Kiltix - 007 med zaščito psov pred zajedavci!

(18.06.2015) Po krajšem premoru je na tržišču ponovno ovratnica za pse Kiltix, ki nudi preizkušeno zaščito za kar 7 mesecev!

Kiltix

Naši kužki so skozi celo leto izpostavljeni grožnjam zunanjih zajedavcev, ki jim lahko povzročijo resne zdravstvene težave. Nanje se lahko prisesajo bolhe in klopi, varni pa niso niti pred piki komarjev, flebotomov in muh. Ugrizi in piki the zajedavcev so neprijetni ter povzročajo stres in srbenje, prenašajo pa tudi nalezljive bolezni, tako pri psih kot tudi pri ljudeh. Tukaj na pomoč priskoči ovratnica Kiltix, ki učinkovito odganja klope in bolhe.

Kiltix ovratnica – preizkušena zaščita, ki deluje 7 mesecev!

Kiltix ovratnica proizvajalca Bayer Animal Health se po petih letih vrača na prodajne police! Gre za preizkušeno ovratnico, ki je prijazna do vašega kužka in ubijalska do parazitov, še posebej do klopov in bolh. Ko jo enkrat nataknete psu okoli vratu, ga bo ščitila kar 7 mesecev.

Kiltix je zelo učinkovita zaščita proti bolham in klopom, saj deluje dvakrat hitreje kot katera koli druga pesticidska ovratnica in pa tudi do 7-krat dlje, saj morate običajne zaščite menjavati vsak mesec. Ovratnica deluje tako, da sprošča drobni prašek, ki odvrača klope, še preden imajo možnost ugrizniti, do psov pa je tako nežna, da so stranski učinki skrajno nepogosti.

Ključni dejavniki, ki naredijo Kiltix ovratnico posebno:

  • Je enostavna za uporabo.
  • Ne zmoti življenjskega stila vašega ljubljenčka.
  • Je odlična v preganjanju bolh in klopov.
  • Deluje hitro in ščiti psa kar 7 mesecev.

Kiltix ne le odganja klope, temveč jih tudi ubije. Vendar pa je njegovo sredstvo dovolj močno, da jih prežene, še preden bi lahko psa sploh napadli.

Kako ta neustrašni morilec zajedavcev deluje?

Kiltix ima v ovratnici mehanizem, ki počasi spušča aktivne sestavine v obliki drobnega praška v pasji kužušček, vendar vedno ostanejo na ravni kože. Gibanje vašega psa nato pripomore k aktivaciji sestavin v roku 24 ur od nanosa ovratnice. Pri velikih psih z zelo debelo dlako lahko traja nekoliko dlje, da se doseže maksimalen učinek.

Kiltix je varen za pse, ne pa za klope

Pasja kri sestavine v ovratnici ne absorbira, zato je ovratnica varna tudi za breje psičke in mladičke po tretjem mesecu starosti. Uporablja se jo lahko skupaj z Advantixom.

Ovratnica Kiltix je odlična zaščita za pse, ki radi uživajo v naravi, zunaj na vrtu, ali pa se radi sproščeno igrajo v gozdu. Zaradi vsebujočih substanc odganja klope in jim posledično preprečuje, da bi psu povzročali srbečico, saj jim ne dopušča možnosti, da bi psa lahko ugriznili. Zagotavlja zaščito skozi celo sezono do 7 mesecev, je vodoodporna, cenovno ugodna in enostavna za uporabo. Zaradi mehanizmov, ki sestavine počasi spuščajo iz ovratnice, ni možnosti za premajhno ali preveliko dozo pesticida.

Vsekakor pa psa redno pregledujte za klopi:

  • S prsti pojdite skozi dlako vašega kužka. Priporočljivo je, da to postane dnevna rutina.
  • Če imate dolgodlakega psa, je česanje dober način, da hitro odkrijete klopa.
  • Psa prečešite od glave do repa, pri tem pa pojdite s krtačo v obe smeri, tudi v nasprotni smeri rasti dlak. Krtači naj sledi vaša roka, ki bo klope lahko zatipala.
  • Tipajte za vsakimi bulicami in če naletite na kakšno, se ustavite in jo dobro poglejte. Posebno pozornost posvečajte glavi, vratu, prsim in ušesom. Ne pozabite pogledati tudi za in v ušesa.
  • Če klopa najdete, se posvetujte z veterinarjem.

Z uporabo Kiltix ovratnice boste tako vašega kosmatinca zaščitili pred zunanjimi nepridipravi in mu omogočili varno potepanje v naravi. Za dodatne informacije in nakup ovratnice Kiltix kontaktirajte svojega veterinarja.

Salus

Promocijsko sporočilo


Sorodni članki

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več

SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Optimizirano zdravljenje bakterijskih okužb

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. predstavlja antibiotično zdravilo za sodoben in boljši nadzor nad okužbami
preberi več

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix®  ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte
preberi več