Zoetis je predstavil svojo vizijo za Evropo, Afriko in Bližnji vzhod

(18.03.2013) Zoetis™, nekdanji veterinarski oddelek farmacevtskega podjetja Pfizer, je v začetku marca javno predstavil svojo vizijo glede poslovanja v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu (EuAfME).

Z grajenjem na temeljih šestdesetih let izkušenj s področja zdravstvenega varstva živali, namerava podjetje s svojimi proizvodi, storitvami in sodelavci postati eno od vodilnih na omenjenih regijah in v svetu.


Alejandro Bernal
„Povezuje nas skupna vizija in naša vsakodnevna prizadevanja so, da svojim strankam ponudimo najbolj kvalitetna zdravila in cepiva, kot tudi diagnostične preiskave širokega izbora z delovnega področja 'Value Added Service', da jih bomo kar najuspešneje podpirali pri vsakodnevnih izzivih,“ je pojasnil Alejandro Bernal, namestnik predsednika Zoetis in predsednik regije EuAfME.

„Kot največje podjetje v tem sektorju se bomo osredotočili le na svojo poglavitno dejavnost, zdravstveno varstvo živali. Naša želja je tako podpora svojih strank, da se bodo same lahko bolj intenzivno osredotočale na svoje podjetniške cilje.“

  • Močna in trajna rast podjetij se lahko doseže s pomočjo naslednjih šestih strateških točk, ki jih je naštel g. Bernal:
  • neposredna prisotnost ter dobri odnosi s strankami
  • nadaljnji prodor na razvijajoča se tržišča  
  • pospeševanje razvoja novih proizvodov in upravljanja življenjskih ciklov obstoječih za širjenje celotne ponudbe
  • vzdrževanje partnerskih vlog pri razvoju novih proizvodov in tehnologij
  • nadaljnja ponudba izdelkov najvišje kakovosti
  • razvoj novih oddelkov in vloge zanesljivega partnerja na vseh področjih

Sodelujemo s strankami in znanstveniki za pokrivanje vseh področij zdravstvenega varstva živali

Zoetis povezuje prisotnost na terenu z izjemnimi odnosi s strankami po vsej EuAfME regiji. Kot je poudaril g. Bernal vsem udeležencem konference v Parizu, je tesno sodelovanje omogočeno zaradi podružnic Zoetisa v 17 državah (z uporabo 20 različnih jezikov) ter več kot 2.600 zaposlenih, kot tudi zaradi delovanja in poslovanja v več kot 60 državah. 


Omenjeno prisotnost po svetu podpira še velika proizvodna zmogljivost ter uspešno raziskovanje in  razvoj. Ob tem ima Zoetis v Evropi štiri enote za proizvodnjo, namreč Catania (Italija), Louvain-la-Neuve (Belgija), Medolla (Italija), Olot (Španija) ter tri enote za razvoj in raziskave: Louvain-la-Neuve, Olot in Zaventem (Belgija).  

„Naša prisotnost na tržišču, ki je podprta z globalno razširjenostjo in sredstvi, nam omogoča tesno sodelovanje s svojimi strankami za pokrivanje njihovih specifičnih želja s področja farmacevtske industrije,“ dodaja g. Bernal.

Poleg tesnega sodelovanja za pokrivanje potreb strank, se Zoetis trudi tudi za stalno sodelovanje z univerzami in drugimi raziskovalnimi inštituti za zagotavljanje stalnega napredka na področju zdravstvenega varstva živali ter vzreje in oskrbe živali. Tak primer je sodelovanje s škotsko Univerzo Stirling, ki je v svetu priznana kot vodilni raziskovalni inštitut.

„Visoke šolske inštitucije se zmeraj bolj zavedajo prednosti sodelovanja s farmacevtsko industrijo v skupnih raziskovanjih ter se tako raje osredotočajo na projekte z neposrednim delovanjem na paciente, kot le na temeljne raziskave,“ meni prof. Randolph Richards z Univerze Stirling. „V našem primeru nam je Zoetis s finančnimi sredstvi UK Technology Strategy Board Ressource omogočil potek raziskovanja, ki nam v nasprotnem primeru ne bi bil dosegljiv.“

Raznolikost je prednost

Alejandro Bernal je poudaril, da podobna raziskovalna partnerstva omogočajo Zoetisu neposreden odgovor na vse izzive industrijskega področja.

„V naši regiji se srečujemo z veliko raznolikostjo na tržišču, močnim povpraševanjem po proteinih (in nadaljnjih proizvodih iz teh) ter precejšnjim priraščanjem na področju držav v razvoju. Zoetis se vsekakor ponaša z obsežnim spektrom proizvodov in storitev, ki skupaj z zunanjimi sodelavci omogočajo doseganje najboljših rezultatov v EuAfME regijah ter postavljajo podjetje na izjemen položaj, ki mu omogoča graditev tesnih odnosov s svojimi strankami. Naša raznolikost je velika prednost, ki nam omogoča, da izpolnjujemo svojo obljubo strankam: Za živali, za zdravje, za vas.“


Sorodni članki

ZOETIS

Salus, Veletrgovina, d.o.o. je od 2020 delni distributer izdelkov Zoetis!

Predstavniki salusovega oddelka za veterino sporočajo veterinarskim organizacijam, da so od 1.1.2020 delni distributer za izdelke ZOETIS
preberi več

IRIS d.o.o. in ZOETIS

Strokovno izobraževanje s področja dermatologije malih živali

IRIS d.o.o. in ZOETIS vabi vse veterinarje in veterinarke na strokovno izobraževanje s področja dermatologije malih živali v četrtek, 12.9.2019!
preberi več

Tableta za hitro, učinkovito in varno lajšanje težav s srbežem pri atopijskem dermatitisu pri psih

NOVO – Brezkortizonsko zdravljenje srbenja, ki ga povzročajo alergije

Tableta za hitro, učinkovito in varno lajšanje težav s srbežem pri atopijskem dermatitisu pri psih
preberi več

Cefalosporinski antibiotik s podaljšanim delovanjem

Cefalosporinski antibiotik s podaljšanim delovanjem

Cefalosporinski antibiotik s podaljšanim delovanjem za zdravljenje okužb pri psih in mačkah, ki zadrži terapevtsko koncentracijo do 14 dni po enkratni aplikaciji
preberi več

Pfizer

Western Veterinary Schools and Pfizer to Collaborate with Chinese Veterinary Medical Association

The Chinese Veterinary Medical Association (CVMA) and the International Veterinary Collaboration for China (IVCC) and Pfizer Animal Health, announced the signing of a memorandum of understanding through which the CVMA will collaborate with the IVCC to advance veterinary medical education and animal health in mainland China
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij