Obvladovanje bolh pri mačkah

(23.03.2022) Bolhe so na žalost dokaj pogosta težava za mačke in njihove lastnike. Ni pomembno, kje živite, kako pogosto gredo mačke ven ali celo kako pogosto čistite/sesate; bolhe so zelo iznajdljive, kako narediti vaše življenje nesrečno - ponavadi v najslabšem možnem času.


Na srečo je na trgu na voljo veliko različnih vrst zaščite proti bolham, na primer kapljice, tablete, spreji ali ovratnice. Ovratnice proti bolham so videti kot normalne ovratnice. Morda jih je celo lažje namestiti kot druga sredstva in lahko trajajo dlje, ampak kako veste, da dejansko delujejo?

Kako delujejo mačje ovratnice proti bolham?

Niso vse ovratnice za mačke proti bolham enake. Medtem ko vse delujejo tako, da sproščajo zdravilno učinkovino na dlako vaše mačke, je veliko starejših modelov ovratnic, ki so narejene iz materialov, kateri so namočeni v insekticide in so pogosto prekriti s smrdljivim belim prahom, ki  sčasoma odpade. Novejše, naprednejše ovratnice, kot je Foresto, pa so izdelane z uporabo najsodobnejših tehnologij, ki omogočajo shranjevanje zdravilnih učinkovin v ovratnici in delujejo daljše obdobje.

Zdravilo Foresto ovratnica proti bolham vsebuje imidakloprid (ubija odrasle bolhe in razvojne stopnje ličinke) in flumetrin (odganja in ubija odrasle in razvojne oblike klopov). Obe zdravilni učinkovini delujeta skupaj in ob kontaktu ubijeta bolhe in klope, kar pomeni, da zajedavec ne ugrizne mačke. Foresto ovratnica počasi in kontrolirano sprošča nizke odmerke zdravilne učinkovine in s tem je mačka nenehno zaščitena.

Zaščita se začne ob prvem stiku ovratnice z mačjo kožo, ko se zdravilna učinkovina porazdeli v naravni maščobni sloj kože. Delovanje proti bolham se začne 48 ur po namestitvi ovratnice in ščiti mačko do 8 mesecev.

Ovratnica izgleda kot da je iz plastike, a je narejena iz inovativnega polimernega matriksa. Sistem polimernega matriksa zagotavlja počasno in stalno sproščanje majhnih koncentracij obeh učinkovin iz ovratnice na žival. Ker je ovratnica brez vonja, ne veste, da deluje, a Foresto zagotavlja zaščito do 8 mesecev.

Varnostno zapiralni mehanizem za zdravljenje in preprečevanje bolh pri mačkah

Mačke so pustolovska bitja; rade plezajo po ograjah in se povzpenjajo skozi majhne prostore. Pomembno je, da ima mačka ovratnico, s katero se ne more ujeti nikamor. Foresto ovratnica je opremljena z varnostnim mehanizmom za preprečevanje poškodb za te male pustolovce.

Ovratnica  ima mehanizem za zapiranje in lastna moč živali običajno zadostuje, da razširi ovratnico in se hitro osvobodi. Predvidena točka preloma  nudi drugi nivo zaščite, da se ovratnica ob močnejšem potegu zlomi, zato vam ni treba skrbeti, da bi se vaš ljubljenček kje zataknil.

Torej, če kupite pravo ovratnico za mačke proti bolham, vam več mesecev ne bo treba razmišljati o zdravljenju ali preprečevanju mačjih bolh. Brez bolh, brez skrbi, brez dodatkov ... in brez srbenja.

Dodatne informacije

Več o uporabi zdravila Foresto ovratnica na  www.foresto.si

Za dodatne informacije kontaktirajte predstavnike za veterino pri podjetju Salus, Veletrgovina, d.o.o.:

01 5899 232, [email protected]

Salus
Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več