Alvediar forte - prehransko dopolnilo za mlada teleta

(15.05.2014) Alvediar forte je dietetično dopolnilno krmilo za teleta, ki se uporablja za stabilizacijo tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja. Ponudnik prehranskega dodatka v Sloveniji je podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Alvediar tele

Alvediar forte je prehransko dopolnilo za mlada teleta do starosti 6 mesecev. Je v obliki prahu, ki ga uporabljamo pomešanega z vodo ali mlekom predvsem v primeru nevarnosti pojava drisk zaradi sprememb okolja ali hrane ter med ali po obdobju prebavnih motenj za pomoč pri okrevanju. Namen prehranskega dopolnila je namreč stabilizacija tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja.  

Prah za izdelavo raztopine vsebuje pomembne elektrolite in enostavno absorptivne ogljikove hidrate: moko lanenega semena, dekstrozo, celulozo v prahu, sirotko v prahu, bananino moko, natrijev klorid, natrijev bikarbonat, pred-želatinirani pšenični škrob, kalijev klorid in mrtve kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae, katerim so dodani še Enterococcus faecium NCIMB 11181, ki se uvrščajo v kategorijo zootehničnih aditivov.


Prednosti dopolnilnega krmila Alvediar:

  • mešanje z mlekom: veliko prednost predstavlja mešanje prahu Alvediar z mlekom, kar pomeni, da tele v času okrevanja prejema najboljši in zanj najnaravnejši vir hranilnih snovi, kar mu dodatno pomaga pri podpori imunskega sistema in zdravem priraščanju.
  • surove vlaknine: ekstrakt naravnih čistih surovih vlaknin ima zaradi svoje tridimenzionalne mreže vlaken sposobnost, da nase veže večje količine tekočin v črevesju, zaradi osmotskega tlaka pa jo v končnih delih debelega črevesja brez težav ponovno odda. Prav v primeru pojava drisk je lastnost odločilnega pomena za hitro okrevanje!
  • lupine indijskega trpotca (Psyllium): topna nefermentirana vlakna v izjemno higroskopsko sposobnostjo (absorbira do 40 kratni volumen). Vsebuje tudi sluzi, ki sočasno delujejo kot mazivo in sredstvo za nabrekanje. Ob stiku s tekočino tako nastane gel, ki ščiti površino sluznice in je koristen tako pri sekretornih kot osmotskih diarejah. Za razliko od surovih vlaknin indijski trpotec vezane tekočine ne odda več.
  • manan oligosaharidi (MOS): predstavljajo „funkcionalne ogljikove hidrate“. Manan oligosaharidi namreč kažejo afiniteto do patogenih mikrobov E. Coli in Salmonella zaradi manozno senzitivne adhezije pri teh bakterijah. V primeru zastajanja manoze v črevesju se ob uporabi Alvediar Forte patogene bakterije vežejo na MOS in tako ostanejo celice črevesne sluznice nepoškodovane. Ob tem pa se ob kontaktu MOS in makrofagov sproži nespecifični humoralni imunski odgovor.
  • bananina moka: Pridobljena iz certificiranih svežih bio banan Chiquita. Bananina moka vsebuje visok odstotek sladkorjev (nad 60%), ki jih v enakih deležih sestavljata fruktoza in glukoza, kar zaradi velike gostote za organizem pomeni hitro dostopen vir energije. Sočasno veliko prispeva k okusnosti izdelka Alvediar Forte.       

Alvediar forte tako predstavlja visoko kakovosten rastlinski obrok, ki pomaga črevesni sluznici pri regeneraciji in produkciji sluzi ter pospeši absorpcijo tekočin, probiotične bakterije v raztopini pa pomagajo v boji proti naseljenim patogenom.

Podrobne informacije o izdelku Alvediar Forte


Za dodatne informacije kontaktirajte predstavnika za veterino:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Salus

SALUS-ov Onkološki večer v Ljubljani

SALUS, Veletrgovina d.o.o. Vas v sodelovanju s SZVMŽ vljudno vabi na Onkološki večer, ki je planiran za četrtek, 1. decembra 2022
preberi več

Salus

Salusov kostanjev piknik

Salus, Veletrgovina, d.o.o., oddelek Veterine, vabi vse kolege veterinarje v sredo, 19.10.2022, ob 17.00  uri na Salusov kostanjev piknik
preberi več

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Elanco predstavlja nov kratek izobraževalni animirani video o ketozi

Ketoza je obolenje, povezano z visokimi stroški1 in številnimi posledicami za zdravje2, dobrobit in proizvodnjo krav molznic
preberi več

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

Odlična predavanja Polone Padežnik v Vitanju

V mesecu maju sta podjetji Felivet d.o.o. in Slaus, Veletrgovina, d.o.o. skupaj organizirali brezplačna strokovna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta
preberi več

Polona Padežnik

Brezplačna predavanja o pregledu in obravnavi kardiološkega pacienta

Felivet d.o.o. in Salus, Veletrgovina, d.o.o. vas vabita na skupna brezplačna predavanja z naslovom Preventivni kardiološki pregled in nadaljnja obravnava kardiološkega pacienta
preberi več

SALUS

SALUS išče novega strokovnega sodelavca veterine

Podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o. na oddelku Veterina v svoje delovno okolje vabi novega sodelavca na delovnem mestu Strokovni sodelavec veterine (m/ž). Prijavite se lahko do 24.4.2022
preberi več

Foresto

Obvladovanje bolh pri mačkah

Bolhe so na žalost dokaj pogosta težava za mačke in njihove lastnike
preberi več

Posledice ketoze

Posledice ketoze

Članek je pripravil Marcin Kocik, tehnični svetovalec za Elanco v državah Centralne in Vzhodne Evrope.
preberi več

Znanost

novice

mednarodno