VeyFo Mulgat vitaminska emulzija – zakaj izbrati emulgirane vitamine?

(19.02.2020) Vitamini so organske snovi, ki so nepogrešljive za normalne presnovne procese živalskega organizma. Ključnega pomena so za ohranjanje zdravja in uspešnosti in jih je potrebno v telo vnesti s krmo.

Na splošno sam živalski organizem ni sposoben sintetizirati vitaminov.

VeyFo Mulgat vitaminska emulzija zakaj izbrati emulgirane vitamine? Obstajata dve glavni skupini vitaminov: vitamini topni v maščobah ter vitamini topni v vodi. Pomanjkanje ali popolni manjko enega ali več vitaminov lahko privede do različnih motenj v presnovi, kar ima za posledico slabšo uspešnost organizma, zavor rasti, težave s plodnostjo ali bolezni.

Živali imajo povečane potrebe po dodatnih vitaminih in mikrohranilih v določenih, zahtevnejših obdobjih kot so okrevanje po bolezni, sprememba okolja, temperaturna nihanja, starost, stres, čas cepljenja, antiparazitarna zdravljenja, okužbe, imunosupresija, reprodukcija, laktacija.

Kaj je tako posebnega na produktih linije VeyFo Mulgat?


VeyFo Mulgat linija produktov nudi:

 • vitamine v obliki emulzije
 • superiorno biološko razpoložljivost vitaminov
 • zelo hitro sproščanje vitaminov
 • brez dodatne obremenitve za jetra
 • enostavno odmerjanje (direktno, v krmo, v vodo)


VeyFo Mulgat linija omogoča večjo učinkovitost vitaminov, saj karakteristike produktov omogočajo posebno pot absorpcije, kar se kaže v hitri prisotnosti ter visoki koncentraciji hranil in vitaminov v tkivu.

Emulgiranje omogoči izredno veliko povečanje učinkovite površine, zagotovi zaščito pred želodčno kislino med transportom mikrohranil v celice tkiv preko tankega črevesja ter zagotovi njihovo hitro sproščanje.


Za dobro učinkovitost emulzije je pomembno, da:

 • ostane stabilna v želodcu do absorpcije v tankem črevesju,
 • vsebuje emulgator, ki se lahko presnavlja ter je neškodljiv,
 • med emulgiranjem ne pride do izgube aktivnih hranil ali visoke absorpcijske zmožnosti komponent,
 • absorpcija ostane zagotovljena tudi v primeru težav v metabolizmu maščob,
 • vitamin A ne povzroča dodatne obremenitve jeter.

Spoznajte VeyFo Multi-C-Mulgat vitaminske kapljice

VeyFo Multi-C-Mulgat VeyFo Multi-C-Mulgat, kapljice v obliki mikroemulzije, so v Veyx-Pharmi razvili posebno za uporabo pri malih živalih.

Formulacija v obliki mikrodelcev omogoča visoko biološko razpoložljivostjo, absorpcijo z nizkimi izgubami, brez negativnih učinkov na jetra, kot tudi hiter transport aktivnih sestavin v celice.

Vsebuje vitamini A, E, C, B kompleks, K, L-karnitin, beta-karoten, biotin.

Zagotavljajo celovito paleto vseh pomembnih v maščobah in v vodi topnih vitaminov, vključno z vitaminom C ter druga pomembna mikrohranila, brez selena.

Ciljne živalske vrste:

psi, mačke, golobi, okrasne ljubiteljske ptive, želve, činčile, majhne glodalci, kunci, plazilci.

Priporočena uporaba:

 • izboljšanje in vzdrževanje splošne kondicije živali
 • izboljšanje in vzdrževanje delovanja imunskega sistema
 • v obdobju okrevanja


Vitamin A je potreben za regeneracijo kože in mukoznih membran, za vid, dlako, kosti in zobe, spodbujanje plodnosti, razvoj plodu in hormonske aktivnosti.

Vitamini B skupine podpirajo imunski sistem, sodelujejo pri pravilnem razvoju, reprodukciji, prebavi, živčnem sistemu.

Vitamin C poskrbi za odstranitev radikalov ter peroksilnih skupin v sodelovanju z drugimi antioksidanti kot npr. vitamin E in betakaroten. Pomaga pri sintezi kolagena v kosteh, hrustancu, mišicah in koži. Sodeluje pri regulaciji metabolizma kalcija, pri funkciji makrofagov, granulocitov in limfocitov imunskega sistema. Zavira pojav stresa ter izboljšuje absorpcijo železa ter reprodukcijske sposobnosti.

Vitamin E (tokoferol) igra pomembno vlogo v metabolizmu mišic ter kontrolira razvoj in funkcijo spolnih žlez. Ima antitoksične lastnosti.

Vitamin K sodeluje pri sintezi koagulacijskih faktorjev.

Biotin (vitamin H), je ''vitamin kože'' in je vpleten v več presnovnih procesov ter ima pozitivne učinke na zdravje kože, krempljev in dlake.

L-karnitin je snov podobna vitaminom, ki ima ključno vlogo v presnovi maščob in energije. Brez L-karnitina se iz maščobe ne more tvoriti energija. Pomemben je pri visoko produktivnih ter zelo aktivnih živalih, saj izboljšuje vzdržljivost, aktivnost mišic ter srčno vzdržljivost.

Beta karoten je prekurzor vitamina A.

Pred uporabo preberite navodilo za uporabo!

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 13 15 ali na [email protected].

Sorodni članki

EERVC 2020

EERVC 2020 – vabilo na praktični delavnici predkongresnega dne 06.05.2020

V sklopu konference EERVC, ki bo potekala od 7. – 9. maja v Ljubljani, bosta v sodelovanju s podjetji Jorgen Kruuse, Eickemeyer, Vetconsult pharma d.o.o. ter SZVMŽ in Veterinarsko fakulteto organizirani dve praktični delavnici, stomatološka in oftalmološka
preberi več

Vetconsult

Vetconsult predstavlja nov antibiotik na tržišču!

Predstavniki podjetja Vetconsult Pharma d.o.o. vam v sodelovanju s podjetjem Interchemie Werken De Adela predstavljajo novost na slovenskem tržišču - enrofloksacin raztopino za injiciranje za govedo, ovce, koze in prašiče
preberi več

Visoka kakovost za zdravje čebel

Visoka kakovost za zdravje čebel

APIVAR – unikaten, dokazano učinkovit, vreden zaupanja
preberi več

FLORYBOOST PET

Podpora črevesja - umirite podivjano črevesno mikrofloro pri psih in mačkah

Z uporabo ustreznih prehranskih dodatkov s probiotičnim delovanjem lahko zagotovimo ustrezno razmerje bakterij v črevesju psa ter s tem zdrav prebavni sistem psa
preberi več

INTROVIT A+ ORAL ultimativni multivitamin

Vitamini, minerali in aminokisline za optimalno zdravje rejnih živali

Bi radi pripomogli k dobremu vsesplošnemu počutju živali, izboljšali imunost ter stimulirali rast?
preberi več

CALMOGEL

Nega, zaščita ter blaženje kože

Vetconsult pharma d.o.o., v sodelovanju s podjetjem Ruvera UAB/Inobio predstavlja paleto novih oz. ponovno prisotnih izdelkov za nego, zaščito ter pomoč koži
preberi več

Otitis externa zelo pogosta težava!

Otitis externa – zelo pogosta težava!

S prevalenco 10–20 % pri psih in 2–6 % pri mačkah* je vnetje zunanjega sluhovoda en glavnih vzrokov obiska veterinarja pri naših ljubljencih
preberi več

Popolna sinergija za boj proti vnetju ušes

Popolna sinergija za boj proti vnetju ušes

Podjetji Richter pharma AG in Vetconsult pharma d.o.o. predstavljata novost, raztopino za nežno globinsko čiščenje zunanjega sluhovoda Oripex, ki bo v boju z otitisom psov in mačk popolno dopolnila paleto že prisotnih produktov
preberi več