Alvediar forte - prehransko dopolnilo za mlada teleta

(15.05.2014) Alvediar forte je dietetično dopolnilno krmilo za teleta, ki se uporablja za stabilizacijo tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja. Ponudnik prehranskega dodatka v Sloveniji je podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Alvediar tele

Alvediar forte je prehransko dopolnilo za mlada teleta do starosti 6 mesecev. Je v obliki prahu, ki ga uporabljamo pomešanega z vodo ali mlekom predvsem v primeru nevarnosti pojava drisk zaradi sprememb okolja ali hrane ter med ali po obdobju prebavnih motenj za pomoč pri okrevanju. Namen prehranskega dopolnila je namreč stabilizacija tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja.  

Prah za izdelavo raztopine vsebuje pomembne elektrolite in enostavno absorptivne ogljikove hidrate: moko lanenega semena, dekstrozo, celulozo v prahu, sirotko v prahu, bananino moko, natrijev klorid, natrijev bikarbonat, pred-želatinirani pšenični škrob, kalijev klorid in mrtve kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae, katerim so dodani še Enterococcus faecium NCIMB 11181, ki se uvrščajo v kategorijo zootehničnih aditivov.


Prednosti dopolnilnega krmila Alvediar:

  • mešanje z mlekom: veliko prednost predstavlja mešanje prahu Alvediar z mlekom, kar pomeni, da tele v času okrevanja prejema najboljši in zanj najnaravnejši vir hranilnih snovi, kar mu dodatno pomaga pri podpori imunskega sistema in zdravem priraščanju.
  • surove vlaknine: ekstrakt naravnih čistih surovih vlaknin ima zaradi svoje tridimenzionalne mreže vlaken sposobnost, da nase veže večje količine tekočin v črevesju, zaradi osmotskega tlaka pa jo v končnih delih debelega črevesja brez težav ponovno odda. Prav v primeru pojava drisk je lastnost odločilnega pomena za hitro okrevanje!
  • lupine indijskega trpotca (Psyllium): topna nefermentirana vlakna v izjemno higroskopsko sposobnostjo (absorbira do 40 kratni volumen). Vsebuje tudi sluzi, ki sočasno delujejo kot mazivo in sredstvo za nabrekanje. Ob stiku s tekočino tako nastane gel, ki ščiti površino sluznice in je koristen tako pri sekretornih kot osmotskih diarejah. Za razliko od surovih vlaknin indijski trpotec vezane tekočine ne odda več.
  • manan oligosaharidi (MOS): predstavljajo „funkcionalne ogljikove hidrate“. Manan oligosaharidi namreč kažejo afiniteto do patogenih mikrobov E. Coli in Salmonella zaradi manozno senzitivne adhezije pri teh bakterijah. V primeru zastajanja manoze v črevesju se ob uporabi Alvediar Forte patogene bakterije vežejo na MOS in tako ostanejo celice črevesne sluznice nepoškodovane. Ob tem pa se ob kontaktu MOS in makrofagov sproži nespecifični humoralni imunski odgovor.
  • bananina moka: Pridobljena iz certificiranih svežih bio banan Chiquita. Bananina moka vsebuje visok odstotek sladkorjev (nad 60%), ki jih v enakih deležih sestavljata fruktoza in glukoza, kar zaradi velike gostote za organizem pomeni hitro dostopen vir energije. Sočasno veliko prispeva k okusnosti izdelka Alvediar Forte.       

Alvediar forte tako predstavlja visoko kakovosten rastlinski obrok, ki pomaga črevesni sluznici pri regeneraciji in produkciji sluzi ter pospeši absorpcijo tekočin, probiotične bakterije v raztopini pa pomagajo v boji proti naseljenim patogenom.

Podrobne informacije o izdelku Alvediar Forte


Za dodatne informacije kontaktirajte predstavnika za veterino:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
[email protected]
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
[email protected]

Sorodni članki

AdTab

AdTab -  žvečljive tablete proti bolham in klopom brez recepta

Novo zdravilo brez recepta proti zajedavcem v obliki tablete za pse in mačke 
preberi več

FLEE PRŠILO

NOVO – FLEE PRŠILO

V Salusu je na voljo nov proizvod – Flee pršilo. Namenjen je lastnikom živali, ki se doma spopadajo z infestacijo bolh, da se učinkovito znebijo te nadloge
preberi več

Kužkov album in Kužkov koledar

Kužkov album in Kužkov koledar

Salus z veseljem predstavlja njihova najnovejša izdelka – Kužkov album in Kužkov koledar, ki sta namenjena strankam in njihovim ljubljenčkom
preberi več

Imaverol

Webinar - Uporaba enilkonazala pri zdravljenju dermatofitoz

V sodelovanju s podjetjem AUDEVARD, Vas podjetje Salus, Veletrgovina d.o.o., oddelek Veterine, vabi na webinar, ki bo v torek, 27.6.2023 ob 10. uri 
preberi več

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

VetHealth Broad spectrum kapljice za ljubljenčke

Salus, Veletrgovina, d.o.o. vam, predstavlja novost na tržišču - VetHealth Broad spectrum kapljice s CBD
preberi več

Ubera dry

Uporaba zunanjih seskovih barier pri presuševanju krav molznic

Doba presušitve je ključno obdobje za vzdrževanje zdravstvenega stanja vimena pri kravah molznicah. V tem obdobju se vimenski parenhim regenerira in vime se pripravi na novo laktacijo. 
preberi več

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Z zmanjšanjem populacije muh do boljših pogojev reje

Nadloga, ki preko poletnega obdobja dela veliko preglavic živalim in ljudem, so muhe. Visoka vlaga, vročina ter veliko organske snovi v okolju predstavljajo dobre pogoje za razvoj muh, pri čemer je, zaradi hitrega razmnoževanja, njihovo zatiranje težavno 
preberi več

Diarsanyl+TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

TouchMe PET BLUE , GOLD in RED

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. vam predstavlja novost na tržišču – inoativne vonjave TouchMe PET, ki temeljijo na nano tehnologiji 
preberi več