Dvostopenjski prehranski program Royal Canina za starejše mačke

(26.07.2012) Življenjska doba mačk se je v zadnih letih nedvomno podaljšala, vsaka tretja dočaka starost nad 7 let.

Dvostopenjski prehranski program Royal Canina za starejše mačke Najpgosteje se pri zmeraj večji populaciji starejših mačk pojavljajo bolečine v sklepih, zmanjšano delovanje ledvic ter motnje v obnašanju, kot so pomanjkanje orientacije ali motnje v dnevno-nočnem ritmu.

Pri zelo starih živalih se navadno zmanjša sposobnost prebave maščob in proteinov, zaradi česar živali izgubljajo na telesni teži. Vsekakor pa se proces staranja ter s tem povezane spremembe in težave močno razlikujejo pri vsaki individualni mački.

Zaradi tega je ROYAL CANIN od sedaj ponuja poseben dvostopenjski prehranski program za starejše mačke, ki se ne prilagaja le njeni starosti ampak tudi njenemu individualnemu počutju.

Za živali starejše od 7 let brez posebnih znakov staranja je primeren SENIOR CONSULT STAGE 1, z reducirano vsebnostjo kalorij in visoko sposobnostjo nasitenja, ki s posebnimi sestavinami omogoča zdravo staranje. V suhi in mokri obliki je zamenjava za dosedanjo MATURE linijo.

Za mačke starejše od 7 let z očitnimi znaki staranja

SENIOR CONSULT STAGE 2, ke je tudi v suhi ali mokri obliki, podpira starejše mačke, ki so že razvile očitnejše znake staranja. S vsebnostjo posebnih sestavin pomaga pri ohranitvi kognitivnih funkcij kot tudi zdravih sklepov, mišic in ledvic ter zamenjuje dosedanjo SENIOR hrano.

Nova je tudi hrana SENIOR CONSULT STAGE 2 HIGH CALORIE, ki je zaradi povišane vsebnosti kalorij razvita predvsem za mačke, ki so zaradi staranja nagnjene k hujšanju.

Več informacij na: ZOO Market Preis d.o.o., www.zoomarketpreis.si, [email protected], telefon 01 429 80 50

Sorodni članki

Royal Canin

Royal Canin z novo poslovno enoto v Sloveniji

Podjetje Royal Canin, vodilni proizvajalec na področju zdrave prehrane za mačke in pse, ki temelji na znanstvenih raziskavah, odpira novo poslovno enoto v Sloveniji
preberi več

Nadobudni veterinarji so razvili lastno dietno prehrano pri Royal Canin; Vir slike: Royal Canin

Nadobudni veterinarji so razvili lastno dietno prehrano pri Royal Canin

Skupina štirinajstih veterinarjev, ki so trenutno absolventi specializacije s področja prehrane živali ECVCN in ACVN, je pred kratkim dobila izjemno priložnost, da v podjetju Royal Canin razvijejo in izdelajo svojo novo dietno prehrano.
preberi več