Mikro+Polo d.o.o.

Mikro+Polo je družinsko podjetje, ki ga je leta 1990 v Mariboru ustanovil gospod Vojko Podgornik.

V dvajsetih letih smo zrasli vnajvečjega slovenskega dobavitelja laboratorijskega pribora, opreme, kemikalij in diagnostike. Podjetje je nastalo iz dveh uspešnih obratovalnic:

  • Mikro - proizvodnje procesne opreme in bazenske tehnike,
  • Polo - proizvodnje laboratorijske opreme.

Pot se je nadaljevala z izdelovanjem laboratorijske opreme, ki smo jo takrat uspešno tržili na področju bivše Jugoslavije ter poslovanje razširili z uvozom laboratorijskega pribora in aparatov.

Leta 1991 smo začeli prodajati laboratorijske kemikalije, leto kasneje pa tudi diagnostična sredstva za mikrobiološke in biokemijske laboratorije v zdravstvu. V letih delovanja smo razvili lasten program laboratorijske in procesne opreme, pribora ter kemikalij za razvojne, raziskovalne in diagnostične laboratorije, proizvodnjo aparatur, projektiranje in izvajanje gradnje laboratorijev, proizvodnjo laboratorijskega pohištva, popolno servisiranje in validacijo prodanih aparatov in opreme.

Želimo nadaljevati pot kot najboljši specializiran dobavitelj laboratorijske, medicinske in procesne opreme, pribora in kemikalij v Sloveniji, dominirati na trgu z nenehnim izboljševanjem ter razvijati potenciale in veščine zaposlenih za ohranjevanje in krepitev strokovnosti, učinkovitosti, iniciativnosti in ustvarjalnosti na zahtevnih trgih. Vizijo bomo dosegli s celovitim vzpostavljanjem in upravljanjem odnosov s strankami, vlaganjem v razvoj znanja in integracijo sodobne informacijske tehnologije.

Naše osnovno poslanstvo je rešiti kupcu vsak problem, s katerim se sreča v eksperimentalnem okolju laboratorija. S prisotnostjo širokega spektra izdelkov v strokovnem okolju dajemo prispevek v raziskovanje in izobraževanje, s sinergijskim delovanjem sklopov aktivnosti za zagotavljanje kakovosti pa zagotavljamo visok nivo izdelkov in poslovanja, zadovoljstva zaposlenih, predvsem pa naših kupcev.

 Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor

Telefon: 02 614 33 00

[email protected], www.mikro-polo.si