Tablete za zatiranje glist in trakulj, ki so varne tudi za mladičke!

(03.07.2016) Bayer se zaveda, kako pomembno je za lastnike hišnih ljubljenčkov, da so njihovi ljubljenčki zdravi, srečni in brez zajedavcev. Zato je Bayer več let raziskoval in naredil najboljše izdelke za hišne živali, ki so vodilni v boju proti zajedavcem.

Z uporabo Bayerjevih izdelkov proti notranjim zajedavcem, ki jih dajete v rednih časovnih presledkih, ste lahko prepričani, da delate najboljše za svojega ljubljenčka in zase.

Danes predstavljamo tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev.

DRONTAL PLUS FLAVOUR tablete za pse

Drontal plus flavour

Tablete vsebujejo febantel, pirantelijev embonat in prazikvantel.

Uporabljajo se za dehelmintizacijo psov, za zdravljenje mešanih infestacij z glistami, trakuljami in Giardio spp.:

  • Gliste: Askaridi: Toxocara canis, Toxascaris leonina
  • Ankilostomidi: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum
  • Bičeglavci: Trichuris vulpis
  • Trakulje: Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Multiceps multiceps, Mesocestoides spp.

Tablete Drontal Plus Flavour za pse so učinkovite proti najpogostejšim črevesnim zajedavcem pri psih v predpisanem enkratnem odmerku (1 tableta na 10kg telesne mase živali). V primeru okužb z giardio so učinkovite ob dajanju v treh zaporednih dneh.

Posebnost Drontal Plus Flavour je njena oblika kosti, tablete pa so ob tem okusne in tako enostavne za odmerjanje. Zdravilo, ki mu zaupajo veterinarji in lastniki psov!

DRONTAL CAT filmsko obložene tablete za mačke

Drontal cat

Tablete vsebujejo pirantel in prazikvantel ter se uporabljajo za dehelmintizacijo mačk.

S tabletami Drontal Cat Za se zdravijo mešane infestacije z glistami in trakuljami:

  • Gliste: Askaridi (odrasli stadiji):Toxocara cati (syn. Mystax), Ankilostomidi (odrasli stadiji): Ancylostoma tubaeforme, Ancylostoma braziliense
  • Trakulje: Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Mesocestoides spp., Joyeuxiella spp.

Ker se okužba s trakuljo pri mačkah ne pojavi pred tretjim tednom starosti, je zdravljenje z Drontal Cat  indicirano po tretjem tednu. Tablete so filmsko obložene in jo tako mačke rade pojedo, kar lastnikom olajša odmerjanje in aplikacijo (odmerek 1 tableta na 4kg telesne mase).

DRONTAL PUPPY peroralna raztopina za pasje mladiče in pse  do 1 leta

Nematocid posebej pripravljen za mladiče in mlade pse

Drontal Puppy Tablete Drontal Puppy vsebujejo febantel in pirantel:

Febantel – Mehanizem delovanja febantela primarno temelji na interferenci s presnovo ogljikovih hidratov parazitov. S preprečevanjem mitohondrijske reakcije (inhibicija fumarat reduktaze) se prav tako prekineta prenos in resorpcija glukoze. Febantel ne deluje samo na razvojne stadije črevesnih nematodov, pač pa tudi na jajčeca, ki vsebujejo larvarno obliko. Benzimidazoli so vgrajeni v struktorno beljakovina tubulin, preprečujejo njegovo polimerizacijo v mikrotubile, kar omogoča transportnemu sistemu absorpcijo celic. Posledica zaviranja tega prenosa je nepopolna absorbcija in prebava hranljivih snovi ter celična avtoliza zaradi spodbujanja lizosomskih encimov.

Pirantel- je antihelmintik iz tetrahidropirimidinske skupine, ki deluje enako kot levamisol. Preprečuje živčno-mišični prenos dražljajev in kot holinergični agonist spodbuja ekscitacijo nevrotransmiterjev na nikotinskih receptorjih; pri tem povzroča spastično paralizo mišic parazitov. Emonatove soli združene s pirantelom, so slabo topne v vodi, zaradi česa se počasi resorbirajo iz črevesja ter omogočajo preparatu, da nematocidno deluje neposredno v prebavilih.

Kombinacija dveh učinkovin (febantela in pirantel embonata) ima širok nematocidni spekter delovanja (učinkovita je proti vsem znanim črevesnim nematodom). Delovanje je še posebej dobro zaradi znanega sinergističnega učinka obeh učinkovin.

Drontal Puppy je peroralna suspenzija, ki jo uporabljano kot enkratni odmerek (1 ml/kg telesne mase), zdravljenje mladičev z Drontal Puppy pa začnemo približno v starosti dveh tednov, nato ponavljamo odmerek vsaka dva tedna do starosti 12.tednov.

Drontal Puppy je zelo okusen za pse, zato ga lahko damo neposredno v gobček ali pa ga primešamo hrani

Za vse ostale informacije pokličite na Salus Veletrgovina d.o.o.:

Mirjam Martinec Jagodič, 051-23 77 37 ali 01 589 9 189Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij