Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

(16.05.2018) Kožne kapljice Advantix®  ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte.

Če bi se odločali o izbiri zaščite pred klopi za vas in vašo družino, katero obliko bi izbrali? Sodeč po raziskavi, večino ljudi izbere zaščito, ki klope ubije še preden le-ti ugriznejo. Prav tako večina lastnikov živali daje prednost izdelkom, ki klope ubijejo še preden le-ti ugriznejo psa, pred izdelki, ki delujejo tako, da mora klop ugrizniti psa in začeti sesati kri preden pogine.

Repelent pomeni substanco, ki odganja insekte oziroma zajedavce. Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedavce?

Kožne kapljice Advantix® ter ovratnica Foresto® preprečijo zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa ali mačke. Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo preden ugriznejo vašega ljubljenčka, s tem pa se prepreči možnost za prenos bolezni.

Oba preparata ubijeta ter odganjata (učinek preprečevanja hranjenja) klope, še preden ti začnejo sesati kri, tako se zmanjša tveganje za nastanek bolezni, ki se širijo s prenašalci. Zelo pomembno je, da aktivna učinkovina ne vstopi v krvotok psa, zato je minimalna možnost stranskih učinkov aktivne učinkovine na psa.

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo psa ali mačko ter se hranijo z njihovo  krvjo. Vbodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročijo nelagodje, srbenje in stres.

Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmanioza, babezioza, dirofilarioza, anaplazmoza in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi.

Z enkratnim nanosom kožnih kapljic Advantix® zaščitimo psa za 4 tedne. Prednost je ta, da je vodoodporen. Študije so pokazale, da bo pes zaščiten tudi, če je izpostavljen vodi.

Foresto® je inovativen proizvod visoke tehnologije, ki omogoči kontrolirano sproščanje aktivne učinkovine v nizkih ter hkrati zadostnih koncentracijah skozi obdobje 8 mesecev.

Aktivna učinkovina se prenese na maščobni sloj kože in dlake po celem telesu in tako ščiti žival. Neprekinjeno sproščanje nizkih koncentracij je dokazano varno za ljudi, pse, mačke in okolico.

www.zascitabrezugriza.com

Živali si same ne morejo pomagati, vendar verjemite, če bi si lahko, bi zase izbrale le najboljše – zaščito brez ugriza! Pomagajmo jim, da bo njihova pomlad in za njo poletje brez srbenja in skrbi.

Sorodni članki

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več

PolyVar

Trajnostna zaščita pred varojo

Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte
preberi več