BOVIKALC – prehransko dopolnilo za molznice

(23.01.2014) BOVIKALC je mineralno prehransko dopolnilo, ki zagotavlja vir kalcija za molznice v obdobju presušitve.


Aplikator, ustvarjen za učinkovito in varno aplikacijo bolusa BOVIKALC
BOVIKALC je s posebno mastno oblogo prevlečeno mineralno kalcijevo prehransko dopolnilo, ki zagotavlja dodaten vir kalcija za molznice pred in po porodu. Uporaben je tudi kot dodatek pri parenteralni terapiji hipokalcemije za zagotavljanje dodatnega vira kalcija. Oblikovan je za varno in učinkovito uporabo.

BOVIKALC je edinstvena formulacija oralnega kalcija v obliki bolusov, ki oskrbujejo organizem s kalcijem na dva načina, oziroma iz dveh virov.

Iz kalcijevega klorida in kalcijevega sulfata, katera hitro zagotovita takojšnjo oskrbo organizma s kalcijem ter zaradi postopnega sproščanja dalj časa zagotavljata visoko raven kalcija v serumu.

Prevleka bolusa BOVIKALC se hitro raztopi v vampu, bolus pa popolnoma razpade v 30 minutah.

Mastna obloga vsakega bolusa pomaga varovati grlo govedi pred morebitnimi poškodbami. Zaradi unikatne oblike pri pravilnem vstavljanju bolusa ne prihaja do slinjenja živali, niti ne more žival ničesar izpljuniti.


Sestava bolusa Bovikalc
Prav tako formulacija pripravka v obliki bolusa zmanjšuje tveganje za pojav aspiracijske pljučnice in sočasno zmanjšuje morebitni kalo, ki bi nastal ob raztrosu, razlitju ali izbljuvanju snovi. Doziranje je enostavno in bolus je vstavljen že z enim samim pritiskom na ročico za ta namen predvidenega aplikatorja.

Prehransko dopolnilo BOVIKALC je na voljo brez recepta, karenca ob njegovi uporabi pa je 0 dni. Vsak bolus 190 g vsebuje 43 g kalcija.

Natančnejša navodila za uporabo in dodatne informacije o izdelku BOVIKALC lahko najdete na tej povezavi  ali kontaktirate predstavnika za veterinarski oddelek pri podjetju SALUS, Veletrgovina,  d.o.o.:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

CAVALESE

Prehransko dopolnilo za konje s poletnim ekcemon

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja Cavalese, prehransko dopolnilo za konje in ponije namenjeno zmanjševanju srbenja, ki je posledica pikov insektov proizvajalca Ecuphar
preberi več

PECLAN

Čistilo za čiščenje prepucija psov

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja raztopino Peclan® za čiščenje prepucija psov proizvajalca Ecuphar.
preberi več

OTOCLEAN

Pomoč pri lajšanju težav z zunanjim sluhovodom psov in mačk

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja raztopino Otoclean in mazilo Otozyme - nova izdelka za lajšanje težav z zunanjim sluhovodom psov in mačk, proizvajalca Ecuphar
preberi več

Bayer


Nove antibiotične ušesne kapljice za pse

Podjetje Salus, Veletrgovina, d.o.o. vas obvešča, da je Bayer Animal Health razširil svojo paleto z novim produktom za pse
preberi več

Opticorn A

Pomoč pri lajšanju očesnih težav psov in mačk

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja mazilo Opticorn A in raztopino Optiseptyl - nova izdelka za lajšanje težav z očmi psov in mačk, proizvajalca Ecuphar
preberi več

Bayer

NOVO v Salusu iz programa Bayer Animal Helath

Nova izjemno učinkovita intramamarna suspenzija pri zdravljenju mastitisa za krave v presušitvi
preberi več

ADVANTIX
Bayer

Zdravljenje okužb s Thelazia callipaeda in Capillaria boehmi pri psih ter Capillaria aerophila pri mačkah

Proizvajalec Bayer je razširil spekter uporabe dobro poznanih ampul proti zajedavcem pri psih in mačkah
preberi več