Predstavljamo izjemno novost v Sloveniji - večnamensko razkužilo Chirox

(21.01.2015) Podjetje TPR d.o.o. svoji obsežni ponudbi dodaja posebno razkužilo Chirox, ki je s svojimi izjemnimi lastnostmi popolna novost pri nas – sočasno je zaradi svoje sestave namreč uporaben tako za površine, kot tudi za tekstil in celo živali!

Kaj je Chirox in komu je namenjen?

Novo večnamensko razkužilo je zelo praktično za ljubitelje in lastnike živali, gospodinjstva in kmetije ter objekte, ki bi jih bilo potrebno kakovostno razkužiti. Chirox je namenjen profesionalni dezinfekciji na področju vzreje živali, prehranske proizvodnje ter javnega zdravstva in veterine. Prav tako bo dobrodošel tudi v vsakem domačem gospodinjstvu (hladilniki, kopalnice, preproge...) posebej, če v skupnem domovanju bivajo tudi živali.


Razkužilo je v obliki prahu, ki ga raztopite v primerni količini vode. Prednost razkužila Chirox je že v dejstvu, da ne vsebuje klora, ampak  deluje na osnovi aktivnega kisika: Ta je izjemno učinkovit v boju proti mikrobom, ob tem pa za razliko od kloridnih razkužil nima neprijetnega vonja in ne razbarva umetnih materialov. Sočasno z aktivno učinkovino Chirox vsebuje pralna in razmaščevalne sredstva, ki popolno očistijo obdelovane površine in tako omogočajo proizvodu optimalno in hitrejše uničevanje mikrobov.

Sestava večnamenskega razkužila Chirox:

 • aktivna snov: 500g/1000g kalijev peroksimonosulfat (EC 274-778-7)
 • pomožne snovi: neionsko površinsko aktivne snovi 5-15g/1000g.

Razkužilo deluje baktericidno, virucidno, mikobaktericidno, fungicidno in sporocidno, ob tem pa je njegova poglavitna prednost možnost razkuževanja prostora ob prisotnosti živali. Še več, z raztopino razkužila Chirox se lahko razkužuje tudi samo žival!

Kaj so osnovne prednosti razkužila Chirox v primerjavi z drugimi produkti?

 • Ne vsebuje klora, namesto njega je aktivna učinkovina aktivni kisik.
 • Deluje baktericidno, virucidno, mikobaktericidno, fungicidno in sporocidno
 • Je učinkovit in zanesljiv (testi na podlagi evropskih standardov za dezinficiense)
 • Ima nevtralen vonj in tako ne draži dihal živali, ki lahko ostanejo v prostoru med samim razkuževanjem
 • Varna je uporaba celo z živalmi in ljudmi v razkuževanem prostoru
 • Ne povzroča poškodb materialov na obdelovanih površinah ali tekstilu
 • Primeren je tudi za pranje barvnih tkanin
 • Absorbira neprijetne vonjave
 • Ne draži dihal in se lahko uporablja v slabo zračenih prostorih
 • Neškodljiv za okolje
 • Po uporabi ni potrebno ponovno izpiranje površin
 • Dolgi roki uporabe
 • Prav tako uporaben za razkuževanje prostorov z uporabo sistema zameglitve


Na kakšen način Chirox uničuje mikrobe?

Aktivna učinkovina v prašku je kalijev peroksimonosulfat. Ko se raztopi v vodi ta razpade in ob tem sprošča aktivni kisik. Atomsko veliki delci aktivnega kisika imajo izjemno močan oksidativni potencial, na katerem temelji njegova biocidnost. Ob stiku z mikrobom se celična membrana ali površina mikroba oksigenira, kar vodi do občutne poškodbe v strukturi samega mikroba, kateri sledi hitro odmiranje. Proces nenehno poteka do porabe aktivnega kisika v raztopini.

Nevarnost za zdravje in okolje?

Chirox ne vsebuje toksičnih učinkovin in ni uvrščen med snovi, ki bi bile nevarne za okolje. Prav tako ne draži kože in ne izloča dražečih snovi za dihala, tudi med samim postopkom razkuževanja. Biološko se ob uporabi razgradi na snovi, ki so običajno prisotne v našem okolju in v naravi.

Chirox odstranjuje neprijeten vonj mačjega urina:

V gospodinjstvih z mačkami lahko urin pogosto predstavlja težavo. Izkušnje vzrediteljev mačk z odstranjevanjem vonja po urinu so navadno negativne in poskusi neuspešni. Predvsem, če mačka urinira po preprogah, posteljah, tkaninah, katerih čiščenje je že samo po sebi zahtevno. Naš nasvet se glasi, da preizkusite Chirox. Površine in tkanine lahko čistite z 2% raztopino Chirox praška, tkaninam za strojno pranje pa lahko celo v pralni stroj skupaj z običajnim detergentom dodate 50 g praška Chirox.

Aktivni kisik v raztopini večnamenskega razkužila Chirox ima namreč tudi sposobnost razkrajanja neprijetnih vonjav!

Odlična izbira za dezinfekcijo barvnih tkanin:

Ob vseh drugih prednostih je Chirox primeren tudi za razkuževanje oblačil in tkanin. V primerjavi s kloridnimi razkužili Chirox ne bo poškodoval vlaken tkanine in tudi ne bo razbarval oblačil. Zaradi teh lastnosti je uporaben za razkuževanje posteljnine, oblačil, odej, preprog, odej, mačjih in pasjih posteljic in ležišč, krtač, pokrival za konje in podobnega. 

Za ročno čiščenje se priporoča uporaba 2% raztopine. Tkanine, ki so primerne za strojno pranje lahko razkužite z dodajanjem 50 g praha običajnemu detergentu za strojno pranje perila.

Lastniki živali lahko razkužilo Chirox kupite v vseh bolje založenih veterinarskih organizacijah.

Kljub visoki kvaliteti in številnim opisanim možnostim uporabe je cena razkužilnega sredstva ugodna in dostopna. Razkužilo je pakirano v dveh priročnih oblikah:

 • vrečke po 50 g večnamenskega razkužila Chirox za lastnike malih živali in običajna gospodinjstva
 • pakiranja po 1 kg praška za profesionalno uporabo v prehranski industriji in vzreji živali


Akcijske cene do konca meseca!

Pri podjetju TPR d.o.o. vsem svojim kupcem še do konca meseca nudijo posebno akcijsko ponudbo, ki vam omogoča koriščenje dodatnega 10% popusta pri nakupu kombinacije 2 paketov s 50 g vrečkami in 2 pakiranjih po 1 kg praška. 

Pozor:

Izdelek je biocidni proizvod.
Varnostni list je dosegljiv pri dobavitelju na [email protected].
Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu.

Za dodatne informacije in naročila kontaktirajte zastopnika za Slovenijo, podjetje TPR d.o.o., na telefonsko številko 01 505 58 82 ali na elektronski naslov [email protected].


Sorodni članki

MELOXIDOLOR 20 mg/ml

Učinkovita terapija za umirjanje vnetja in lajšanje bolečine v veliki praksi

Ekipa sodelavcev TPR d.o.o. vas opozarja na injekcijski pripravek za lajšanje bolečin in umirjanje vnetja pri govedu, prašičih in konjih Meloxidolor, ki ga ponujajo pod svojo blagovno znamko MedVet
preberi več

MELOXORAL 1,5 mg/ml

Učinkovita terapija za lajšanje bolečin pri mišično-skeletnih obolenjih malih živali

Ekipa sodelavcev TPR d.o.o. vas opozarja na peroralni pripravek za lajšanje bolečin mišično-skeletnih obolenj Meloxoral, ki ga ponujajo pod svojo blagovno znamko MedVet
preberi več

ALPHADERM Plus

Novost na tržišču: dermalno razpršilo za zdravljenje akutnih dermatitisov

Predstavniki podjetja TPR d.o.o. vam ponovno predstavljajo novost v svoji ponudbi in na slovenskem tržišču – razpršilo za zdravljenje akutnih dermatitisov pri psih!
preberi več

ProLac® PROPASTE®

Odličen prehranski dodatek za stabilizacijo črevesne mikroflore

Kolegi iz podjetja TPR d.o.o. vam tokrat predstavljajo ProLac® PROPASTE®, novo probiotično pasto z edinstveno kombinacijo 4 različnih probiotikov!
preberi več

Basic Plus

Ponovno akcijska ponudba podjetja TPR d.o.o.

Pri podjetju TPR d.o.o. so za veterinarske organizacije ponovno pripravili posebne akcijske ponudbe za nakup izdelkov priznanih blagovnih znamk!
preberi več

BD Vacutainer

Akcijska ponudba za nakup vakumskih epruvet BD Vacutainer® pri podjetju TPR d.o.o.

Ekipa podjetja TPR d.o.o. veterinarjem sporoča, da lahko v mesecu marcu vakumske epruvete za odvzem krvi proizvajalca BD nabavijo po še posebej ugodnih cenah
preberi več

DEZOSEPT Spray

Pri podjetju TPR d.o.o. so pripravili posebno decembrsko ponudbo

Z bližanjem časa obdarovanj, so se tudi predstavniki podjetja TPR d.o.o. spomnili na vas in vas želijo razveseliti s posebno ponudbo mikročipov!
preberi več

D4T test

Obveščamo vas o septembrskih akcijskih cenah za veterinarske hitre teste proizvajalca Megacor!

Z večino kvalitetnih hitrih testov avstrijskega proizvajalca Megacor ste najverjetneje že seznanjeni
preberi več