BOVIKALC – prehransko dopolnilo za molznice

(23.01.2014) BOVIKALC je mineralno prehransko dopolnilo, ki zagotavlja vir kalcija za molznice v obdobju presušitve.


Aplikator, ustvarjen za učinkovito in varno aplikacijo bolusa BOVIKALC
BOVIKALC je s posebno mastno oblogo prevlečeno mineralno kalcijevo prehransko dopolnilo, ki zagotavlja dodaten vir kalcija za molznice pred in po porodu. Uporaben je tudi kot dodatek pri parenteralni terapiji hipokalcemije za zagotavljanje dodatnega vira kalcija. Oblikovan je za varno in učinkovito uporabo.

BOVIKALC je edinstvena formulacija oralnega kalcija v obliki bolusov, ki oskrbujejo organizem s kalcijem na dva načina, oziroma iz dveh virov.

Iz kalcijevega klorida in kalcijevega sulfata, katera hitro zagotovita takojšnjo oskrbo organizma s kalcijem ter zaradi postopnega sproščanja dalj časa zagotavljata visoko raven kalcija v serumu.

Prevleka bolusa BOVIKALC se hitro raztopi v vampu, bolus pa popolnoma razpade v 30 minutah.

Mastna obloga vsakega bolusa pomaga varovati grlo govedi pred morebitnimi poškodbami. Zaradi unikatne oblike pri pravilnem vstavljanju bolusa ne prihaja do slinjenja živali, niti ne more žival ničesar izpljuniti.


Sestava bolusa Bovikalc
Prav tako formulacija pripravka v obliki bolusa zmanjšuje tveganje za pojav aspiracijske pljučnice in sočasno zmanjšuje morebitni kalo, ki bi nastal ob raztrosu, razlitju ali izbljuvanju snovi. Doziranje je enostavno in bolus je vstavljen že z enim samim pritiskom na ročico za ta namen predvidenega aplikatorja.

Prehransko dopolnilo BOVIKALC je na voljo brez recepta, karenca ob njegovi uporabi pa je 0 dni. Vsak bolus 190 g vsebuje 43 g kalcija.

Natančnejša navodila za uporabo in dodatne informacije o izdelku BOVIKALC lahko najdete na tej povezavi  ali kontaktirate predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina,  d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
[email protected]
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
[email protected]

Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več