Nadobudni veterinarji so razvili lastno dietno prehrano pri Royal Canin

(24.06.2013) Skupina štirinajstih veterinarjev, ki so trenutno absolventi specializacije s področja prehrane živali ECVCN (European College of Veterinary and Comparative Nutrition) in ACVN (American College of Veterinary Nutrition), je pred kratkim dobila izjemno priložnost, da v podjetju Royal Canin razvijejo in izdelajo svojo novo dietno prehrano.

Ozadje: Znan proizvajalec prehrane za male živali je januarja 2013 v svoje objekte v francoskem mestu Aimargues povabil skupino nadobudnih specializantov.

V štiridnevnem strokovnem srečanju so absolventi dobili intenziven vpogled v raziskovanje in razvijanje novih prehranskih receptur, ogledali pa so si lahko tudi potek obdelovanja surovin in proizvodnjo končnih produktov. 


Vrhunec štiridnevnega srečanja je bila priložnost, da so obiskovalci lahko sami razvili in proizvedli svojo lastno dietno prehrano. Ekipa se je odločila izdelati suho hrano za pse z ledvično insuficienco ter sočasnima IBD (kronično vnetno boleznijo črevesja) ter intoleranco na maščobe (pankreatitis). Po štirih dneh so v rokah držali pakiranje prav takšne dietne hrane!

„Bilo je impresivno z neposredne bližine opazovati, kako v praksi deluje proizvodnja hrane v takih razsežnostih. Predvsem izjemno je bilo doživetje spremljanja nastanka nove hrane od oblikovanja osnovne recepture pa vse do njenega končnega pakiranja.

Sedaj nam je še bolj jasno, koliko zahtevnih korakov je potrebnih za proizvodnjo kvalitetne hrane za živali,“ je povedala ena od udeleženk, dr. Julia Mack iz Univerze Ludwig-Maximilian v Muenchenu.


Sorodni članki

Royal Canin

Royal Canin z novo poslovno enoto v Sloveniji

Podjetje Royal Canin, vodilni proizvajalec na področju zdrave prehrane za mačke in pse, ki temelji na znanstvenih raziskavah, odpira novo poslovno enoto v Sloveniji
preberi več

Dr. Stefanie Handl, DVM, diplomate ECVCN

Royal Caninov seminar za veterinarje in veterinarske tehnike male prakse

V soboto, 16.11.2013 sta Zoo market Preis in Royal Canin v Ljubljani ponovno organizirala odličen seminar za veterinarje in veterinarske tehnike. Dogodek je z izjemnimi predavanji kot zmeraj navdušil vse udeležence!
preberi več

Dvostopenjski prehranski program Royal Canina za starejše mačke

Dvostopenjski prehranski program Royal Canina za starejše mačke

Življenjska doba mačk se je v zadnih letih nedvomno podaljšala, vsaka tretja dočaka starost nad 7 let
preberi več