Novosti v ponudbi proizvodov DIALIX

(06.12.2018) Melisa Veterina d.o.o. je razširila svojo ponudbo DIALIX linije proizvodov.

DIALIX UT CANINE, za pse
DIALIX UT FELINE, za mačke

  • Podpora pri dolgotrajnem obvladovanju FLUTD,
  • pri idiopatskem cistitisu,
  • pri urinarnih obolenjih,
  • za raztapljanje struvitnih kamnih.


DIALIX N-acetil-glukozamin zagotavlja zaščito (mehansko odpornost) s krepitvijo notranje sluznice mehurja, sestavljen iz GAG, ki preprečuje bakterijam in kristalom, če so prisotni v urinu, da se oprimejo stene mehurja; zmanjšajo prepustnost stene mehurja in ovirajo prehod škodljivih snovi skozi urotelij in s tem preprečujejo nastajanje okužb.

Brusnica  zakisli urin, s čimer se poveča topnost struvitov, preprečuje njihov nastanek in združevanje. Vsebuje tudi proantocianidine, ki zmanjšujejo sposobnost patogenih bakterij, da se pritrdijo na epitelij urinarnega trakta. Njegova sposobnost zakisljevanja (vsebuje jabolčno kislino, citronsko kislino in kinovo kislino) mu omogoča dodatne antiseptične lastnosti. Uporaben je tudi kot deodorizator za urin, saj nevtralizira amoniak.

Koruza vsebuje tanine, ki so adstringenti, diuretiki in protivnetna sredstva.

ODMERJANJE

DIALIX UT CANINE, za pse: 1 žvečljiva tbl. na 15 kg telesne teže enkrat dnevno ali razdeljena na 2 dela – en del zjutraj, drugi zvečer. Priporočljivo obdobje jemanja: 6 mesecev.
(pakiranje zadošča za 30 dni za psa telesne teže 15 kg)

DIALIX UT FELINE, za mačke: začetni odmerek ( 2-4 tedne) : 1 žvečljiva tbl. na 5 kg telesne teže dvakrat dnevno. Vzdrževalni odmerek: 1 žvečljiva tbl. na 5 kg telesne teže enkrat dnevno.   Priporočljivo obdobje jemanja: 6 mesecev.
(pakiranje zadošča za 60 dni za mačko )

DIALIX OXALATE za pse in mačke

  • DIALIX OXALATE za pse in mačke Kalijev citrat preprečuje ponovno nastajanje urolitov kalcijevega oksalata in kalcijevih fosfatov.
  • Kalijev citrat, ki ga dajemo oralno, alkalizira urin, kar spodbuja izločanje usedlin, ki nastajajo v kislih pogojih, kot so uratni in cistinski kamni.
  • Uporablja se tudi za preprečevanje metabolne acidoze (kot npr. pri kronični ledvična bolezni) zaradi alkalizirajočega delovanja.
  • Dolgotrajna alkalizacija urina povečuje tveganje za bakterijske okužbe. Da bi preprečili nastanek bakterijske okužbe, Dialix® Oxalate vključuje brusnico, ki zaradi svoje visoke vsebnosti proantocianidinov (PAC) z uporabo antiadhezivnega učinka ovira bakterije, da se ne oprimejo sten sečnega trakta.
  • Nedavne raziskave so pokazale, da dodajanje maščobnih kislin k prehrani psa upočasni degeneracijo delovanja ledvic. Dodatek Omega 3 in 6 v formuli Dialix Oxalate zato prispeva k preprečevanju recidivov oksalatnih kalkulusov pri psih z okvarjenim delovanjem ledvic.

 
ODMERJANJE

Priložena merica ustreza 5g.

Na dan dodajte 1 merico na 5 kg telesne teže posuto po hrani ali vmešano v obrok. Ne prekoračite 30g dnevno!

(pakiranje zadošča za 60 dni za mačko ali manjšega psa, za 20 dni za 15 kg težkega psa)

Na tej povezavi najdete informacije o celotni ponudbi linije DIALIX!

MELISA Dodatne informacije in naročila na:
Melisa veterina d.o.o.

031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]

Spletna trgovina:

DIALIX UT
DIALIX OXALATE


Sorodni članki

DIALIX

Pomoč pri benignih spremembah na prostati

DIALIX Vesical & Prostate vzpodbuja mišični tonus mehurja, njegovo praznjenje in pravilno delovanje ter pomaga pri težavah, nastalih zaradi benignih sprememb na prostati
preberi več

X˘mile® Plus

X˘mile Plus žvečka za nego zob

Melisa Veterina vam predstavlja nov izdelek za pomoč pri vzdrževanju zobne higiene psa
preberi več

dialix B Canine

Pomoč pri inkontinenci steriliziranih psičk in starejših psov

Melisa veterina vam predstavlja nova izdelka iz svoje pestre ponudbe prehranskih dodatkov – DIALIX za pomoč pri težavah z inkontinenco
preberi več