Dermasin olje in Ecosin šumeče tablete – klinični primeri (2. del)

(08.06.2018) Melisa Veterina d.o.o. predstavlja novost v svoji ponudbi – izdelka Dermasin olje in Ecosin šumeče tablete, ki predstavljajo popolnoma nov, neiznvaziven, učinkovit in cenovno dostopen način za odpravljanje težav povezanih z glivičnimi vnetji.

Aktivna sestavina olja Dermasin in šumečih tablet Ecosin je Pythium oligandrum, oomiceta oziroma mikroorganizem, ki predstavlja linijo med algami in glivami in se pogovorno imenuje tudi vodna plesen. Po načinu prehranjevanja je mikoparazit, kar pomeni, da se prehranjuje z glivičnimi mikroorganizmi, zaradi te lastnosti pa je odličen v boju z nadležnimi okužbami z glivami, ki se pri domačih in rejnih živalih pojavljajo na koži, v zunanjem sluhovodu in roževinastih strukturah.

Učinkovitost P. oligandrum na širok spekter glivic in kvasovk potrjujejo številni klinični primeri.  V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da so bili rezultati primerljivi, kot če bi bilo zdravljenje izvedeno z drugim antimikotičnim sredstvom. Stranskih učinkov ni bilo.

KLINIČNI PRIMER 1: Kožne spremembe pri psu

Pes mešanček je bil najprej zdravljen za demodikozo, po tem je imel še vedno vidne spremembe na koži ter vnetje zunanjega sluhovoda. Zdravljenje je potekalo en teden, aplikacija Dermasin olja lokalno na prizadeta mesta in v sluhovod trikrat tedensko. Prvi znaki izboljšanja so bili vidni teden dni po prvi aplikaciji.

Pred zdravljenjem:


22 dni po prvi aplikaciji:


KLINIČNI PRIMER 2: lokalna glivična okužba pri poniju

Poni v živalskem vrtu, potrjena glivična infekcija, vidne lezije na koži. Zdravljenje dva tedna, trikrat tedenska aplikacija Dermasin olja lokalno, dva tedna zapored.

Pred zdravljenjem:


30 dni po prvi aplikaciji:


KLINIČNI PRIMER 3: Dermatofitoza pri morskem prašičku

Izoliran Microsporum spp., zdravljenje: štiri kopeli z raztopino olja Dermasin, en teden. Sedmi dan po prvi kopeli se je pojavilo izboljšanje klinične slike, takrat je bil tudi test na Microsporum spp. negativen.

Pred zdravljenjem:


14 dni po prvi kopeli:Melisa veterina d.o.o. Dodatne informacije in naročila na:
Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]
070 624 001 (Ines Čepin, dr.vet.med.), [email protected]Sorodni članki

Hot spot ob začetku terapije z VETgold

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 3. del

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat
preberi več

Bailey 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni: na leziji je vidna epitelizacija, subkutano tkivo je občutno mehkejše

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 1. del

VETgold iz ponudbe podjetja Melisa Veterina d.o.o. je primeren za uporabo pri mnogih kožnih stanjih, tudi skupaj z veterinarskimi zdravili z namenom pospeševanja in spodbujanja naravnih procesov celjenja kože
preberi več

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Domač mačji samček z imenom Adrian je trpel zaradi nekrotizirajočega abscesa na sprednji tački
preberi več

VETGOLD

Novo VETGOLD mazilo za pse, mačke, konje in glodavce

Melisa Veterina d.o.o. vas obvešča o še eni novosti na tržišču - VETGOLD mazilu za pse, mačke, konje in glodavce, ki je namenjeno za uporabo pri procesih, kjer je potrebno hitro odstraniti eksudat in pospešiti regeneracijo tkiva
preberi več