Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

(07.04.2017) Kožne kapljice Advantix® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte.

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in ubodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo. Ugrizi in ubodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročijo nelagodje, srbenje in stres.

 Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA! Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmanioza, babezioza, dirofilarioza, anaplazmoza in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi.

Repelent po definiciji pomeni substanco, ki odganja insekte. Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedavce? Zdravilo Advantix® prepreči zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa. Zajedavce odžene še predno uspejo ugrizniti psa, s tem pa prepreči možnost za prenos bolezni.

Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo predno ugriznejo vašega psa. Z enkratnim nanosom kožnih kapljic zaščitimo psa za 4 tedne. Prednost je ta, da je vodoodporen.

Študije so pokazale, da bo pes zaščiten tudi, če je izpostavljen vodi. Pomemben podatek je tudi, da aktivna učinkovina ne vstopi v krvotok psa, zato je minimalna možnost stranskih učinkov aktivne učinkovine na psa.

Advantix je ektoparazitocid za lokalno uporabo, ki vsebuje učinkovini imidakloprid (kloronikotinilno

spojino) ter sintetični piretroid. Delovanje obeh učinkovin je insekticidno, akaricidno in repelentno.

Zdravilo zagotavlja repelentno učinkovanje na klope, muhe in komarje; tako preprečuje odgnanim parazitom sesanje krvi in zmanjšuje tveganje za pasje vektorsko prenosljive bolezni (CVBD).

Včasih se z enim samim ugrizom klopa prenese več različnih patogenov. Najpomembnejši bolezni sta erlihioza ter babezioza. Erlihioza se razvije postopoma, lahko tudi več let po počitnicah, ki ste jih preživeli v sredozemski regiji. Pojavijo se znaki, kot so brezvoljnost, otožnost in zavračanje hrane. Krvavitve iz nosu so pogosto znak, da je bolezen napredovala. Če bolezni ne zdravimo, se lahko končna s poginom živali. Pri babeziozi (vročinska bolezen) se v rdečih krvničkah množijo enocelični patogeni in jih uničujejo.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa Ena od izjemno nevarnih bolezni, ki jih je težko zdraviti, je tudi okužba s srčno glisto oz. Dirofilario immitis. Ta je razširjena zlasti v Sredozemlju (tudi v Sloveniji). Mikroskopsko majhne ličinke glist prenašajo komarji.

Ličinke srčne gliste prodrejo skozi kožo psa, ki ga piči okužen komar. Za tem pa se v 120 dneh prebijejo do glavnih arterij. V primeru hude okužbe je bolezen smrtno nevarna.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa®:

  • Že nekaj minut po nanosu preprečuje bolšje pike, potem pa bolhe že uničuje. V prostoru, kjer pes prebiva, pa uničuje tudi bolšje ličinke.
  • Advantix s svojim repelentnim delovanjem odganja klope, po stiku s kožo tretiranega psa pa jih uničuje.
  • Odganja komarje in flebotome.
  • Advantix je repelent, ki odganja tudi muhe.
  • Deluje tudi po kopanju in plavanju.
  • Namenjen je psom različnih velikosti.


Advantix Pomembno je, da zaščitimo psa pred klopi in bolhami na enak način ter z enako mero skrbnosti kot bi zaščitili sebe in svojo družino.

Zala Rihar dr.vet.med.

www.bayer.hr

Za vse ostale informacije pokličite na Salus, Veletrgovina, d.o.o.:
Mirjam Martinec Jagodič, 051 237 737 ali 01 589 9 189
Zala Rihar, 040 471 773 ali 01 589 9 243

Sorodni članki

Ceva Sante Animale

Inovativni diuretik namenjen zdravljenju kongestivnega srčnega popuščanja pri psih

Salus, Veletrgovina, d.o.o., vam z veseljem predstavlja novo zdravilo za zdravljenje kliničnih znakov povezanih s kongestivnim srčnim popuščanjem pri psih, vključno s pljučnim edemom, podjetja Ceva Sante Animale
preberi več

ELANCO

Salus, Veletrgovina, d.o.o. je slovenski zastopnik za Elanco!

Predstavniki pojetja Slaus, Veletrgovina, d.o.o. vas z veseljem vas obveščajo, da so z začetkom leta prevzeli zastopstvo podjetja ELANCO za vse njihove blagovne znamke
preberi več

CAVALESE

Prehransko dopolnilo za konje s poletnim ekcemon

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja Cavalese, prehransko dopolnilo za konje in ponije namenjeno zmanjševanju srbenja, ki je posledica pikov insektov proizvajalca Ecuphar
preberi več

PECLAN

Čistilo za čiščenje prepucija psov

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja raztopino Peclan® za čiščenje prepucija psov proizvajalca Ecuphar.
preberi več

OTOCLEAN

Pomoč pri lajšanju težav z zunanjim sluhovodom psov in mačk

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja raztopino Otoclean in mazilo Otozyme - nova izdelka za lajšanje težav z zunanjim sluhovodom psov in mačk, proizvajalca Ecuphar
preberi več

Bayer


Nove antibiotične ušesne kapljice za pse

Podjetje Salus, Veletrgovina, d.o.o. vas obvešča, da je Bayer Animal Health razširil svojo paleto z novim produktom za pse
preberi več

Opticorn A

Pomoč pri lajšanju očesnih težav psov in mačk

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja mazilo Opticorn A in raztopino Optiseptyl - nova izdelka za lajšanje težav z očmi psov in mačk, proizvajalca Ecuphar
preberi več

Bayer

NOVO v Salusu iz programa Bayer Animal Helath

Nova izjemno učinkovita intramamarna suspenzija pri zdravljenju mastitisa za krave v presušitvi
preberi več