovenije pomagala pisati chef Peter X. Kelly in poslovnež Emil Gaspari, v povezavi s fotografskim mojstrom Jocem Žnidariščem, ki je Lipico in lipicanca ovekovečil na nepozabnih fotografijah.

Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več