Viacutan® Plus – za bleščečo dlako in zdravo kožo!

(10.03.2014) Moč izdelka Viacutan® Plus se skriva v kombiniranju. Njegov učinek je znanstveno dokazan. Predstavlja koktajl z optimalnim razmerjem esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, ki ohranjajo zdravje kože in lesk dlake.

Podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja prehransko dopolnilo, ki podpira naravno funkcijo kože kot bariero pred zunanjimi vplivi ter ob tem zagotavlja bleščečo dlako vaših pacientov!

Viacutan® Plus

Ali ste vedeli?

  • Določene pasme psov so bolj podvržene kožnim boleznim kot druge, med njimi so na primer nemški ovčar, Lhasa apso, mastifi, buldogi, bokserji, labradorci in prinašalci.
  • Pri mačkah glede predispozicije za kožne bolezni ni poznanih pasemskih razlik
  • simptomi v smislu nesvetleče in puste dlake, prhljaja, suhe kože, srbeža in praskanja lahko vodijo do izgubljanja dlake, rdečine, otekanja in zadebelitve zunanjih kožnih plasti
  • živalska dlaka je odziv njenega splošnega zdravstvenega statusa. Svetla, svetleča dlaka kažeta na dobro počutje, medtem ko suha in nesvetleča dlaka s prhljajem lahko kažeta na začetke zdravstvenih težav.
  • Starejši in alergični psi ter pacienti, ki okrevajo po prebolelih boleznih so bolj izpostavljeni pojavu dermatoloških težav.

Atopični dermatitis

Viacutan tablete
Viacutan tablete
Atopični dermatitis je alergijska kožna bolezen, ki jo povzroča hipersenzibilnost na okoljske alergene. Prav tako je lahko eden od pogojev za nastanek obolenja porušeno kožno ravnovesje in posledično prizadeta naravna kožna bariera.

Med možnosti zdravljenja atopičnega dermatitisa spadajo odstranitev alergena, antihistaminiki, lokalno ali generalizirano zdravljenje s kortikosteroidi, alergensko specifična imunoterapija, imunosupresija, topikalni produkti za lajšanje srbeža ali esencialne maščobne kisline v obliki prehranskih dodatkov.

Kaj so esencialne maščobne kisline?

Esencialne maščobne kisline so hranila, ki jih telo ni sposobno samo proizvajati ter jih je zato potrebno vanj vnesti s hrano. Organizem jih potrebuje za nastanek novih celic ter so izjemnega pomena za dobro funkcijo in kondicijo kože in dlake živali. Med najpomembnejše maščobne kisline se uvrščajo kisline iz skupin omega 3 in omega 6.

GLA (gamalinolenska kislina) iz skupine omega 6 je pomembna za ohranjanje zdrave kože, saj krepi imunski sistem in preprečuje vnetne kožne reakcije.

Predvsem starejši in alergični psi ter pacienti, ki okrevajo po prebolelih boleznih kažejo znatno manjšo sposobnost za pretvarjanje drugih maščobnih kislin, ki jih zaužijejo s hrano, v GLA.

V nasprotju s psi pa mačke sploh niso sposobne procesa konverzije iz drugih maščobnih kislin ter jim morajo posledično zmeraj v zadostnih količinah pridobiti s hranjenjem.

V skupini omega 3 esencialnih maščobnih kislin se med najpomembnejše uvrščajo EPA (eikosapentaenoična kislina) in DHA (dokosaheksaenoična kislina), ki jih navadno pridobivajo iz ribjih olj. Telesu zagotavljajo učinkovit protivnetni odgovor.  

Viacutan® Plus

Viacutan® Plus so razvili dermatologi in je uravnotežena kombinacija olja rastline boraga in ribjih olj z veliko vsebnostjo biološko aktivne GLA in drugih esencialnih maščobnih kislin iz ribjega olja, ki so za kožo in dlako tako pomembne, ker jih ohranjajo zdrave.

Boraga (Borago officinalis)
Boraga (Borago officinalis)
Prehranski dodatek preprečuje pomanjkanja gamalinolenske kisline, katerega posledica je suha, luskava in srbeča koža. Praskanje zaradi srbenja pa stanje še poslabša in tako povzroči izpadanje dlak, rdečino, otekanje in odebelitev zunanjih kožnih plasti, zaradi česa pogosto pride do trdovratnih sekundarnih infekcij, ki jih je težko pozdraviti.

Viacutan® Plus vsebuje tudi naravna antioksidanta, izvlečka iz zelenega čaja in kurkume, katera skupaj z vitaminom E kožo dodatno varujeta pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.

Po zaužitju se učinkovine prehranskega dodatka razporedijo po telesnih celicah. Navadno so prvi učinki vidni šele po 4 do 6 tednih oralne aplikacije, saj je toliko časa navadno potrebnega, da mlade, zdrave celice iz spodnjih zarodnih plasti kože zamenjajo starejše poroženele celice na povržini. Viacutan® Plus je tako učinkovit le ob dolgoročni uporabi.

Uspeh je v kombinaciji!

Nikakor za izjemne učinke prehranskega dodatka Viacutan® Plus ne moremo izpostaviti posamezne učinkovine.

Optimalno razmerje treh najpomembnejših maščobnih kislin
Optimalno razmerje treh najpomembnejših maščobnih kislin
Ključ je v uravnoteženi in pravilni kombinaciji. Izdelek ima namreč znanstveno dokazano optimalno kompozicijo esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, ki ohranjajo zdravo kožo in lepo dlako.

V nedavni in-vitro študiji, pri kateri so strokovnjaki uporabljali mononuklearne celice, izolirane pri psih z atopičnim dermatitisom, so ocenili učinkovanje posameznih maščobnih kislin in njihovih kombinacij na imunske parametre, povezane z atopičnim dermatitisom.

Rezultati študije so nedvomno pokazali, da je kombinacija GLA, EPA in DHA učinkovitejša pri zatiranju proliferacije alergijsko stimuliranih T limfocitov, kot individualno vsaka posamezna izmed teh.

Velike količine maščobnih kislin ALA (alfa linolenska kislina – omega 3) in LA (linolenska kislina – omega 6) ne morejo v nobenem primeru kompenzirati  treh pomembnejših GLA, DHA in EPA. 


Absorbcija v tankem črevesju in razporeditev po organizmu

Metabolizem za konverzijo ALA in LA namreč zahteva encim delta-6-desaturazo, ki pa dokazano ni prisoten v koži. Ob tem literatura navaja tudi prepričljive dokaze, da je sama konverzija LA v GLA še posebej zmanjšana pri pseh z atopičnim dermatitisom.

Za podatke o pakiranju, natančnejša navodila za uporabo in ostale dodatne informacije o izdelku Viacutan® Plus kontaktirajte predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina, d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Salus

SALUS-ov Onkološki večer v Ljubljani

SALUS, Veletrgovina d.o.o. Vas v sodelovanju s SZVMŽ vljudno vabi na Onkološki večer, ki je planiran za četrtek, 1. decembra 2022
preberi več

Salus

Salusov kostanjev piknik

Salus, Veletrgovina, d.o.o., oddelek Veterine, vabi vse kolege veterinarje v sredo, 19.10.2022, ob 17.00  uri na Salusov kostanjev piknik
preberi več

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Ketoza je obolenje, povezano z visokimi stroški1 in številnimi posledicami za zdravje2, dobrobit in proizvodnjo krav molznic
preberi več

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

V mesecu maju sta podjetji Felivet d.o.o. in Slaus, Veletrgovina, d.o.o. skupaj organizirali brezplačna strokovna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta
preberi več

Polona Padežnik

Brezplačna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta

Felivet d.o.o. in Salus, Veletrgovina, d.o.o. vas vabita na skupna brezplačna predavanja z naslovom Preventivni kardiološki pregled in nadaljnja obravnava kardiološkega pacienta
preberi več

SALUS

SALUS išče novega strokovnega sodelavca veterine

Podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o. na oddelku Veterina v svoje delovno okolje vabi novega sodelavca na delovnem mestu Strokovni sodelavec veterine (m/ž). Prijavite se lahko do 24.4.2022
preberi več

Foresto

Obvladovanje bolh pri mačkah

Bolhe so na žalost dokaj pogosta težava za mačke in njihove lastnike
preberi več

Posledice ketoze

Posledice ketoze

Članek je pripravil Marcin Kocik, tehnični svetovalec za Elanco v državah Centralne in Vzhodne Evrope.
preberi več

Znanost

novice

mednarodno