Mineralno-vitaminska mešanica za rejne živali

(28.03.2023) Posebne prehranske potrebe rejnih živali se zelo razlikujejo glede na vrsto živali, starost, težo in druge dejavnike. Prehranske potrebe živali so odvisne od različnih dejavnikov, kot so živalska vrsta, starost, teža, spol, fiziološko stanje (npr. brejost, laktacija) in okoljski pogoji (npr. temperatura, sezona).

Pogosto krmi živali primanjkuje določenih vitaminov ali mineralov – elementov, ki jih ni mogoče najti v rastlinski krmi.

Mineralno-vitaminska mešanica za rejne živali

Uravnotežena prehrana je za rejne živali pomembna iz več razlogov:

  • Zdravje in rast: Uravnotežena prehrana zagotavlja vsa bistvena hranila, ki jih rejne živali potrebujejo za rast in razvoj ter ohranjanje zdravja. Pomanjkanje ali neravnovesje hranil lahko vodi do upočasnjene rasti, oslabljenega imunskega sistema in različnih zdravstvenih težav.
  • Reprodukcija: Uravnotežena prehrana je pomembna za reproduktivno zdravje živali. Pomanjkanje hranil lahko povzroči zmanjšano plodnost, povečano tveganje za abortuse ali druge težave pri razvoju plodu.
  • Proizvodnja mleka: Uravnotežena prehrana je bistvena za proizvodnjo mleka pri kravah molznicah. Če žival ne dobi pravega ravnovesja hranil, se lahko proizvodnja mleka zmanjša, kar vpliva na ekonomičnost reje.
  • Ekonomska računica: Zagotavljanje uravnotežene prehrane za rejne živali je pomembno tudi za ekonomsko uspešnost kmetije. Če živali ne dobivajo potrebnih hranil, so lahko bolj nagnjene k boleznim in imajo manjšo produkcijsko kapaciteto.


Vita-redin® vsebuje življenje pomembne vitamine, minerale in mikrominerale. S tem zagotovimo dobro kondicijo živali, hitro okrevanje bolnih živali in normalno prirejo. Z dodatkom Vita-redina® dosežemo boljše izkoriščanje hranljivih snovi iz krme in s tem večji prirast ter produktivnost živali.

Vita-redin® se uporablja kot vsakodnevni redni dodatek k obroku različnih vrst in kategorij živali, posebno mladih in visoko produktivnih. Hranila v izdelku so skrbno izbrana kombinacija elementov, ki so potrebni za preprečevanje motenj, ki lahko nastanejo pri živalih zaradi pomanjkanja mineralov in vitaminov, kar lahko vodi v nepravilen razvoj kosti, mišičja, kože in dlake.

Vita-redin® vsebuje tudi aromo in melaso, ki ugodno vplivata na ješčnost, melasa pa zmanjšuje tudi prašnost dodatka.

Za več informacij kontaktirajte vašega veterinarja in se posvetujte o indikacijah in doziranju pri določeni živalski vrsti.

Trenutno vam SALUS nudi posebno akcijsko ponudbo na izdelek 20+2 – zanjo povprašajte pri svojem prodajnem predstavniku Salusa na oddelku veterine!



Salus






Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več