Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

(07.04.2017) Kožne kapljice Advantix® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte.

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in ubodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo. Ugrizi in ubodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročijo nelagodje, srbenje in stres.

 Lastniki naj za pse izberejo tisto, kar bi izbrali zase  ZAŠČITO BREZ UGRIZA! Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmanioza, babezioza, dirofilarioza, anaplazmoza in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi.

Repelent po definiciji pomeni substanco, ki odganja insekte. Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedavce? Zdravilo Advantix® prepreči zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa. Zajedavce odžene še predno uspejo ugrizniti psa, s tem pa prepreči možnost za prenos bolezni.

Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo predno ugriznejo vašega psa. Z enkratnim nanosom kožnih kapljic zaščitimo psa za 4 tedne. Prednost je ta, da je vodoodporen.

Študije so pokazale, da bo pes zaščiten tudi, če je izpostavljen vodi. Pomemben podatek je tudi, da aktivna učinkovina ne vstopi v krvotok psa, zato je minimalna možnost stranskih učinkov aktivne učinkovine na psa.

Advantix je ektoparazitocid za lokalno uporabo, ki vsebuje učinkovini imidakloprid (kloronikotinilno

spojino) ter sintetični piretroid. Delovanje obeh učinkovin je insekticidno, akaricidno in repelentno.

Zdravilo zagotavlja repelentno učinkovanje na klope, muhe in komarje; tako preprečuje odgnanim parazitom sesanje krvi in zmanjšuje tveganje za pasje vektorsko prenosljive bolezni (CVBD).

Včasih se z enim samim ugrizom klopa prenese več različnih patogenov. Najpomembnejši bolezni sta erlihioza ter babezioza. Erlihioza se razvije postopoma, lahko tudi več let po počitnicah, ki ste jih preživeli v sredozemski regiji. Pojavijo se znaki, kot so brezvoljnost, otožnost in zavračanje hrane. Krvavitve iz nosu so pogosto znak, da je bolezen napredovala. Če bolezni ne zdravimo, se lahko končna s poginom živali. Pri babeziozi (vročinska bolezen) se v rdečih krvničkah množijo enocelični patogeni in jih uničujejo.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa Ena od izjemno nevarnih bolezni, ki jih je težko zdraviti, je tudi okužba s srčno glisto oz. Dirofilario immitis. Ta je razširjena zlasti v Sredozemlju (tudi v Sloveniji). Mikroskopsko majhne ličinke glist prenašajo komarji.

Ličinke srčne gliste prodrejo skozi kožo psa, ki ga piči okužen komar. Za tem pa se v 120 dneh prebijejo do glavnih arterij. V primeru hude okužbe je bolezen smrtno nevarna.

Povzetek glavnih značilnosti Advantixa®:

  • Že nekaj minut po nanosu preprečuje bolšje pike, potem pa bolhe že uničuje. V prostoru, kjer pes prebiva, pa uničuje tudi bolšje ličinke.
  • Advantix s svojim repelentnim delovanjem odganja klope, po stiku s kožo tretiranega psa pa jih uničuje.
  • Odganja komarje in flebotome.
  • Advantix je repelent, ki odganja tudi muhe.
  • Deluje tudi po kopanju in plavanju.
  • Namenjen je psom različnih velikosti.


Advantix Pomembno je, da zaščitimo psa pred klopi in bolhami na enak način ter z enako mero skrbnosti kot bi zaščitili sebe in svojo družino.

Zala Rihar dr.vet.med.

www.bayer.hr

Za vse ostale informacije pokličite na Salus, Veletrgovina, d.o.o.:
Mirjam Martinec Jagodič, 051 237 737 ali 01 589 9 189
Zala Rihar, 040 471 773 ali 01 589 9 243

Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več