Canikur®Pro za črevesno ravnovesje

(22.04.2014) Canikur®Pro je dodatek k hrani v obliki okusne paste, ki podpira in vzdržuje črevesno ravnovesje. Najdete ga v ponudbi podjetja Salus, Veletrgovina, d.o.o..

Canikur®Pro je okusna in funkcionalna pasta za podporo porušenega ravnovesja črevesne mikroflore psa. Canikur®Pro lahko uporabljamo samostojno, kot preventivo v začetnem stadiju enostavnih primerov driske, ali pa pri hujših primerih driske v kombinaciji s standardno terapijo.

Pri psih se intestinalno neravnovesje s posledičnimi diarejami pojavlja relativno pogosto. Navadno so stanja nenevarna, vseeno pa lahko nakazujejo pričetek zdravstvenih težav.

Za lastnike je pomembno, da psa ob pojavu črevesnih težav opazujejo ter so pozorni, ali morda blato ne vsebuje delcev neprebavljene hrane, krvi ali sluzi.

V primeru, da se težave po enem dnevu posta ne izboljšajo, morajo svojega psa peljati na pregled k veterinarju ter mu podrobno pojasniti simptome.

Obstajajo različne oblike diareje, ki so tudi posledica različnih povzročiteljev!


Prikaz zdrave (levo) in prizadete (desno) črevesne sluznice. Zdrava črevesna stena je prekrita z milioni mikrovilov, ki povečajo absorbcijsko površino. Med diarejo mikrovili izgubijo svojo obrambno sposobnost
O diareji govorimo, ko žival izloča mehko ali tekoče blato. Trajanje in vzroki za simptome pa lahko občutno variirajo. Tako se med seboj ločijo akutne, kronične in ponavljajoče prebavne motnje, ki lahko izvirajo iz tankega ali debelega črevesa ali obeh hkrati.

Vzroki za pojav driske pri psu segajo od infekcijskih, preko parazitarnih in alergijskih bolezni do intoksikacij, nezadostne sekrecije pankreasnih encimov, neprimerne prehrane ali nenadne spremembe v dieti pa vse do stresnih situacij.

Kako je organizem zaščiten?

Prebavila psa se poslužujejo več naravnih mehanizmov, s katerimi se samodejno zaščitijo pred povzročitelji obolenj. Med te spadajo imunski sistem, želodčna kislina in intestinalna mikroflora.

Kljub začetnemu učinku želodčne kisline, ki je sposobna uničiti večino škodljivih mikrobov pa so nekateri odpornejši in tako prehajajo do tankega in debelega črevesa. Predvsem tukaj je narava poskrbela za učinkovite preventivne ukrepe, ki prepreči hujša obolenja živali.

Tak ukrep predstavlja črevesna mikroflora, ki jo sestavljajo bilijoni drobnih mirkoorganizmov, ki plavajo po zdravem črevesju in oblikujejo uravnotežen ekosistem.

Navadno se v večjih količinah kopičijo ob črevesni sluznici in tako na njeni površini ustvarjajo zaščitni sloj, ki preprečuje patogenom dostop do nje. Ob tem pa uravnovešena mikroflora stimulira imunski sistem in prebavo zaužite hrane.

Kdaj pes potrebuje Canikur Pro?

  • Canikur®Pro V primeru nekompliciranih prebavnih težav: pasta blaži simptome ter podpira obnavljanje fiziološkega ravnovesja prebavne mikroflore.
  • Ob stresnih situacijah, ko telo potrebuje dodatno podporo, s katero se bo zmanjšalo tveganje za pojav diareje: pred in med potovanji, sočasno z menjavo hrane, pred tekmovanji ob selitvah in podobnih situacijah.
  • Za obnovo prebavne mikroflore po obdobju driske ter med in po antibiotičnem zdravljenju.
  • Za podporo naravni mikroflori ko je moteno njeno ravnovesje.


Canikur®Pro vsebuje probiotike, prebiotike in Montmorlionit

Canikur®Pro je dodatek k hrani, ki podpira in vzdržuje črevesno ravnovesje.

Enterococcus faecium, kot probiotik in Bio-Mos®-C kot prebiotik, podpirata rast normalne, zdrave in uravnotežene črevesne flore, ki blagodejno vpliva na prebavila.

Bio-Mos®-C je kvasni ekstrakt, ki stimulira rast določenih koristnih bakterij, ob tem pa ima posebno sposobnost  za redukcijo patogenih bakterij v prebavilih psa.

Bio-Mos® se že več let s pridom uporablja pri drugih vrstah, medtem pa je Canikur®Pro edini proizvod z dovoljenjem za uporabo pri psu, ki vsebuje Bio-Mos®-C. 

Montmorilonit je medicinska glina, ki ima sposobnost, da nase veže viruse, strupe in ksenobiotike (težke kovine, pesticidi) ter jih odstrani iz črevesja. Deluje na podobnem principu kot tablete aktivnega oglja.

Samo en gram hidrogeniranega montmorilonita ima površino večjo od 600 m² in tako nudi ogromno absorpcijsko površino glede na volumen.

Za podatke o pakiranju, natančnejša navodila za uporabo in ostale dodatne informacije o izdelku Canikur®Pro kontaktirajte predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina, d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več

SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Optimizirano zdravljenje bakterijskih okužb

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. predstavlja antibiotično zdravilo za sodoben in boljši nadzor nad okužbami
preberi več

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix®  ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte
preberi več