Canikur®Pro za črevesno ravnovesje

(22.04.2014) Canikur®Pro je dodatek k hrani v obliki okusne paste, ki podpira in vzdržuje črevesno ravnovesje. Najdete ga v ponudbi podjetja Salus, Veletrgovina, d.o.o..

Canikur®Pro je okusna in funkcionalna pasta za podporo porušenega ravnovesja črevesne mikroflore psa. Canikur®Pro lahko uporabljamo samostojno, kot preventivo v začetnem stadiju enostavnih primerov driske, ali pa pri hujših primerih driske v kombinaciji s standardno terapijo.

Pri psih se intestinalno neravnovesje s posledičnimi diarejami pojavlja relativno pogosto. Navadno so stanja nenevarna, vseeno pa lahko nakazujejo pričetek zdravstvenih težav.

Za lastnike je pomembno, da psa ob pojavu črevesnih težav opazujejo ter so pozorni, ali morda blato ne vsebuje delcev neprebavljene hrane, krvi ali sluzi.

V primeru, da se težave po enem dnevu posta ne izboljšajo, morajo svojega psa peljati na pregled k veterinarju ter mu podrobno pojasniti simptome.

Obstajajo različne oblike diareje, ki so tudi posledica različnih povzročiteljev!


Prikaz zdrave (levo) in prizadete (desno) črevesne sluznice. Zdrava črevesna stena je prekrita z milioni mikrovilov, ki povečajo absorbcijsko površino. Med diarejo mikrovili izgubijo svojo obrambno sposobnost
O diareji govorimo, ko žival izloča mehko ali tekoče blato. Trajanje in vzroki za simptome pa lahko občutno variirajo. Tako se med seboj ločijo akutne, kronične in ponavljajoče prebavne motnje, ki lahko izvirajo iz tankega ali debelega črevesa ali obeh hkrati.

Vzroki za pojav driske pri psu segajo od infekcijskih, preko parazitarnih in alergijskih bolezni do intoksikacij, nezadostne sekrecije pankreasnih encimov, neprimerne prehrane ali nenadne spremembe v dieti pa vse do stresnih situacij.

Kako je organizem zaščiten?

Prebavila psa se poslužujejo več naravnih mehanizmov, s katerimi se samodejno zaščitijo pred povzročitelji obolenj. Med te spadajo imunski sistem, želodčna kislina in intestinalna mikroflora.

Kljub začetnemu učinku želodčne kisline, ki je sposobna uničiti večino škodljivih mikrobov pa so nekateri odpornejši in tako prehajajo do tankega in debelega črevesa. Predvsem tukaj je narava poskrbela za učinkovite preventivne ukrepe, ki prepreči hujša obolenja živali.

Tak ukrep predstavlja črevesna mikroflora, ki jo sestavljajo bilijoni drobnih mirkoorganizmov, ki plavajo po zdravem črevesju in oblikujejo uravnotežen ekosistem.

Navadno se v večjih količinah kopičijo ob črevesni sluznici in tako na njeni površini ustvarjajo zaščitni sloj, ki preprečuje patogenom dostop do nje. Ob tem pa uravnovešena mikroflora stimulira imunski sistem in prebavo zaužite hrane.

Kdaj pes potrebuje Canikur Pro?

  • Canikur®Pro V primeru nekompliciranih prebavnih težav: pasta blaži simptome ter podpira obnavljanje fiziološkega ravnovesja prebavne mikroflore.
  • Ob stresnih situacijah, ko telo potrebuje dodatno podporo, s katero se bo zmanjšalo tveganje za pojav diareje: pred in med potovanji, sočasno z menjavo hrane, pred tekmovanji ob selitvah in podobnih situacijah.
  • Za obnovo prebavne mikroflore po obdobju driske ter med in po antibiotičnem zdravljenju.
  • Za podporo naravni mikroflori ko je moteno njeno ravnovesje.


Canikur®Pro vsebuje probiotike, prebiotike in Montmorlionit

Canikur®Pro je dodatek k hrani, ki podpira in vzdržuje črevesno ravnovesje.

Enterococcus faecium, kot probiotik in Bio-Mos®-C kot prebiotik, podpirata rast normalne, zdrave in uravnotežene črevesne flore, ki blagodejno vpliva na prebavila.

Bio-Mos®-C je kvasni ekstrakt, ki stimulira rast določenih koristnih bakterij, ob tem pa ima posebno sposobnost  za redukcijo patogenih bakterij v prebavilih psa.

Bio-Mos® se že več let s pridom uporablja pri drugih vrstah, medtem pa je Canikur®Pro edini proizvod z dovoljenjem za uporabo pri psu, ki vsebuje Bio-Mos®-C. 

Montmorilonit je medicinska glina, ki ima sposobnost, da nase veže viruse, strupe in ksenobiotike (težke kovine, pesticidi) ter jih odstrani iz črevesja. Deluje na podobnem principu kot tablete aktivnega oglja.

Samo en gram hidrogeniranega montmorilonita ima površino večjo od 600 m² in tako nudi ogromno absorpcijsko površino glede na volumen.

Za podatke o pakiranju, natančnejša navodila za uporabo in ostale dodatne informacije o izdelku Canikur®Pro kontaktirajte predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina, d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
[email protected]
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
[email protected]

Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več