Obvladovanje bolh pri mačkah

(23.03.2022) Bolhe so na žalost dokaj pogosta težava za mačke in njihove lastnike. Ni pomembno, kje živite, kako pogosto gredo mačke ven ali celo kako pogosto čistite/sesate; bolhe so zelo iznajdljive, kako narediti vaše življenje nesrečno - ponavadi v najslabšem možnem času.


Na srečo je na trgu na voljo veliko različnih vrst zaščite proti bolham, na primer kapljice, tablete, spreji ali ovratnice. Ovratnice proti bolham so videti kot normalne ovratnice. Morda jih je celo lažje namestiti kot druga sredstva in lahko trajajo dlje, ampak kako veste, da dejansko delujejo?

Kako delujejo mačje ovratnice proti bolham?

Niso vse ovratnice za mačke proti bolham enake. Medtem ko vse delujejo tako, da sproščajo zdravilno učinkovino na dlako vaše mačke, je veliko starejših modelov ovratnic, ki so narejene iz materialov, kateri so namočeni v insekticide in so pogosto prekriti s smrdljivim belim prahom, ki  sčasoma odpade. Novejše, naprednejše ovratnice, kot je Foresto, pa so izdelane z uporabo najsodobnejših tehnologij, ki omogočajo shranjevanje zdravilnih učinkovin v ovratnici in delujejo daljše obdobje.

Zdravilo Foresto ovratnica proti bolham vsebuje imidakloprid (ubija odrasle bolhe in razvojne stopnje ličinke) in flumetrin (odganja in ubija odrasle in razvojne oblike klopov). Obe zdravilni učinkovini delujeta skupaj in ob kontaktu ubijeta bolhe in klope, kar pomeni, da zajedavec ne ugrizne mačke. Foresto ovratnica počasi in kontrolirano sprošča nizke odmerke zdravilne učinkovine in s tem je mačka nenehno zaščitena.

Zaščita se začne ob prvem stiku ovratnice z mačjo kožo, ko se zdravilna učinkovina porazdeli v naravni maščobni sloj kože. Delovanje proti bolham se začne 48 ur po namestitvi ovratnice in ščiti mačko do 8 mesecev.

Ovratnica izgleda kot da je iz plastike, a je narejena iz inovativnega polimernega matriksa. Sistem polimernega matriksa zagotavlja počasno in stalno sproščanje majhnih koncentracij obeh učinkovin iz ovratnice na žival. Ker je ovratnica brez vonja, ne veste, da deluje, a Foresto zagotavlja zaščito do 8 mesecev.

Varnostno zapiralni mehanizem za zdravljenje in preprečevanje bolh pri mačkah

Mačke so pustolovska bitja; rade plezajo po ograjah in se povzpenjajo skozi majhne prostore. Pomembno je, da ima mačka ovratnico, s katero se ne more ujeti nikamor. Foresto ovratnica je opremljena z varnostnim mehanizmom za preprečevanje poškodb za te male pustolovce.

Ovratnica  ima mehanizem za zapiranje in lastna moč živali običajno zadostuje, da razširi ovratnico in se hitro osvobodi. Predvidena točka preloma  nudi drugi nivo zaščite, da se ovratnica ob močnejšem potegu zlomi, zato vam ni treba skrbeti, da bi se vaš ljubljenček kje zataknil.

Torej, če kupite pravo ovratnico za mačke proti bolham, vam več mesecev ne bo treba razmišljati o zdravljenju ali preprečevanju mačjih bolh. Brez bolh, brez skrbi, brez dodatkov ... in brez srbenja.

Dodatne informacije

Več o uporabi zdravila Foresto ovratnica na  www.foresto.si

Za dodatne informacije kontaktirajte predstavnike za veterino pri podjetju Salus, Veletrgovina, d.o.o.:

01 5899 232, veterina@salus.si

Salus
Sorodni članki

Salus

SALUS-ov Onkološki večer v Ljubljani

SALUS, Veletrgovina d.o.o. Vas v sodelovanju s SZVMŽ vljudno vabi na Onkološki večer, ki je planiran za četrtek, 1. decembra 2022
preberi več

Salus

Salusov kostanjev piknik

Salus, Veletrgovina, d.o.o., oddelek Veterine, vabi vse kolege veterinarje v sredo, 19.10.2022, ob 17.00  uri na Salusov kostanjev piknik
preberi več

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Ketoza je obolenje, povezano z visokimi stroški1 in številnimi posledicami za zdravje2, dobrobit in proizvodnjo krav molznic
preberi več

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

V mesecu maju sta podjetji Felivet d.o.o. in Slaus, Veletrgovina, d.o.o. skupaj organizirali brezplačna strokovna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta
preberi več

Polona Padežnik

Brezplačna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta

Felivet d.o.o. in Salus, Veletrgovina, d.o.o. vas vabita na skupna brezplačna predavanja z naslovom Preventivni kardiološki pregled in nadaljnja obravnava kardiološkega pacienta
preberi več

SALUS

SALUS išče novega strokovnega sodelavca veterine

Podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o. na oddelku Veterina v svoje delovno okolje vabi novega sodelavca na delovnem mestu Strokovni sodelavec veterine (m/ž). Prijavite se lahko do 24.4.2022
preberi več

Posledice ketoze

Posledice ketoze

Članek je pripravil Marcin Kocik, tehnični svetovalec za Elanco v državah Centralne in Vzhodne Evrope.
preberi več

Ekipa Salusa želi vse dobro v letu 2022

Lepe praznike vam želi Salus!

Salus Veletrgovina d.o.o. vam želi vesele praznike in zdravo, prijazno in srečno novo leto 2022!
preberi več

Znanost

novice

mednarodno