Viacutan® Plus – za bleščečo dlako in zdravo kožo!

(10.03.2014) Moč izdelka Viacutan® Plus se skriva v kombiniranju. Njegov učinek je znanstveno dokazan. Predstavlja koktajl z optimalnim razmerjem esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, ki ohranjajo zdravje kože in lesk dlake.

Podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja prehransko dopolnilo, ki podpira naravno funkcijo kože kot bariero pred zunanjimi vplivi ter ob tem zagotavlja bleščečo dlako vaših pacientov!

Viacutan® Plus

Ali ste vedeli?

  • Določene pasme psov so bolj podvržene kožnim boleznim kot druge, med njimi so na primer nemški ovčar, Lhasa apso, mastifi, buldogi, bokserji, labradorci in prinašalci.
  • Pri mačkah glede predispozicije za kožne bolezni ni poznanih pasemskih razlik
  • simptomi v smislu nesvetleče in puste dlake, prhljaja, suhe kože, srbeža in praskanja lahko vodijo do izgubljanja dlake, rdečine, otekanja in zadebelitve zunanjih kožnih plasti
  • živalska dlaka je odziv njenega splošnega zdravstvenega statusa. Svetla, svetleča dlaka kažeta na dobro počutje, medtem ko suha in nesvetleča dlaka s prhljajem lahko kažeta na začetke zdravstvenih težav.
  • Starejši in alergični psi ter pacienti, ki okrevajo po prebolelih boleznih so bolj izpostavljeni pojavu dermatoloških težav.

Atopični dermatitis

Viacutan tablete
Viacutan tablete
Atopični dermatitis je alergijska kožna bolezen, ki jo povzroča hipersenzibilnost na okoljske alergene. Prav tako je lahko eden od pogojev za nastanek obolenja porušeno kožno ravnovesje in posledično prizadeta naravna kožna bariera.

Med možnosti zdravljenja atopičnega dermatitisa spadajo odstranitev alergena, antihistaminiki, lokalno ali generalizirano zdravljenje s kortikosteroidi, alergensko specifična imunoterapija, imunosupresija, topikalni produkti za lajšanje srbeža ali esencialne maščobne kisline v obliki prehranskih dodatkov.

Kaj so esencialne maščobne kisline?

Esencialne maščobne kisline so hranila, ki jih telo ni sposobno samo proizvajati ter jih je zato potrebno vanj vnesti s hrano. Organizem jih potrebuje za nastanek novih celic ter so izjemnega pomena za dobro funkcijo in kondicijo kože in dlake živali. Med najpomembnejše maščobne kisline se uvrščajo kisline iz skupin omega 3 in omega 6.

GLA (gamalinolenska kislina) iz skupine omega 6 je pomembna za ohranjanje zdrave kože, saj krepi imunski sistem in preprečuje vnetne kožne reakcije.

Predvsem starejši in alergični psi ter pacienti, ki okrevajo po prebolelih boleznih kažejo znatno manjšo sposobnost za pretvarjanje drugih maščobnih kislin, ki jih zaužijejo s hrano, v GLA.

V nasprotju s psi pa mačke sploh niso sposobne procesa konverzije iz drugih maščobnih kislin ter jim morajo posledično zmeraj v zadostnih količinah pridobiti s hranjenjem.

V skupini omega 3 esencialnih maščobnih kislin se med najpomembnejše uvrščajo EPA (eikosapentaenoična kislina) in DHA (dokosaheksaenoična kislina), ki jih navadno pridobivajo iz ribjih olj. Telesu zagotavljajo učinkovit protivnetni odgovor.  

Viacutan® Plus

Viacutan® Plus so razvili dermatologi in je uravnotežena kombinacija olja rastline boraga in ribjih olj z veliko vsebnostjo biološko aktivne GLA in drugih esencialnih maščobnih kislin iz ribjega olja, ki so za kožo in dlako tako pomembne, ker jih ohranjajo zdrave.

Boraga (Borago officinalis)
Boraga (Borago officinalis)
Prehranski dodatek preprečuje pomanjkanja gamalinolenske kisline, katerega posledica je suha, luskava in srbeča koža. Praskanje zaradi srbenja pa stanje še poslabša in tako povzroči izpadanje dlak, rdečino, otekanje in odebelitev zunanjih kožnih plasti, zaradi česa pogosto pride do trdovratnih sekundarnih infekcij, ki jih je težko pozdraviti.

Viacutan® Plus vsebuje tudi naravna antioksidanta, izvlečka iz zelenega čaja in kurkume, katera skupaj z vitaminom E kožo dodatno varujeta pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.

Po zaužitju se učinkovine prehranskega dodatka razporedijo po telesnih celicah. Navadno so prvi učinki vidni šele po 4 do 6 tednih oralne aplikacije, saj je toliko časa navadno potrebnega, da mlade, zdrave celice iz spodnjih zarodnih plasti kože zamenjajo starejše poroženele celice na povržini. Viacutan® Plus je tako učinkovit le ob dolgoročni uporabi.

Uspeh je v kombinaciji!

Nikakor za izjemne učinke prehranskega dodatka Viacutan® Plus ne moremo izpostaviti posamezne učinkovine.

Optimalno razmerje treh najpomembnejših maščobnih kislin
Optimalno razmerje treh najpomembnejših maščobnih kislin
Ključ je v uravnoteženi in pravilni kombinaciji. Izdelek ima namreč znanstveno dokazano optimalno kompozicijo esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, ki ohranjajo zdravo kožo in lepo dlako.

V nedavni in-vitro študiji, pri kateri so strokovnjaki uporabljali mononuklearne celice, izolirane pri psih z atopičnim dermatitisom, so ocenili učinkovanje posameznih maščobnih kislin in njihovih kombinacij na imunske parametre, povezane z atopičnim dermatitisom.

Rezultati študije so nedvomno pokazali, da je kombinacija GLA, EPA in DHA učinkovitejša pri zatiranju proliferacije alergijsko stimuliranih T limfocitov, kot individualno vsaka posamezna izmed teh.

Velike količine maščobnih kislin ALA (alfa linolenska kislina – omega 3) in LA (linolenska kislina – omega 6) ne morejo v nobenem primeru kompenzirati  treh pomembnejših GLA, DHA in EPA. 


Absorbcija v tankem črevesju in razporeditev po organizmu

Metabolizem za konverzijo ALA in LA namreč zahteva encim delta-6-desaturazo, ki pa dokazano ni prisoten v koži. Ob tem literatura navaja tudi prepričljive dokaze, da je sama konverzija LA v GLA še posebej zmanjšana pri pseh z atopičnim dermatitisom.

Za podatke o pakiranju, natančnejša navodila za uporabo in ostale dodatne informacije o izdelku Viacutan® Plus kontaktirajte predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina, d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več

SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Optimizirano zdravljenje bakterijskih okužb

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. predstavlja antibiotično zdravilo za sodoben in boljši nadzor nad okužbami
preberi več

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix®  ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte
preberi več