Nov inovativen izdelek za zdravljenje vnetja zunanjega ušesa!

(29.01.2016) Za uporabo pri primerih akutnega in kroničnega bakterijskega otitisa (otitis externa) vam predstavljamo inovativno zdravljenje z uporabo GELITA®-VET AlfaGel, ki ga lahko naročite pri podjetju Melisa Veterina d.o.o.!


GELITA®-VET AlfaGel

GELITA®-VET AlfaGel je sterilen prašek, narejen iz 100% medicinsko očiščene želatine, ki jo pridobijo s procesom mletja želatinaste gobice. Prašek je v vodi netopen in popolnoma biološko razgradljiv. GELITA®-VET AlfaGel nadomesti  mehanske izdelke za začasno zapiranje zunanjega ušesnega kanala. Zaradi svojih nevtralnih značilnosti, se lahko uporablja tudi kot nosilec za aktivne snovi, kot so zdravila (antibiotiki, glukokortikosteroidi…)

Za uporabo pri primerih akutnega in kroničnega bakterijskega otitisa (otitis externa).

Predvsem takrat, ko se oceni, da lastnik ne bo mogel ali ne bo redno dajal predpisanih zdravil v pravilnih časovnih razmakih oboleli živali. GELITA®-VET po nanosu v zunanji ušesni kanal, deluje antibakterijsko in protivnetno več dni. Dobro se oprime sten ušesnega kanala, količina, ki jo žival otrese navzven, je zanemarljiva.

Prednosti izdelka:

1. Lastniku ni potrebno opravljati dnevnega čiščenja in aplikacije zdravil – ko ima žival bolečine, ji lastnik velikokrat le s težavo očisti uho in aplicira zdravilo. S pomočjo GELITA®-VET pa se zdravljenje nemoteno nadaljuje.

2. Ko veterinar aplicira gel z zdravilom v uho, je lahko siguren, da se zdravljenje izvaja. V veliko primerih lastniki pozabijo na aplikacijo, ne aplicirajo zdravila dovolj globoko v ušesni kanal, prehitro pustijo živali, da otrese z glavo,….

3. Manj draženja prizadetega ušesa, manj stresa in bolečine za žival

Uporaba:

Uporablja se pri akutnih in kroničnih bakterijskih otitisih (otitis externa). V primerih kot so tumorji, tujki, ušesne pršice ali huda infekcija z Malasezio, gela ne uporabimo.

Najprej uho temeljito očistimo – speremo z alkalnim ušesnim čistilom, da ustvarimo optimalen pH za delovanje antibiotikov.


1. V posodico s sterilnim gelom vstavimo sterilno kanilo (ali le malo odpremo posodico z gelom) in po tej kanili dovedemo v posodico fiziološko raztopino, antibiotik, glukokortikoid…(količina odvisna od želene terapije po navodilu proizvajalca uporabljenega veterinarskega zdravila)

Uporaba

2. Močno pretresemo ( 3-4 zamahnemo z roko s posodico v dlani).

3. Z brizgo (10 ml) poberemo pripravljen gel ali pa brizgo razstavimo in ga prenesemo iz posodice v cilinder s spatulo.

Uporaba

4. S pomočjo nastavka (hranilna sonda dolžine cca. 10 cm), apliciramo gel v področje zunanjega ušesnega kanala.

Uporaba

5. Izgled ušesnega kanala po aplikaciji gela (FOTO)

Izgled ušesnega kanala po aplikaciji gela

V primerih lažje do srednje infekcije, bosta zadostovali 2 aplikaciji v razmaku približno 5 dni, v primeru težjih infekcij pa 3 aplikacije v 5 dnevnih intervalih. Po potrebi se pred novo aplikacijo uho očisti. Navodila za uporabo so prilagojena glede na izkušnje dr. Wolfgang Ostholda, ki je opravljal preizkuse več mesecev na različnih primerih otitisov.
Odvisno od velikosti živali, 1 g GELITA®-VET AlfaGela zadostuje za najmanj dva ušesna kanala. V večini primerov ni potrebna sedacija živali pri uporabi proizvoda.

Opombe: Ne uporabljajte v primeru znane preobčutljivosti na svinjino. Pri pravilni uporabi ni znanih stranskih učinkov.


MELISA Dodatne informacije in naročila na:
Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka)
alenka@melisasi.si

Sorodni članki

ADIVA BIOTIC

ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa
preberi več

ANIMA STRATH

ANIMA STRATH - 100% naraven prehranski dodatek proizveden v Švici

Melisa Veterina vam predstavlja edinstven, naraven, preverjeno učinkovit ter okusen sirup z mnogimi dobrodejnimi učinki na zdravje živali
preberi več

Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

PREDAVANJE: Učinkovine v konoplji in njihova uporaba v veterini

Melisa Veterina vas vabi na brezplačno spletno predavanje o potencialih konoplje za uporabo v veterinarski medicini in kako jo lahko izkoristimo za podporo zdravja živali
preberi več

O-MAX

O-MAX - nov trajnostni vir omega 3 maščobnih kislin

Psi in mačke s suho in srbečo kožo so redni obiskovalci veterinarske ambulante skozi celo leto
preberi več

Pro-Kolin

Pro-Kolin Advanced kot pomoč pri zdravljenju akutne driske pri psih

POVZETEK ŠTUDIJE - Akutna driska je najpogostejši vzrok za nerutinske veterinarske obiske psov v Združenem kraljestvu in Združenih državah Amerike
preberi več

Anogenitalni predel zamazan z blatom

Driska pri kuncih

Objavljamo kratek povzetek prispevka o vzrokih, diagnostiki in možnostih zdravljenja driske pri kuncih, ki ga je sestavila Anja Završnik, dr.vet.med., članica ekipe Melisa veterina d.o.o.
preberi več

Cobalaplex

COBALAPLEX – inovativno peroralno nadomeščanje vitamina B12

Ekipa Melisa Veterina d.o.o. vam z veseljem vam sporoča, da so nedavno v svojo ponudbo dodali blagovno znamko Protexin
preberi več

Endogeni kanabinoidni sistem pri živalih; Vir slike: iStock/Vanessa Nunes

Endogeni kanabinoidni sistem pri živalih – 2.del

Objavljamo 2. del prispevka o endokanabinoidnem sistemu v telesu in uporabi kanabinoidov pri živalih.
preberi več