BOVIKALC – prehransko dopolnilo za molznice

(23.01.2014) BOVIKALC je mineralno prehransko dopolnilo, ki zagotavlja vir kalcija za molznice v obdobju presušitve.


Aplikator, ustvarjen za učinkovito in varno aplikacijo bolusa BOVIKALC
BOVIKALC je s posebno mastno oblogo prevlečeno mineralno kalcijevo prehransko dopolnilo, ki zagotavlja dodaten vir kalcija za molznice pred in po porodu. Uporaben je tudi kot dodatek pri parenteralni terapiji hipokalcemije za zagotavljanje dodatnega vira kalcija. Oblikovan je za varno in učinkovito uporabo.

BOVIKALC je edinstvena formulacija oralnega kalcija v obliki bolusov, ki oskrbujejo organizem s kalcijem na dva načina, oziroma iz dveh virov.

Iz kalcijevega klorida in kalcijevega sulfata, katera hitro zagotovita takojšnjo oskrbo organizma s kalcijem ter zaradi postopnega sproščanja dalj časa zagotavljata visoko raven kalcija v serumu.

Prevleka bolusa BOVIKALC se hitro raztopi v vampu, bolus pa popolnoma razpade v 30 minutah.

Mastna obloga vsakega bolusa pomaga varovati grlo govedi pred morebitnimi poškodbami. Zaradi unikatne oblike pri pravilnem vstavljanju bolusa ne prihaja do slinjenja živali, niti ne more žival ničesar izpljuniti.


Sestava bolusa Bovikalc
Prav tako formulacija pripravka v obliki bolusa zmanjšuje tveganje za pojav aspiracijske pljučnice in sočasno zmanjšuje morebitni kalo, ki bi nastal ob raztrosu, razlitju ali izbljuvanju snovi. Doziranje je enostavno in bolus je vstavljen že z enim samim pritiskom na ročico za ta namen predvidenega aplikatorja.

Prehransko dopolnilo BOVIKALC je na voljo brez recepta, karenca ob njegovi uporabi pa je 0 dni. Vsak bolus 190 g vsebuje 43 g kalcija.

Natančnejša navodila za uporabo in dodatne informacije o izdelku BOVIKALC lahko najdete na tej povezavi  ali kontaktirate predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina,  d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Diarsanyl+

Diarsanyl+ pasta - naravno ravnovesje za urejeno črevesno floro mačk in psov

(27.3.2023) Driska je ena najpogostejših težav, ki se pojavlja pri domačih živalih, nevarna pa je zlasti zato, ker lahko hitro vodi v dehidracijo in oslabljenost organizma. 
preberi več

Mineralno-vitaminska mešanica za rejne živali

Mineralno-vitaminska mešanica za rejne živali

Posebne prehranske potrebe rejnih živali se zelo razlikujejo glede na vrsto živali, starost, težo in druge dejavnike 
preberi več

SALUS

Salus išče nove sodelavce!

SALUS je ena vodilnih veletrgovin na področju celovite oskrbe slovenskega trga z zdravili, medicinskimi pripomočki in drugimi farmacevtskimi izdelki
preberi več

Predavanje Prepoznavanje ter razlikovanje med ortopedskimi in nevrološkimi pacienti pri psih in mačkah

Predavanje Prepoznavanje ter razlikovanje med ortopedskimi in nevrološkimi pacienti pri psih in mačkah

Salus, Veletrgovina, d.o.o., oddelek Veterine, v sodelovanju s podjetjem ELANCO, Vas vabi v četrtek, 20.4.2023 ob 17. uri na predavanje z naslovom prepoznavanje ter razlikovanje med ortopedskimi in nevrološkimi pacienti pri psih in mačkah.
Predavanje bo potekalo v GOSTILNI GROF, ČEPLJE 12, VRANSKO
preberi več

Salus

SALUS-ov Onkološki večer v Ljubljani

SALUS, Veletrgovina d.o.o. Vas v sodelovanju s SZVMŽ vljudno vabi na Onkološki večer, ki je planiran za četrtek, 1. decembra 2022
preberi več

Salus

Salusov kostanjev piknik

Salus, Veletrgovina, d.o.o., oddelek Veterine, vabi vse kolege veterinarje v sredo, 19.10.2022, ob 17.00  uri na Salusov kostanjev piknik
preberi več

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Ketoza je obolenje, povezano z visokimi stroški1 in številnimi posledicami za zdravje2, dobrobit in proizvodnjo krav molznic
preberi več

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

V mesecu maju sta podjetji Felivet d.o.o. in Slaus, Veletrgovina, d.o.o. skupaj organizirali brezplačna strokovna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta
preberi več

Znanost

novice

mednarodno