Podpora pri kroničnih črevesnih obolenjih

(21.05.2024) BIOPROTECT ULTRA je nov prehranski dodatek, ki psom vseh starosti nudi podporo pri kroničnih črevesnih obolenjih.


Črevesno neravnovesje ali disbioza se nanaša na kvantitativne in kvalitativne spremembe črevesnega mikrobioma. Gre za specifično motnjo črevesne homeostaze, kar vpliva na zmanjšanje števila in raznolikosti bakterijske mikroflore.

Disbioza je pogosta pri pacientih z eksokrino insuficienco trebušne slinavke (EPI), pri dolgotrajnem jemanju antibiotikov in pri mlajših živalih z oslabljenim imunskim sistemom.  

Kronične enteropatije zmanjšajo količino sluzi in populacijo bakterij v črevesnem lumnu ter poškodujejo črevesno sluznico. Le to poveča tveganje za invazijo patogenov in stimulacijo imunskega sistema. Posledica tega je slabša prebava in absorbcija hranil, kar lahko vodi v podhranjenost.

BioProtect Ultra je inovativen pripravek s širokim spektrom delovanja pri podpiranju pravilnega mikrobioma in varovanju zdravja prebavnega trakta. Posebej priporočljivo za pse z gastrointestinalno disbiozo, ki je posledica spremenjenega števila in sestave črevesnega mikrobioma.


Pripravek združuje lastnosti pro-, pre- in postbiotikov, kar zagotavlja sinergistični učinek v črevesju.

Probiotični sevi bakterij, ki so vključeni v sestavo: Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus in Limosilactobacillus reuteri, dopolnjeni s prebiotičnimi galaktooligosaharidi in postbiotičnim mikroinkapsuliranim natrijevim butiratom, omogočajo kompenzacijo disbioze in hkrati podpirajo regeneracijo enterocitov.

Zahvaljujoč prisotnosti kvasovke Yarrowia lypolitica v pripravku, ki je vir številnih biološko aktivnih snovi (vključno z beljakovinami, EFA, vitamini, beta-glukanom in lipazo-2), je naravna pregrada za zaščito črevesja in prebavnih procesov, predvsem pri prebavi maščob.

Obogatitev sestave z dodatkom L-triptofana, ki je prekurzor serotonina, pomaga podpirati komunikacijo osi črevesje-možgani, hkrati pa uravnava pravilno delovanje prebavnega trakta.

Z vsemi komponentami BioProtect Ultra nudi pomoč pri vzpostavitvi ravnovesja črevesnega mikrobioma in pri pravilnem delovanju črevesne bariere.
Zaradi vseh lastnosti je učinkovit pri:

  • prebavnih motnjah, ki so posledica zmanjšanega delovanja trebušne slinavke,
  • priporoča se kot predhodnik metode presaditve fekalnega mikrobioma,
  • prirojenih boleznih črevesja,
  • kroničnemu vnetju črevesja  (IBD in PLE),
  • motnjah motilitete prebavil,
  • metabolnih in endokrinih obolenjih (debelost, sladkorna bolezen),
  • kirurških posegih na prebavilih.


Uporablja se lahko kot dolgotrajna podpora, vsaj 4 do 8 tednov.
Za pse vseh starosti, vključno z mladiči, odraslimi psi in starejšimi, 60 kapsul.

NAROČILA

Za več informacij in naročila smo vam na voljo:

070 624 001 (Nataša), [email protected]
070 333 310 (Naročila), [email protected]
070 613 383 (Sara), [email protected]
070 663 272 (Metka), [email protected]

Izdelek lahko naročite tudi preko te povezave na spletni strani podjetja Melisa Veterina d.o.o..Sorodni članki

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Ekipa Melisa Veterine vas vabi k udeležbi na webinarju z dr. Chiaro Noli z naslovom  Topical therapy of atopic dermatitis
preberi več

Vetoskin Ultra

Vetoskin Ultra

Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več