Obveščamo vas o septembrskih akcijskih cenah za veterinarske hitre teste proizvajalca Megacor!

(18.09.2014) Z večino kvalitetnih hitrih testov avstrijskega proizvajalca Megacor ste najverjetneje že seznanjeni. V mesecu septembru vam jih pri zastopniku TPR d.o.o. nudijo po izjemnih cenah, ob tem pa še posebej izpostavljamo in predstavljamo manj znani test 'FASTest D4T bovine' za uporabo v veliki praksi.

Megacor govedo Megacor FASTest D4T bovine - zanesljivo testiranje na najpomembnejše povzročitelje drisk

FASTest D4T bovine je odličen presejalni test za diagnostiko ali preventivo infekcijskih prebavnih motenj v prežvekovalskih hlevih. Je hitri test za detekcijo Cryptosporidium parvum, govejega koronavirusa, E. coli-K99 (F5) in rotavirusa v blatu goveda in drobnice.

Nudi vam enostavno terensko možnost za hitro etiološko diagnostiko omenjenih patogenov ter posledično takojšnjo in pravilno terapijo, ki je pomembna predvsem pri okužbi prežvekovalskih čred s C. Parvum in E. Coli. Prav tako je kombinirano testiranje ključnega pomena za takojšnjo, učinkovito in dolgoročno preventivo črede ter posledično odpravljanje oziroma preprečevanje večjih ekonomskih izgub.

  • Prednosti FASTest D4T bovine testa:
  • Enostaven in higieničen test z vzorcem blata prežvekovalcev
  • Inovativni sistem testiranja z zanesljivo detekcijo patogenih organizmov
  • Sočasno testiranje na vse 4 povzročitelje iz enega vzorca
  • Enostavna interpretacija z rezultati v 5 minutah
  • Shranjevanje pri sobni temperaturi (15 - 25°C)
  • Dolgi roki uporabe
  • Kompaktno pakiranje z 10 testi


Diareje pri prežvekovalcih

Diareja, ki jo povzročajo goveji koronavirus (BCV), Cryptosporidium parvum (C. parvum), enterotoksični sevi Escherichia coli K99 (F5) in rotavirus (RV), so najpogostejši vzrok hudih obolenj, hiranj in smrti pri vzreji telet. Predvsem C. parvum, pa tudi rotavirusi, so pomembni povzročitelji prebavnih motenj pri domačih živalih in ljudeh, ki so bili v stiku z obolelimi teleti.

Kriptosporidioza je zoonoza in jo je zaradi tega potrebno zatirati. Klinični znaki variirajo glede na starost in imunski status živali. Najhujše oblike diareje z zelo pogostimi pogini se pojavljajo predvsem pri teletih v prvih dveh tednih po porodu (neonatalna diareja, ND). Zaradi visoke stopnje infektivnosti se kmalu lahko pojavi splošna okužba s prebavnimi motnjami in diarejami pri velikem številu živali v čredi.

V tem primeru je priporočljivo za vse živali v čredi postaviti etiološko diagnozo, ne glede na starost in klinično sliko, saj so odrasle in odpornejše živali lahko asimptomatski prenašalci povzročitelja. Pregledati je priporočljivo tudi krmo in higiensko stanje kmetije.

Posebno pozornost je potrebno nameniti kriptosporidiozi zaradi specifične terapije. V slednjem primeru je hitra diagnostika celo predpogoj za uspešno zdravljenje, saj je s terapijo potrebno pričeti v prvih 24 urah po pojavu diareje. Vsekakor sta takojšnja zanesljiva diagnoza in profilaksa pri ostalih živalih izjemnega pomena tako za veterinarja, kot za lastnika živali.

Zanesljivo in hitro delovanje

FASTest D4T bovine deluje na principu najnovejše tehnike imunokromatografskih reakcij lateralnega toka. V "revolverski testni viali" (R) so 4 ločene testne membrane za vsakega posameznega povzročitelja. Sistematično so označene in obarvane za enostavno branje rezultatov. V primeru, da bo vzrec blata vseboval površinske antigene katerega od omenjenih povzročiteljev neonatalne diareje, se bodo ti vezali na mobilna monoklonalna specifična protitelesa v puferiranem konjugatu.

Tak kompleks antigen-protitelo bo nato potoval po testni membrani (lateralni tok) in se bo vezal na specifična protitelesa fiksirana na membrani testnega lističa. Na membrani bo ta reakcija s prostim očesom vidna kot vijolično obarvanje testne linije. Jakost in širina obarvanja je odvisna od količine vsakega od 4 antigenov v testnem vzorcu. Monoklonalna specifična protitelesa zagotavljajo visoko specifičnost in senzitivnost za detekcijo ustreznih antigenov.

Za zagotavljanje pravilnega poteka testa se bo pojavila tudi kontrolna linija. Testni listič FASTest D4T bovine C. parvum zazna celo površinske antigene oocist, vegetativnih oblik ali njihovih delcev, v nasprotju z mikroskopskimi metodami, ki dokazujejo le prisotnost intaktnih oocist.

senzitivnost in specifičnost

Enostavna uporaba za hitre rezultate:


Posebna ponudba v mesecu septembru!!!

Ekskluzivni zastopnik za avstrijskega proizvajalca testov Megacor v Sloveniji vam v septembru ponujao izjemno priložnost za preizkus predstavljenih ali seveda nakup že poznanih hitrih diagnostičnih testov.

Ob nakupu vsaj dveh škatlic enakih ali različnih testov vam namreč še do konca meseca nudijo kar 10% popust – izjemna ponudba, ki se vam jo vsekakor izplača izkoristiti!

Za dodatne informacije ali naročila kontaktirajte podjetje TPR d.o.o. na telefon 01 505 58 82 ali na elektronski naslov [email protected]!

Sorodni članki

Megacor

Megacor ponovno dostopen v Sloveniji!

Za vse, ki ste pogrešali hitre teste za uporabo v veterinarski medicini avstrijskega proizvajalca Megacor imamo dobro novico o novem zastopstvu!
preberi več