Alvediar forte - prehransko dopolnilo za mlada teleta

(15.05.2014) Alvediar forte je dietetično dopolnilno krmilo za teleta, ki se uporablja za stabilizacijo tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja. Ponudnik prehranskega dodatka v Sloveniji je podjetje SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Alvediar tele

Alvediar forte je prehransko dopolnilo za mlada teleta do starosti 6 mesecev. Je v obliki prahu, ki ga uporabljamo pomešanega z vodo ali mlekom predvsem v primeru nevarnosti pojava drisk zaradi sprememb okolja ali hrane ter med ali po obdobju prebavnih motenj za pomoč pri okrevanju. Namen prehranskega dopolnila je namreč stabilizacija tekočinskega in elektrolitskega ravnovesja.  

Prah za izdelavo raztopine vsebuje pomembne elektrolite in enostavno absorptivne ogljikove hidrate: moko lanenega semena, dekstrozo, celulozo v prahu, sirotko v prahu, bananino moko, natrijev klorid, natrijev bikarbonat, pred-želatinirani pšenični škrob, kalijev klorid in mrtve kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae, katerim so dodani še Enterococcus faecium NCIMB 11181, ki se uvrščajo v kategorijo zootehničnih aditivov.


Prednosti dopolnilnega krmila Alvediar:

  • mešanje z mlekom: veliko prednost predstavlja mešanje prahu Alvediar z mlekom, kar pomeni, da tele v času okrevanja prejema najboljši in zanj najnaravnejši vir hranilnih snovi, kar mu dodatno pomaga pri podpori imunskega sistema in zdravem priraščanju.
  • surove vlaknine: ekstrakt naravnih čistih surovih vlaknin ima zaradi svoje tridimenzionalne mreže vlaken sposobnost, da nase veže večje količine tekočin v črevesju, zaradi osmotskega tlaka pa jo v končnih delih debelega črevesja brez težav ponovno odda. Prav v primeru pojava drisk je lastnost odločilnega pomena za hitro okrevanje!
  • lupine indijskega trpotca (Psyllium): topna nefermentirana vlakna v izjemno higroskopsko sposobnostjo (absorbira do 40 kratni volumen). Vsebuje tudi sluzi, ki sočasno delujejo kot mazivo in sredstvo za nabrekanje. Ob stiku s tekočino tako nastane gel, ki ščiti površino sluznice in je koristen tako pri sekretornih kot osmotskih diarejah. Za razliko od surovih vlaknin indijski trpotec vezane tekočine ne odda več.
  • manan oligosaharidi (MOS): predstavljajo „funkcionalne ogljikove hidrate“. Manan oligosaharidi namreč kažejo afiniteto do patogenih mikrobov E. Coli in Salmonella zaradi manozno senzitivne adhezije pri teh bakterijah. V primeru zastajanja manoze v črevesju se ob uporabi Alvediar Forte patogene bakterije vežejo na MOS in tako ostanejo celice črevesne sluznice nepoškodovane. Ob tem pa se ob kontaktu MOS in makrofagov sproži nespecifični humoralni imunski odgovor.
  • bananina moka: Pridobljena iz certificiranih svežih bio banan Chiquita. Bananina moka vsebuje visok odstotek sladkorjev (nad 60%), ki jih v enakih deležih sestavljata fruktoza in glukoza, kar zaradi velike gostote za organizem pomeni hitro dostopen vir energije. Sočasno veliko prispeva k okusnosti izdelka Alvediar Forte.       

Alvediar forte tako predstavlja visoko kakovosten rastlinski obrok, ki pomaga črevesni sluznici pri regeneraciji in produkciji sluzi ter pospeši absorpcijo tekočin, probiotične bakterije v raztopini pa pomagajo v boji proti naseljenim patogenom.

Podrobne informacije o izdelku Alvediar Forte


Za dodatne informacije kontaktirajte predstavnika za veterino:

Slavko Kneževič, dr. vet. med.
01 589 92 32
slavko.knezevic@salus.si
Beno Marinič, dr. vet. med.
01 589 92 31
beno.marinic@salus.si

Sorodni članki

Bayer

Enotna peroralna suspenzija za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze

Salus vam predstavlja nov združen produkt za govedo, prašiče in ovce za preprečevanje kliničnih znakov kokcidioze
preberi več

DRONTAL PUPPY

Na tržišču ponovno produkt proti notranjim zajedavcem za pasje mladiče!

Ker imamo ponovno na trgu Bayerjev produkt za zaščito pasjih mladičkov proti notranjim zajedavcem Drontal puppy, bi radi danes predstavili tri Bayerjeve produkte, ki se uporabljajo za dehelmintizacijo psov, mačk in mladičev
preberi več

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!; Vir slike: Zala Rihar

Kakšno zaščito proti klopom bi izbrali zase? Zaščito brez ugriza!

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo in vbodejo psa ter se hranijo z njegovo krvjo
preberi več

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Zaščitite svoje čebele proti Varozi!

Že tisoče let vzgajajo ljudje medonosne čebele kot domače živali in so do danes obdržale pomembno vlogo v kulturni krajini
preberi več

PolyVar Yellow

Z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine!

Stalni nadzor varoje v obdobju 4 mesecev-od točenja medu do zime, z zdravilom PolyVar Yellow vsaka pršica izgine! Terapija in preventiva okužbe, ki jo povzročajo pršice Varroe, sta ključnega pomena za boj proti ogromnim izgubam čebeljih kolonij
preberi več

Bayer

Zaščita pašnih živali pred muhami in obadi

Pred prihajajočo pašno sezono vas želimo spomniti na učinkovit, varen in ekonomsko upravičen proizvod
preberi več

SALUS, Veletrgovina, d.o.o.

Optimizirano zdravljenje bakterijskih okužb

SALUS, Veletrgovina, d.o.o. predstavlja antibiotično zdravilo za sodoben in boljši nadzor nad okužbami
preberi več

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix®  ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte
preberi več