Prehranska dopolnila v obliki okusnih priboljškov za mačke

(02.03.2018) Melisa Veterina d.o.o. predstavlja celotno linijo FeliGum prehranskih dopolnil v obliki okusnih posladkov za mačke in manjše pse.

Mačke znajo biti še posebej izbirčne in včasih za lastnika in mačko predstavlja dajanje tablet, paste ali sirupa za podporo zdravju v primeru določenih obolenj, izreden stres.

Izdelki linije FeliGum nemškega proizvajalca AlfaVet  predstavljajo praktičen način za podporo zdravju mačk, saj so vsa prehranska dopolnila v obliki okusnih priboljškov, ki jih mačke res z užitkom pojedo.

FELIGUM DIA

Vsebuje pektine, ki imajo veliko sposobnost vezanja tekočin, hkrati pa ščitijo in pomirjajo razdraženo črevesno sluznico ter predstavljajo odličen vir hrane za rast in razvoj koristnih bakterij v črevesju.

V izdelku se nahaja tudi bentonit, ki  nase veže škodljive bakterije, viruse, stripe in odvečno vodo, ter borovnico, ki blaži draženje v črevesju, zato je izdelek zlasti primeren v primerih akutne driske, za zaščito prebavil in stimuliranje apetita.


FELIGUM STRUVIT

V svoji sestavi združuje DL-metionin, glikozaminoglikane, brusnico in izvleček koprive.

DL-metionin zakisli urin in omogoča raztapljanje struvitnih sečnih kamnov, glikozaminoglikani krepijo sluznico sečnega mehurja, brusnica preprečuje naseljevanje patogenih bakterij v sečilih, kopriva pa spodbuja presnovo in pomaga pri izločanju neželenih snovi iz telesa.

Zaradi svoje sestave je izdelek namenjen zlasti preprečevanju in topljenju struvitnih sečnih kamnov, prav tako pa omilja neprijeten vonj urina. Izdelek je primeren tudi za pse.

FELIGUM L-LYSIN

Praktičen način za dodajanje L-Lizina pri mačkah, ki kažejo na okužbo s herpes virusom 1.

Dodajanje vsaj 400mg L-lizina dokazano zmanjša prenos virusa v okolico ter ublaži klinične znake okužbe, pri subklinično okuženih mačkah pa prepreči pojav ali omili klinično sliko.

 


FELIGUM HAIRBALL

Mačke med čiščenjem in nego požrejo veliko dlake, ki konča v požiralniku in želodcu.

Večina te dlake preide skozi prebavni trakt, nekaj pa je ostane v želodcu, kjer lahko tvori dlačne kepe.

Za preprečevanje, lahko ponudimo okusni priboljšek FeliGum Hairball, ki vsebuje parafinsko olje in račjo maščobo, ki pomagata sproti odstranjevati dlake iz želodca skozi prebavila ter tako preprečiti pojav neželenih dlačnih kepic.


FELIGUM GINGIVA

Osnovna sestavina je bela vrba, ki izloča salicin - ta deluje protivnetno in protibolečinsko.

Maščobne kisline omega 3 pa sodelujejo pri nastajanju komponent v telesu, ki zmanjšujejo celično vnetje s tem, da inhibirajo transport in nastajanje vnetnih celic.

Okusni priboljški so namenjeni mačkam in malim psom, ki imajo težave z pogostimi vnetji dlesni in obzobnih prostorov.MELISA Dodatne informacije in naročila na:
Melisa veterina d.o.o.

031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]
070 624 001 (Ines Čepin, dr.vet.med.), [email protected]

Sorodni članki

Vetoskin Ultra

Vetoskin Ultra

Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več

Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

PREDAVANJE: Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

Melisa Veterina vas vabi na brezplačno spletno predavanje o potencialih konoplje za uporabo v veterinarski medicini in kako jo lahko izkoristimo za podporo zdravja živali
preberi več