Kiltix - 007 med zaščito psov pred zajedavci!

(18.06.2015) Po krajšem premoru je na tržišču ponovno ovratnica za pse Kiltix, ki nudi preizkušeno zaščito za kar 7 mesecev!

Kiltix

Naši kužki so skozi celo leto izpostavljeni grožnjam zunanjih zajedavcev, ki jim lahko povzročijo resne zdravstvene težave. Nanje se lahko prisesajo bolhe in klopi, varni pa niso niti pred piki komarjev, flebotomov in muh. Ugrizi in piki the zajedavcev so neprijetni ter povzročajo stres in srbenje, prenašajo pa tudi nalezljive bolezni, tako pri psih kot tudi pri ljudeh. Tukaj na pomoč priskoči ovratnica Kiltix, ki učinkovito odganja klope in bolhe.

Kiltix ovratnica – preizkušena zaščita, ki deluje 7 mesecev!

Kiltix ovratnica proizvajalca Bayer Animal Health se po petih letih vrača na prodajne police! Gre za preizkušeno ovratnico, ki je prijazna do vašega kužka in ubijalska do parazitov, še posebej do klopov in bolh. Ko jo enkrat nataknete psu okoli vratu, ga bo ščitila kar 7 mesecev.

Kiltix je zelo učinkovita zaščita proti bolham in klopom, saj deluje dvakrat hitreje kot katera koli druga pesticidska ovratnica in pa tudi do 7-krat dlje, saj morate običajne zaščite menjavati vsak mesec. Ovratnica deluje tako, da sprošča drobni prašek, ki odvrača klope, še preden imajo možnost ugrizniti, do psov pa je tako nežna, da so stranski učinki skrajno nepogosti.

Ključni dejavniki, ki naredijo Kiltix ovratnico posebno:

  • Je enostavna za uporabo.
  • Ne zmoti življenjskega stila vašega ljubljenčka.
  • Je odlična v preganjanju bolh in klopov.
  • Deluje hitro in ščiti psa kar 7 mesecev.

Kiltix ne le odganja klope, temveč jih tudi ubije. Vendar pa je njegovo sredstvo dovolj močno, da jih prežene, še preden bi lahko psa sploh napadli.

Kako ta neustrašni morilec zajedavcev deluje?

Kiltix ima v ovratnici mehanizem, ki počasi spušča aktivne sestavine v obliki drobnega praška v pasji kužušček, vendar vedno ostanejo na ravni kože. Gibanje vašega psa nato pripomore k aktivaciji sestavin v roku 24 ur od nanosa ovratnice. Pri velikih psih z zelo debelo dlako lahko traja nekoliko dlje, da se doseže maksimalen učinek.

Kiltix je varen za pse, ne pa za klope

Pasja kri sestavine v ovratnici ne absorbira, zato je ovratnica varna tudi za breje psičke in mladičke po tretjem mesecu starosti. Uporablja se jo lahko skupaj z Advantixom.

Ovratnica Kiltix je odlična zaščita za pse, ki radi uživajo v naravi, zunaj na vrtu, ali pa se radi sproščeno igrajo v gozdu. Zaradi vsebujočih substanc odganja klope in jim posledično preprečuje, da bi psu povzročali srbečico, saj jim ne dopušča možnosti, da bi psa lahko ugriznili. Zagotavlja zaščito skozi celo sezono do 7 mesecev, je vodoodporna, cenovno ugodna in enostavna za uporabo. Zaradi mehanizmov, ki sestavine počasi spuščajo iz ovratnice, ni možnosti za premajhno ali preveliko dozo pesticida.

Vsekakor pa psa redno pregledujte za klopi:

  • S prsti pojdite skozi dlako vašega kužka. Priporočljivo je, da to postane dnevna rutina.
  • Če imate dolgodlakega psa, je česanje dober način, da hitro odkrijete klopa.
  • Psa prečešite od glave do repa, pri tem pa pojdite s krtačo v obe smeri, tudi v nasprotni smeri rasti dlak. Krtači naj sledi vaša roka, ki bo klope lahko zatipala.
  • Tipajte za vsakimi bulicami in če naletite na kakšno, se ustavite in jo dobro poglejte. Posebno pozornost posvečajte glavi, vratu, prsim in ušesom. Ne pozabite pogledati tudi za in v ušesa.
  • Če klopa najdete, se posvetujte z veterinarjem.

Z uporabo Kiltix ovratnice boste tako vašega kosmatinca zaščitili pred zunanjimi nepridipravi in mu omogočili varno potepanje v naravi. Za dodatne informacije in nakup ovratnice Kiltix kontaktirajte svojega veterinarja.

Salus

Promocijsko sporočilo


Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več