Nov, inovativen in učinkovit pristop k odpravljanju glivičnih vnetij kože pri malih in velikih živalih sedaj na voljo tudi pri nas!

(10.04.2018) Melisa Veterina d.o.o. predstavlja novost v svoji ponudbi – izdelka Dermasin olje in Ecosin šumeče tablete, ki predstavljajo popolnoma nov, neinvaziven, učinkovit in cenovno dostopen način za odpravljanje težav povezanih z glivičnimi vnetji.

Aktivna sestavina olja Dermasin in šumečih tablet Ecosin je Pythium oligandrum, oomiceta oziroma mikroorganizem, ki predstavlja linijo med algami in glivami in se pogovorno imenuje tudi vodna plesen.

Po načinu prehranjevanja je mikroparazit, kar pomeni, da se prehranjuje z glivičnimi mikroorganizmi, zaradi te lastnosti pa je odličen v boju z nadležnimi okužbami z glivami, ki se pri domačih in rejnih živalih pojavljajo na koži, v zunanjem sluhovodu in roževinastih strukturah.

Pythium ogligandrum se prehranjuje tako, da s pomočjo lastnih encimov prodre v hife glivic ali kvasovk in iz njih izvleče prehrambne snovi in jih tako uniči. Gledano z vidika prostorske konkurence uniči vse patogene glivice in kvasovke z obolelega področja kože.

Ko z obolelega mesta dokončno izčrpa in uniči vse prisotne glivice ali kvasovke, tvori oospore in odmre, saj sesalsko telo ne predstavlja naravnega okolja zanj in se nanj ne more prilagoditi, ostane pa prostor za naselitev zdrave mikroflore kože, sluhovoda ali roževinastega predela.


Ciljne glive in kvasovke, ki jih P. oligandrum uničuje:

Dermatofiti: Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale, Trichophyton tonsurans, Trichophyton erinacei, Microsporum canis, Microsporum persicolor, Microsporum gypseum, Microsporum fulvum, Epidermophyton floccosum, Arthroderma benhamiae.

Patogene kvasovke: Candida albicans, Candida tropicalis, Candida parapsilopsis, Malassezia pachydermatis.

Glive: Penicillium spp., Cladosporium Spp., Aspergillus niger. Fitopatogeni: Fusarium oxysporum, Fusarium graminearum, Borthrytis, Phoma

DERMASIN OLJE DERMASIN OLJE je namenjeno za uporabo v primerih atopičnega ekcema, sprememb na koži, ki so posledica kožnih obolenj, lokalnih dermatofitoz in okužb s kvasovkami, kot nega in zaščita občutljive, suhe in razpokane kože, v primeru lokalnih vnetnih sprememb in okužb.  

Olje lahko uporabimo:

  • Kot kopel: pred uporabo dobro pretresite plastenko in dodajte 1 čajno žličko olja v 1 L mlačne vode (približno 34 ° C) in premešajte. Po kopeli pustite, da se koža/dlaka naravno osuši. Ponovite po potrebi.
  • Z direktnim nanosom na kožo: prizadeta področja na koži in dlaki navlažite z mlačno vodo  (približno 34 ° C) ter nežno vmasirajte olje na prizadeta območja. Po 10 minutah odstranite morebitno odvečno olje z uporabo mehke papirnate brisače, če je potrebno. Ponovite po potrebi.


ECOSIN šumeče tablete ECOSIN šumeče tablete
je namenjen za uporabo v primerih dermatofitoz in infekcij s kvasovkami, atopičnega ekcema, ran na koži, ki se slabo celijo, za nego področij kože, ki so pogosto podvržena drgnjenju, dermatofiloz, gnilobe kopita in razpokanih kopit ali krempljev.

Eno šumečo tableto raztopite v 2 l mlačne vode (približno 34 ° C) in pustite, da se aktivira 20-30 minut. Pripravljeno mešanico lahko uporabite kot kopel ali popršite prizadete pridele. Pustite da se naravno posuši. Terapijo ponavljajte v sledečih presledkih:

  1. teden: 2-3 krat tedensko
  2. teden: 1-2 krat tedensko
  3. teden: po potrebi.

Preostanek raztopine, ki ostane po kopeli oziroma nanosu na žival, lahko uporabite za okolico (ležišča, tepihi, igrače), da preprečite širjenje infekcije oziroma ponovno infekcijo.

Izdelek je primeren tudi za uporabo na okuženih krempljih ali kopitih. Po predhodno opisanem postopku pripravite raztopino. Nato nanesite na obolele dele tako, da povijete kopito/taco ali namočite okončino v vedro z raztopino in pustite namočeno oziroma zavito 20 minut. Pustite, da se naravno posuši.

Pri uporabi olja Dermasin ali šumečih tablet Ecosin ne smete dajati nobene antimikotične terapije ali dezinfekcije 5 dni prej in 5 dni po terapiji!

Izdelka Ecosin in Dermasin olje sta nastala na podlagi tridesetletnih raziskav. Delovanje P. oligandrum tako v humani kot veterinarski medicini potrjujejo laboratorijske ocene ter testi opravljeni v bolnišnicah, klinikah in dermatoloških centrih, pod nadzorom medicinskih mikrobiologov in dermatologov.

Izdelki niso pokazali nobenih negativnih stranskih učinkov, tudi med skupinami oseb z okvarjenim imunskim sistemom in otroki. Za različne vrste izdelkov se uporabljajo različni sevi, ki najbolje ustrezajo lastnostim določenega zdravstvenega stanja.

Dodatne informacije in naročila na:

Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]
070 624 001 (Ines Čepin, dr.vet.med.), [email protected]
  Melisa veterina d.o.o.

Sorodni članki

Hot spot ob začetku terapije z VETgold

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 3. del

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat
preberi več

Bailey 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni: na leziji je vidna epitelizacija, subkutano tkivo je občutno mehkejše

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 1. del

VETgold iz ponudbe podjetja Melisa Veterina d.o.o. je primeren za uporabo pri mnogih kožnih stanjih, tudi skupaj z veterinarskimi zdravili z namenom pospeševanja in spodbujanja naravnih procesov celjenja kože
preberi več

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Domač mačji samček z imenom Adrian je trpel zaradi nekrotizirajočega abscesa na sprednji tački
preberi več

VETGOLD

Novo VETGOLD mazilo za pse, mačke, konje in glodavce

Melisa Veterina d.o.o. vas obvešča o še eni novosti na tržišču - VETGOLD mazilu za pse, mačke, konje in glodavce, ki je namenjeno za uporabo pri procesih, kjer je potrebno hitro odstraniti eksudat in pospešiti regeneracijo tkiva
preberi več