Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 1. del

(01.02.2017) VETgold iz ponudbe podjetja Melisa Veterina d.o.o. je primeren za uporabo pri mnogih kožnih stanjih, tudi skupaj z veterinarskimi zdravili z namenom pospeševanja in spodbujanja naravnih procesov celjenja kože.

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat.

Gre za povsem naravno mazilo, ki deluje hipertonično, blaži srbenje in deluje protimikrobno, ob tem pa pospešuje regenerativne procese tkiva.

VETgold mazilo je proizvedeno iz naravnih sestavin, obogateno z minerali iz soli Mrtvega morja, naravnimi olji in rastlinskimi ekstrakti, ki pomlajujejo, revitalizirajo, vlažijo in nahranijo kožne celice.

Mazilo vsebuje avokadovo olje, propolis, ekstrakt aloe vere, ekstrakt ognjiča ter kombinacijo 27 mineralov Mrtvega morja.

Klinični primer 1: Trixi z vneto interdigitalno cisto sprednje tačke

Kronična bolečina je bila povezana z nenehnim lizanjem prizadete tačke in očitnim neugodjem pri psički, ki je bila predhodno zdravljena z antibiotičnimi in protivnetnimi zdravili. Pred kirurškim posegom je terapiji bila dodana dvakratna dnevna aplikacija mazila VETgold na prizadeto območje.


Trixi začetek: Cista na tački ob začetku terapije z VETgold

Trixi 7 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 7 dni

Trixi 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni

Po 14 dneh se je interdigitalna cista popolnoma zacelila in Trixi je prenehala s kazanjem znakov neugodja in lizanjem. Morebiten kirurški poseg za reševanje težav ni bil več potreben.

Klinični primer 2: Bailey s staro laceracijo in granulomom zaradi lizanja

Stara laceracija na tački nemškega kratkodlakega ptičarja se zaradi nenehnega lizanja nikakor ni celila in posledično se je na mestu pojavilo granulomsko tkivo, rana pa se je znova in znova odpirala. Veterinarji so Baileyu predpisali zdravljenje z mazilom VETgold, ki ga je bilo na rano potrebno mazati dvakrat dnevno 14 dni.


Bailey začetek: Kožna rana ob začetku terapije z VETgold

Bailey 7 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 7 dni

Bailey 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni: na leziji je vidna epitelizacija, subkutano tkivo je občutno mehkejše

Po treh tednih se je rana popolnoma zacelila, lastnike Baileya pa je pozitivno presenetilo tudi dejstvo, da je njihov ljubljenček skoraj nemudoma po pričetku uporabe VETgold rano prenehal lizati.

Dodatne informacije in naročila VETgold

Mazilo je uporabno za pse, mačke, konje, hrčke, zajce, kunce, morske prašičke in ostali glodavce, zaradi njihove občutljivosti na avokado pa ni primeren za uporabo pri pticah!

Melisa veterina d.o.o. Za dodatne informacije o izdelku lahko kontaktirate zastopnika VETgold za Slovenijo, podjetje Melisa Veterina d.o.o. (031 398 609, [email protected]), izdelek pa lahko neposredno naročite tudi v spletni trgovini na povezavi www.melisasi.si/izdelki-za-pse/vetgold-mazilo

Sorodni članki

Hot spot ob začetku terapije z VETgold

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 3. del

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat
preberi več

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Domač mačji samček z imenom Adrian je trpel zaradi nekrotizirajočega abscesa na sprednji tački
preberi več

VETGOLD

Novo VETGOLD mazilo za pse, mačke, konje in glodavce

Melisa Veterina d.o.o. vas obvešča o še eni novosti na tržišču - VETGOLD mazilu za pse, mačke, konje in glodavce, ki je namenjeno za uporabo pri procesih, kjer je potrebno hitro odstraniti eksudat in pospešiti regeneracijo tkiva
preberi več