Globalni Simpozij o prekomerni telesni teži je veterinarjem predstavil vse vidike težave

(15.07.2013) Predavatelji Hill's Globalnega simpozija o prekomerni telesni teži z naslovom „How To Make Less More“, so konec maja okoli 130 vodilnim veterinarjem s vsega sveta predstavili najaktualnejše raziskave in mnenja o osrednji tematiki.

Vrhunska strokovna predavanja so pokrivala etiologijo debelosti, kako določiti prekomerno telesno težo ter nove smernice o spopadanju s težavo.

Udeleženci simpozija v Barceloni so do potankosti spoznali problematiko in inovativno rešitev v obliki nove dietne prehrane Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic Advanced Weight Solution, ki je zasnovana na temeljih revolucionarne nutrigenomične tehnologije.


Predavatelji Hill's Globalnega simpozija o prekomerni telesni teži (z leve proti desni): Kevin Hahn, Alex German, Kelly Swanson, Debra Horwitz, Angie Witzel, Mireille Serlie, Marjorie Chandler and Iveta Becvarova
 

Debelost je še zmeraj ena najpogostejših bolezni psov, mačk in ljudi, ki dokazano povzroča zdravstvene težave. Kljub temu dejstvu se veterinarji pogosto spopadajo s težavo prepričevanja lastnikov živali o nevarnostih, ki jih s seboj prinaša prekomerna telesna teža.

Tudi lastniki, ki se zavedajo zdravstvenega tveganja ter želijo živali pomagati pogosto izgubijo upanje, ko se program hujšanja ne izide po načrtih. Predvsem pogosta težava je ponovna pridobitev telesne teže po uspešno zaključenem dietnem planu.

Simpozij je obdelal vsa omenjena vprašanja s poudarkom na najnovejši raziskavi, katere rezultati so potrdili učinkovitost nutrigenomike za spopadanje z debelostjo.


Hein Meyer, direktor Strokovnega in veterinarskega oddelka Hill's Pet Nutrition je izrekel dobrodošlico veterinarjem z vsega sveta, ki so se udeležili Hill's Globalnega simpozija o prekomerni telesni teži v Barceloni

Testiranja, izvedena pod strogo kontroliranimi pogoji v Hill'sovem centru Hill’s Pet Nutrition Center (Topeka, KS, ZDA), so potrdila, da je hranjenje z novo hrano Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic uspešno spremenilo ekspresijo genov mačk in psov s prekomerno telesno težo do stopnje ujemanja ekspresije pri suhih živalih.

Druga raziskava pod veterinarskim nadzorom je vključevala domače ljubljenčke v njihovih domovih. Izmed 314 sodelujočih živali je telesno težo uspešno izgubilo kar 88%. Preverjena je bila tudi težava ponovnega pridobivanja teže – živali, ki so tudi po zaključenem programu bile hranjene s hrano Metabolic, so še naprej  ostale v enakem stadiju genske ekspresije kot suhe živali in bile zaradi tega manj podvržene ponovni pridobitvi teže.

Program simpozija je udeležencem predstavil problematiko prekomerne telesne teže z vseh zornih kotov. Dr. Alex German in dr. Angela Witzel sta povzela trenutne strategije za uravnavanje telesne teže ter različne tehnike določanja optimalne teže pri predebelih živalih s posebnim poudarkom na prednostih uporabe morfometričnih analiz. 


Na zaključni konferenci Hill's Globalnega simpozija o prekomerni telesni teži so predavatelji odgovorili na mnoga dodatna vprašanja publike

Zanimive informacije o vlogi populacij prebavnih mikroorganizmov pri razvoju prekomerne telesne teže je podala dr. Kelly Swanson. Dr. Marjorie Chandler je provokativne nove ideje predstavila s tematiko o „paradoksalni debelosti“, ki predstavlja vprašanje, ali bi prekomerna telesna teža lahko celo koristila živali.

Hein Meyer, direktor Strokovnega in veterinarskega oddelka Hill's Pet Nutrition je podal svoje mnenje o dogodku: „Pri podjetju Hill's smo zmeraj radi zanetili diskusije o prekomerni telesni teži domačih živali, o težavi, ki narašča dobesedno po vsem svetu.

Mnoga predavanja simpozija so potrdila, da debelost predstavlja veliko več kot le slabši izgled živali, veterinarji, ki stojijo na prvi fronti v spopadu s težavo pa so diskutirali trenutne poglede na težavo. S simpozijem tako pripomoremo k zagotavljanju bolj zdrave prihodnosti za ljubljenčke po vsem svetu.“

Zborniki Hill's Globalnega simpozija o prekomerni telesni teži so dosegljivi na spletni povezavi www.hillsvet.co.uk. Za vse dodatne informacije o Hill's novi dietni prehrani obiščite opis izdelka na Hill'sovi spleti strani www.hillsvet.co.uk. 

Sorodni članki

Hill's

Hill's organizira brezplačen webinar

Hill's bo 26. februarja 2013 preko spleta predvajal brezplačna predavanja v angleškem jeziku. Tema webinarja je dietna prehrana psa z gastro-intestinalnimi težavami
preberi več

Prescription Diet Canine j/d

Nova dietna hrana Prescription Diet Canine j/d

Prescription Diet Canine j/d je popolna dietna hrana za odrasle in starejše pse, katerim klinično dokazano na zdrav način ublaži vnetje sklepov
preberi več