Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

(07.04.2017) Kožne kapljice Advantix® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte.

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in ubodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo. Ugrizi in ubodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročijo nelagodje, srbenje in stres.

 Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA! Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmanioza, babezioza, dirofilarioza, anaplazmoza in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi.

Repelent po definiciji pomeni substanco, ki odganja insekte. Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedavce? Zdravilo Advantix® prepreči zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa. Zajedavce odžene še predno uspejo ugrizniti psa, s tem pa prepreči možnost za prenos bolezni.

Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo predno ugriznejo vašega psa. Z enkratnim nanosom kožnih kapljic zaščitimo psa za 4 tedne. Prednost je ta, da je vodoodporen.

Študije so pokazale, da bo pes zaščiten tudi, če je izpostavljen vodi. Pomemben podatek je tudi, da aktivna učinkovina ne vstopi v krvotok psa, zato je minimalna možnost stranskih učinkov aktivne učinkovine na psa.

Advantix je ektoparazitocid za lokalno uporabo, ki vsebuje učinkovini imidakloprid (kloronikotinilno

spojino) ter sintetični piretroid. Delovanje obeh učinkovin je insekticidno, akaricidno in repelentno.

Zdravilo zagotavlja repelentno učinkovanje na klope, muhe in komarje; tako preprečuje odgnanim parazitom sesanje krvi in zmanjšuje tveganje za pasje vektorsko prenosljive bolezni (CVBD).

Včasih se z enim samim ugrizom klopa prenese več različnih patogenov. Najpomembnejši bolezni sta erlihioza ter babezioza. Erlihioza se razvije postopoma, lahko tudi več let po počitnicah, ki ste jih preživeli v sredozemski regiji. Pojavijo se znaki, kot so brezvoljnost, otožnost in zavračanje hrane. Krvavitve iz nosu so pogosto znak, da je bolezen napredovala. Če bolezni ne zdravimo, se lahko končna s poginom živali. Pri babeziozi (vročinska bolezen) se v rdečih krvničkah množijo enocelični patogeni in jih uničujejo.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa Ena od izjemno nevarnih bolezni, ki jih je težko zdraviti, je tudi okužba s srčno glisto oz. Dirofilario immitis. Ta je razširjena zlasti v Sredozemlju (tudi v Sloveniji). Mikroskopsko majhne ličinke glist prenašajo komarji.

Ličinke srčne gliste prodrejo skozi kožo psa, ki ga piči okužen komar. Za tem pa se v 120 dneh prebijejo do glavnih arterij. V primeru hude okužbe je bolezen smrtno nevarna.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa®:

  • Že nekaj minut po nanosu preprečuje bolšje pike, potem pa bolhe že uničuje. V prostoru, kjer pes prebiva, pa uničuje tudi bolšje ličinke.
  • Advantix s svojim repelentnim delovanjem odganja klope, po stiku s kožo tretiranega psa pa jih uničuje.
  • Odganja komarje in flebotome.
  • Advantix je repelent, ki odganja tudi muhe.
  • Deluje tudi po kopanju in plavanju.
  • Namenjen je psom različnih velikosti.


Advantix Pomembno je, da zaščitimo psa pred klopi in bolhami na enak način ter z enako mero skrbnosti kot bi zaščitili sebe in svojo družino.

Zala Rihar dr.vet.med.

www.bayer.hr

Za vse ostale informacije pokličite na Salus, Veletrgovina, d.o.o.:
Mirjam Martinec Jagodič, 051 237 737 ali 01 589 9 189
Zala Rihar, 040 471 773 ali 01 589 9 243

Sorodni članki

Zdravljenje in preprečevanje bolhavosti pri mačkah

Zdravljenje in preprečevanje bolhavosti pri mačkah

Salus, Veletrgovina, d.o.o. predstavlja aplikatorje za kožni nanos za zdravljenje in preprečevanje bolhavosti pri mačkah
preberi več

Cevolution

CEVolucija se pričenja z dvema novostma

Od pomladi ima proizvajalec CEVA v Sloveniji novega zastopnika: Salus, Veletrgovina, d.o.o.. Nedavno sta se širokemu spektru zdravil pridružila dva nova izdelka
preberi več

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več