Nova generacija izdelkov za uporabo pri otitisih

(13.03.2019) Melisa veterina d.o.o. vam predstavlja tri nove izdelke za uporabo pri otitisu proizvajalca VetNova.

ABELIA® Glyco-Zoo ušesna raztopina za pse, mačke, eksote in konje

 • ABELIA® Glyco-Zoo ušesna raztopina za pse, mačke, eksote in konje terapija akutnega otitisa povzročenega z  Malasezijo
 • pri otitisih, ki nastanejo zaradi keratinizacije – seboreja, …
 • Učinek luščenja, ki spodbuja obnavljanje epitela in omogoča boljši stik z aktivnimi sestavinami
 • močan sušilni učinek v ušesu
 • vsebuje CERAMIDE, ki so bistveni za regeneracijo epitela
 • NI OTOTOKSIČEN!
 • visoko cerumenolitično delovanje
 • ne povzroča resistence ali povzroča dermičnih ali sistemskih neželenih učinkov.
 • učinkovito in zelo varno - idealno za dolgotrajno zdravljenje
 • Ne moti alergenih testov


BOROVA KISLINA
- ima astrigentni učinek, značilnost, ki je še posebej uporabna, če je ušesni kanal moker. Izkazalo se je tudi, da je učinkovito proti okužbam z Malassezijo. Študije in vitro in in vivo pri psih dokazujejo njeno učinkovitost proti najpogostejšim ušesnim patogenom: Malassezia spp, Staphylococcus intermedius, Pseudomonas aeruginosa itd.

GLIKOLNA KISLINA –je alfa hidroksi kislina (AHA) z zelo majhno molekularno verigo, ki omogoča enostavno prodiranje v najgloblje plasti kože. Uporablja se v človeški dermatologiji kot eksfolijant in pomlajevalec zaradi keratolitičnega in lipolitičnega učinka. Njen » piling » učinek spodbuja odstranjevanje odmrlih površinskih epidermalnih celic, kar pripomore k  obnavljanju celic in posledično normalno keratinizacijo in hidratacijo kože; aktivnim sestavinam tako omogoča boljši stik z epitelijem in s tem večjo učinkovitost.

CERAMIDI - so kompleksni sfingolipidi, ki jih najdemo v stratumskem sloju kože. Njihova funkcija je, da se celice (korneociti) združujejo. Njihova prisotnost pomaga ohranjati pregradni učinek, odganjati napade in preprečiti prodiranje mikroorganizmov in alergenov v kožo. Spodbujajo regeneracijo in obnovo kože in ji pomagajo obnoviti njeno naravno vlago. Ceramidi so bistveni za vzdrževanje kože v optimalnih pogojih.

SESTAVA:  Borova kislina  2%, glikolna kislina  2%,  ceramidi.

ABELIA® Zn-OTIC ušesna raztopina za pse, mačke, eksote

 • ABELIA® Zn-OTIC ušesna raztopina za pse, mačke, eksote preventiva/kurativa kroničnih otitisov zaradi Malassezije
 • preventiva/kurativa kroničnih otitisov zaradi
 • Malassezije ali mešanih infekcij v zelo občutljivem, razdraženem ali gnojnem ušesu
 • prva izbira za vzdrževanje pri živalih z atopijo
 • pomirja, olajša srbenje in nelagodje
 • spodbuja zdravljenje poškodovane sluznice in obnavlja naravno mikrofloro ušesa
 • uničuje bakterije, ki povzročajo slab vonj iz ušesa
 • suši ušesni kanal
 • pH 4,5
 • NI OTOTOKSIČEN!


CINKOV GLUKONAT
- cink je bistveni dejavnik pri več kot 300 encimskih reakcijah, od katerih so mnoge vključene v regeneracijo ekstracelularne matrice, postopke zdravljenja, obnavljanje vezivnega tkiva,  zaviranje vnetja in pospeševanje celične rasti. Uporabljen topikalno, ima ugodne učinke na zdravljenje ran, ne glede na sistemske količine cinka. Kompleks, ki ga tvorijo cinkov glukonat, lizin in taurin, zagotavlja visoko razpoložljivost cinka v najglobljih plasteh kože zunanjega ušesa, ki pospešuje regeneracijo. Cink deluje proti srbečici, protimikrobno in protivnetno. Lizin in taurin tvorita kompleks, ki stabilizira ion cinka, kar izboljša njegovo biološko uporabnost.

SESTAVA: Cinkov glukonat 1%, borova kislina 1%, L-Lysine 1%, taurin 0.5%

ABELIA® TRIS- EDTA ušesna raztopina za pse in mačke

 • ABELIA® TRIS- EDTA ušesna raztopina za pse in mačke glavna terapija ali kot podpora (okrepi učinek antibiotikov) na bakterijsko vnetje ušesa.
 • preprečevanje ponavljajočih se okužb
 • širok antibakterijski spectrum Gram + (Streptococcus, Staphylococcus ...) in Gram - (Pseudomonas, Proteus ...), okrepljen z benzil alkoholom.
 • dokazano sinergistično delovanje  EDTA / Tromethamine z antibiotiki
 • okrepi delovanje antibiotikov, predvsem aminoglikozidov (gentamicin, neomicin, amikacin, tobramicin ...) in
 • kinolonov (marbofloksacin, enrofloksacin, ciprofloksacin ...)
 • okrepitev delovanja drugih antibiotikov, katerih delovanje zahteva alkalni pH
 • antimikrobna aktivnost tudi brez antibiotikov
 • dolgotrajno preprečevanje ponovnega kroničnega otitisa povzročenega z bakterijami
 • Pri abscesih ali lezijah povzročenimi z Gram - in Gram + bakterijami, še posebej, če se zdravijo s kinoloni ali aminoglikozidi
 • odličen čistilni učinek
 • pH 8
 • NI OTOTOKSIČEN!


EDTA (etilendiamintetraocetna kislina)
ima kemično lastnost vezanja s kovinskimi ioni, ki tvorijo komplekse, ki se obnašajo kot kelati. V stiku s celično steno gram negativnih bakterij (predvsem Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli in Proteus spp) je EDTA kelator dvovalentnih kationov (Ca ++ in Mg ++), kar povzroči sproščanje lipopolisaharidov iz njegove strukture. Ta reakcija oslabi celično steno bakterij, ki antibiotikom in antiseptikom omogoča boljšo penetracijo in posledično poveča občutljivost teh bakterij na antibiotike. Poleg tega EDTA blokira tako imenovane »iztočne črpalke« v Pseudomonasu, zaradi katerih so še posebej odporni na antibiotike in antiseptike. Antibakterijsko delovanje EDTA dopolnjuje še njegova sposobnost za zaviranje učinkov ulcerativnih bakterijskih encimov.

Trometamin je alkalni pufer, ki izboljša kelatni učinek EDTA in s tem njeno učinkovitost. Preprečuje kislost eksudata (kar prispeva k zmanjšanju učinkovitosti antibiotikov), ki se proizvaja pri otitisu externa.  ( Drugi izdelki s kislim pH  povzročijo zmanjšanje učinkovitosti antibiotikov.) Zdi se, da kombinacija trometamina in EDTA predstavlja številne prednosti pri zdravljenju otitisov. TrisEDTA dokazano zavira rast Pseudomonas aeruginosa in vitro (Cole, LK et col.) in in vivo (Blue, JL et col.); ojača delovanje nekaterih antibiotikov proti Pseudomonas aeruginosa in vitro (Brown & Richards, 1965 in drugi avtorji) in in vivo (Farca AM et col.) in zmanjša minimalno zaviralno koncentracijo (MIC) enrofloksacina proti Pseudomonas aeruginosa, odpornim na ciprofloksacin (Gbadamosis S , Gotthelf LN). V zadnjem času (Buckley LM et col. Vet Dermatology, 2013) je bilo ugotovljeno, da je izdelek TrisEDTA znatno povečalo učinkovitost marbofloxacina in gentamicina proti multirezistentnim sevom Pseudomonas aeruginosa in vitro, s čimer se je zmanjšala najmanjša koncentracija baktericidov in minimalna inhibitorna koncentracija.

Benzil alkohol je ključna aktivna sestavina izdelka ABELIA® TrisEDTA. Običajno se uporablja kot konzervans zaradi svoje antiseptične aktivnosti proti gramskim pozitivnim in gram-negativnim bakterijam. Prav tako ima blago lokalno anestetični učinek. Benzil alkohol v ABELIA ® TrisEDTA ponuja naslednje prednosti:

 • Dvojno slepa študija in vitro (Cole LK et al., Am JV et Res., 2006 Jun) je pokazala, da bistveno izboljša delovanje raztopine TrisEDTA proti gram negativnim bakterijam, kot je Proteus spp, in razširja antibakterijski spekter v gram pozitivne bakterije kot je beta-hemolitični streptokokus.
 • Kot konzervans se izogne morebitni okužbi raztopine ABELIA® TrisEDTA, če jo večkrat uporabite v okuženih ušesih.
 • Njegovo blago anestetično delovanje pomaga nadzirati pruritus, ki je pogosto povezan z otitisom.


SESTAVA
:  trometamin baza 0.60%, trometamin HCl 0.35%, EDTA 0.12%, benzilni alkohol 0.30%.

Primerjalno tabelo vseh treh izdelkov najdete na tej povezavi!

Dodatne informacije in naročila na:

Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]
070 624 001 (Urša Trebovc, dr.vet.med.), [email protected]

  Melisa veterina d.o.o.

Sorodni članki

Vetoskin Ultra

Vetoskin Ultra

Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več

Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

PREDAVANJE: Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

Melisa Veterina vas vabi na brezplačno spletno predavanje o potencialih konoplje za uporabo v veterinarski medicini in kako jo lahko izkoristimo za podporo zdravja živali
preberi več