Koprofagija - vedenjska nadloga pri psih in mačkah

(26.02.2016) Koprofagija oz. uživanje svojih in tujih iztrebkov je vedenje, značilno za mnoge živalske vrste, nam najbolj opazno ravno pri psih. Pristopov k odpravljanju koprofagije je kar nekaj, vendar v večini primerov lastniki nimajo dovolj znanja, časa ali potrpljenja, da bi psa odvadili uživanja iztrebkov.

FORBID Koprofagija oz. uživanje svojih in tujih iztrebkov je vedenje, značilno za mnoge živalske vrste, nam najbolj opazno ravno pri psih. Vedenje je značilno za doječe psice in mladičke, saj psica z lizanjem mladičev vzpostavi refleks izločanja blata, katerega pa najpogosteje tudi zaužije, saj s tem ohranja čistočo v leglu.

Posledično se mladiči tega vzorca navadijo in tudi sami večkrat »čistijo za seboj«, čeprav ni odgovora, zakaj – morda je vzrok v oponašanju, radovednosti….večina ta vzorec preraste do 6. meseca starosti, pri nekaterih pa opazimo to »nezaželeno vedenje« skozi celo življenjsko obdobje.

Samo vedenje ni nevarno ali nenavadno, vendar lahko pri lastnikih vzbuja nejevoljo ali gnus. Če pri psu ni zaslediti nobenih zdravstvenih težav in ima kvalitetne in pravilno sestavljene obroke, ostane samo še »psihološki« vidik tega problema.

Pristopov k odpravljanju koprofagije je kar nekaj, vendar v večini primerov lastniki nimajo dovolj znanja, časa ali potrpljenja, da bi psa odvadili uživanja iztrebkov.

FORBID

  • Za preprečevanje koprofagije
  • Spremeni vonj in okus iztrebka
  • Psa / mačko je posledično možno popolnoma odvaditi koprofagije (psihološki vpliv – povezan z vonjem in okusom vseh iztrebkov)


Prašek FORBID zmešamo s hrano. Količina se lahko porazdeli med dnevne obroke. Priporočljivo obdobje uporabe vsaj 15 dni.

Doziranje:

Majhni psi (do 10 kg): 0,5 - 1 merica dnevno;
Srednje veliki psi (10-25 kg): 1 - 1,5 merici dnevno;
Veliki psi (nad 25 kg): 2,5 merici dnevno.
Mačka: 0,5 merice dnevno

(1 zajemalka ustreza približno 4 g).

Izdelek najlažje dajemo z mokro hrano. Pri uporabi ob hranjenju s suho hrano, je potrebno le-to rahlo navlažiti.

Sestava:  žita, kalcijeve soli organskih kislin (kalcijev glutamat). 
Dodatki na 1kg: vitamin E (alfa-tokoferil acetat ) 1500 mg
Pakiranje: 250 g

Dodatne informacije in naročila na:

Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka)
[email protected]

Sorodni članki

Vetoskin Ultra

Vetoskin Ultra

Melisa Veterina vam predstavlja prvi prehranski dodatek nove Vet Expert Ultra linije
preberi več

VetExpert Neuro Support

Inovativna podpora za živčevje

Psi in mačke imajo živčni sistem, podoben človeškemu, in tako kot pri ljudeh, lahko tudi pri njih pride do poškodb in poslabšanja možganov, hrbtenjače, vretenc in perifernih živcev
preberi več

STIMUDERM ULTRA

POJAV ALOPECIJE PRI PSIH – simptom določene bolezni ali le estetski problem?

Prekomerno izpadanje dlake pri psih je lahko resna skrbi za lastnike štirinožnih prijateljev. Izpadanje je lahko samo faza naravne menjave dlake, za nenormalno izpadanje pa obstaja več različnih razlogov, med drugim tudi resno bolezensko stanje
preberi več

FETCH TAG

Pametni obesek FETCH TAG za pasjo ali mačjo ovratnico

Melisa Veterina vam predstavlja obesek FETCH TAG s QR kodo, za mačjo ali pasjo ovratnico
preberi več

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Okusni izotonični, prebiotični napitki za pse in mačke

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne »tačke«!
preberi več

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več

Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

PREDAVANJE: Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

Melisa Veterina vas vabi na brezplačno spletno predavanje o potencialih konoplje za uporabo v veterinarski medicini in kako jo lahko izkoristimo za podporo zdravja živali
preberi več