Granulox - hemoglobinski sprej za pomoč pri celjenju kroničnih ran

(04.05.2018) Granulox® je vodna raztopina v obliki pršila, ki omogoča večjo oskrbo celic v rani s kisikom iz okolja in spodbuja celjenje rane.

Granulox Tkivo rane potrebuje konstanten dotok kisika za normalen potek metaboličnih procesov od katerih je odvisno celjenje rane. Hipoksično tkivo se ne more regenerirati in napredovati iz ene faze celjenja v drugo in zato običajno ostane v vnetni fazi.

Osnovna težava večine kroničnih ran je oviran dotok kisika do tkiv, kar v pogojih intenzivne metabolične aktivnosti predstavlja velik problem. Poleg splošnih ukrepov zdravljenja, katerih cilj je korekcija primarne bolezni in stanja, ki vplivajo na proces zdravljenja, je za celjenje pomembno, da se zagotovijo optimalni lokalni pogoji.

Granulox sprej Granulox® je vodna raztopina v obliki pršila, ki omogoča večjo oskrbo celic v rani s kisikom iz okolja in spodbuja celjenje rane. Glavna sestavina tega medicinskega pripomočka je karboksilizirana frakcija čistega prašičjega hemoglobina (100 g/L).

Granulox® za prenašanje kisika uporablja HEMOGLOBIN in tako zagotavlja dotok kisika do dna rane. Z vezavo atmosferskega kisika, omogoča difuzijo le tega v dno rane.

Granulox® sprej je edinstven način oskrbe dna rane s kisikom, v kombinaciji z obstoječimi sodobnimi pristopi zdravljenja kronične rane. Ne samo, da pospešuje celjenje ran, ampak omogoča tudi celjenje številnih kroničnih ran, ki jih ni bilo mogoče pozdraviti z uporabo obstoječih pripomočkov.

Mehanizem delovanja

Za večino kroničnih ran je značilna slaba preskrba s kisikom (hipoksija). Ko parcialni tlak kisika v celicah rane pade pod 40 mmHg, so celice sposobne ohranjati zgolj svojo strukturo in opravljati le osnovne funkcije, ki so potrebne za njihovo preživetje, procesi celjenja pa se upočasnijo oziroma ustavijo. Kisik vezan na hemoglobin se prenaša preko krvi in oskrbuje vse celice telesa.

Atmosferski kisik lahko prehaja tudi preko kože s pomočjo difuzije. Topnost in difuzijska sposobnost kisika v vodi s temperaturo pada. Oskrba kroničnih ran s kisikom je zaradi izločka ovirana. Kljub temu je vzdrževanje vlažnega okolja eden od ciljev pri regenerativnem zdravljenju rane. 

Z zadostno oskrbo dna hipoksične rane s kisikom ponovno spodbudimo procese celjenja rane. S pomočjo Granulox® -a oskrbimo rano s potrebnim kisikom, ki prehaja iz okolja z difuzijo preko tekočega sloja, v katerem je raztopljen hemoglobin. Hemoglobin v tekočem sloju deluje kot ojačevalec difuzije.

Mehanizem delovanja

Širok spekter ran

Indikacije za uporabo Granulox® različne vrste ran, tako akutnih kot kroničnih, posebno tistih z nezadostnim dotokom krvi in upočasnjenim celjenjem.

Do 30 aplikacij z enim sprejem

Aplikacija spreja, ki traja 1-2 s je običajno zadostna za pokritje dna rane velikosti 2 x 3 cm. Sprej tako zadošča za 30 aplikacij, odvisno od velikosti rane.

Brez stranskih učinkov

Granulox® vsebuje čisti hemoglobin, naravni prenašalec kisika.

Stranski učinki še niso bili poročani. Ker je hemoglobin po svoji strukturi protein, ne moremo popolnoma izključiti možnosti pojava imunske reakcije. 

Klinično dokazano

Številne študije potrjujejo učinkovitost Granulox® -a pri zdravljenju ran.

Enostaven nanos

Sprej se enostavno nanese, pri čemer ni nepotrebnega kontakta z rano. Odvisno od faze celjenja rane, se aplicira vsake 1-3 dni.

Za optimalno zdravljenje, pred nanosom Granulox®-a, ustrezno očistite dno rane. Vsaj delno odstranite vse fibrinske obloge, nekrotično tkivo in kraste, dokler ni vidno rdeče granulacijsko tkivo. Granulox® se lahko uporablja dnevno, vsak drugi ali tretji dan. Granulox® učinkovito dopolnjuje predpisano terapijo.

nanos

Priporoča se uporaba sledečih oblog:

Hidropolimerne obloge/penaste obloge: TIELLE® ali mrežice: Adaptic®, Adaptic Touch®.     

Obloge

Kontakt:

Za dodatne informacije in naročila kontaktirajte predstavnika MM Surgical d.o.o.:

na 01 236 21 56 ali [email protected]

MM Surgical , SastoMed



Sorodni članki

INADINE

Zanesljiva, učinkovita in neadherentna obloga INADINE

Predstavniki podjetja MM Surgical d.o.o. vam predstavljajo izdelek proizvajalca Systagenix, neadherentno sodobno oblogo INADINE
preberi več

NU GEL

NU-GEL za pomoč pri celjenju ran

Hidracija, kjer jo želite: NU-GEL je še eden od izdelkov pestrega izbora podjetja MM Surgical d.o.o.!
preberi več

Profesionalno topikalno lepilo za kožo

Profesionalno topikalno lepilo za kožo

Surgiseal™ je profesionalno in sterilno topikalno lepilo za kožo, sestavljeno iz monomernega 2-oktil cianoakrilata (kombinacija cianoacetata in formaldehida) in vijoličnega barvila (D & C Violet #2)
preberi več

Systagenix

Sodobne obloge Systagenix

Širok izbor sodobnih oblog Systagenix omogoča cenovno ugodno ter celostno rešitev, obravnavo in oskrbo rane vašega pacienta
preberi več