Vetoskin Ultra

(15.02.2024) Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije.

Inovativna podpora atopikom in živalim s preobčutljivo kožo.

Vetoskin Ultra je prehransko dopolnilo s širokim spektrom delovanja pri podpori preobčutljive in atopične kože, njeni zaščiti in regeneraciji. Ima protivnetni in antipruritični učinek, saj vsebuje mPEA (mikronizirana oblika PEA) in CurQfen (izvleček posušene Curcume longa L.) potenciran z omega-3 (EPA, DHA) in omega-6 (LA, GLA) maščobnimi kislinami, kot tudi cinkom, biotinom in vsebnostjo vitaminov B kompleksa.

PEA (palmitoiletanolamid) je eden izmed naravno prisotnih amidov maščobnih kislin v celični membrani, ki sodelujejo pri odzivu imunskega sistema in preprečujejo kronično vnetje. PEA zmanjšuje tveganje za alergene kožne bolezni, saj sodeluje pri fizioloških procesih aktivnosti mastocitov in z zmanjšanjem »alergijske hiperaktivnosti«, omejuje njihov priliv in degranulacijo, kar prispeva k zmanjšanju srbenja.

Vetoskin Ultra vsebuje mikronizirano obliko PEA, ki zagotavlja večjo učinkovitost le te aktivne sestavine. Učinek mikronizirane oblike PEA je izboljšan z uvodom kurkuminoidov v patentirani CurQfen formuli, ki poveča biološko uporabnost kurkume in njeno bioaktivnost. Kurkuma (Curcuma longa L.) ima antioksidativne lastnosti, ki zavirajo nastajanje pro-vnetnih citokinov.

Celovito podporo za pravilno delovanje kože in regeneracijske procese nudi še dodatna vsebnost Omega-3 in Omega-6 maščobnih kislin, vitaminov B kompleksa, biotina in cinka.
Omega-6 (GLA in LA) maščobne kisline so prekurzorji ceramidov v koži, ustvarjajo lamine v medceličnem prostoru kože, kar preprečuje izgubo vode skozi kožo. S tem podpirajo hidrolipidno bariero kože, preprečujejo njeno prekomerno izsušitev in posledično zmanjšajo srbenje in morebitne dodatne poškodbe kože.

Omega-3 (EPA in DHA) maščobne kisline imajo protivnetne lastnosti in zagotavljajo pretočnost in prožnost celične membrane.

Vitamini B kompleksa (B1, B2, B6 in B12) imajo ključno vlogo pri presnovi Omega-3 in Omega-6 maščobnih kislin ter pri pravilnem delovanju kožne bariere.

Biotin je vitamin B kompleksa, ki uravnava delovanje žlez lojnic, kar zmanjša izločanje sebuma in s tem zavira intenzivnost prekomernega mastenja kože.

Cink pa ima glavno vlogo pri uravnavanju procesa regeneracije kože, pri okrepitvi hidrolipidne kožne bariere, zmanjša izgubo vode in ima vlogo pri pospeševanju procesa celjenja ran.

Za pse in mačke, 60 kapsul twist-off.

NAROČILA

Za več informacij in naročila smo vam na voljo:

070 624 001 (Nataša), [email protected]
070 333 310 (Naročila), [email protected]
070 613 383 (Sara), [email protected]
070 663 272 (Metka), [email protected]

Izdelek lahko naročite tudi preko te povezave na spletni strani podjetja Melisa Veterina d.o.o..
Sorodni članki

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Ekipa Melisa Veterine vas vabi k udeležbi na webinarju z dr. Chiaro Noli z naslovom  Topical therapy of atopic dermatitis
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več

Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

PREDAVANJE: Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

Melisa Veterina vas vabi na brezplačno spletno predavanje o potencialih konoplje za uporabo v veterinarski medicini in kako jo lahko izkoristimo za podporo zdravja živali
preberi več