Nove transfuzijske vrečke za jemanje krvi pri mačkah!

(09.02.2017) Podjetje Melisa veterina d.o.o. je s februarjem postalo zastopnik za francosko podjetje Alvedia, ki je specializirano za veterinarsko diagnostiko.

Francosko podjetje Alvedia je specializirano za proizvodnjo hitrih testov za ugotavljanje krvnih skupin pri psih in mačkah, testov za določanje DAT pri psih, konjskih Ca testov in pasjih XM (crossmatch) testov ter transfuzijskih vrečk za jemanje krvi pri mačkah.

Transfuzijske vrečke za jemanje krvi pri mačkah

Podjetje Melisa veterina d.o.o. je tako svojemu prodajnemu programu dodalo 2 sistema transfuzijskih vrečk – enojno in dvojno.

Pri enojni se odvzame kri in se celotna kri lahko shrani do 4 tedne na temperaturi od 1°C - 10°C  ob uporabi ACD antikoagulanta. Ne potrebuje se nobene dodatne opreme.


Dvojni sistem vrečk se uporabi za ločevaje rdečih krvnih celic (RBC) iz plazme. Potrebna sta laboratorijska centrifuga in plazma ekstraktor. Po ločitvi RBC iz plazme se hrani vsaka enota posebej. Druga prednost dvojnega sistema transfuzijskih vrečk  je vhod, ki omogoča dodajanje aditivov (ADSOL / NUTRICEL / Optisol) v RBC vrečko po ločitvi iz plazme.

Vrečke imajo ISO certifikat in so posamično sterilizirane.


Za dodatne informacije o izdelku, cene in naročila lahko kontaktirate zastopnika podjetja ALVEDIA za Slovenijo, podjetje Melisa Veterina d.o.o.

Melisa veterina d.o.o. Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka)
[email protected]

Sorodni članki

BIOPROTECT ULTRA

Podpora pri kroničnih črevesnih obolenjih

BIOPROTECT ULTRA je nov prehranski dodatek, ki psom vseh starosti nudi podporo pri kroničnih črevesnih obolenjih
preberi več

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Webinar Topical therapy of atopic dermatitis

Ekipa Melisa Veterine vas vabi k udeležbi na webinarju z dr. Chiaro Noli z naslovom  Topical therapy of atopic dermatitis
preberi več

Vetoskin Ultra

Vetoskin Ultra

Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več