Dermasin olje in Ecosin šumeče tablete – klinični primeri (1. del)

(25.05.2018) Melisa Veterina d.o.o. predstavlja novost v svoji ponudbi – izdelka Dermasin olje in Ecosin šumeče tablete, ki predstavljajo popolnoma nov, neizvaziven, učinkovit in cenovno dostopen način za odpravljanje težav povezanih z glivičnimi vnetji.

Aktivna sestavina olja Dermasin in šumečih tablet Ecosin je Pythium oligandrum, oomiceta oziroma mikroorganizem, ki predstavlja linijo med algami in glivami in se pogovorno imenuje tudi vodna plesen.

Po načinu prehranjevanja je mikoparazit, kar pomeni, da se prehranjuje z glivičnimi mikroorganizmi, zaradi te lastnosti pa je odličen v boju z nadležnimi okužbami z glivami, ki se pri domačih in rejnih živalih pojavljajo na koži, v zunanjem sluhovodu in roževinastih strukturah.

Učinkovitost P. oligandrum na širok spekter glivic in kvasovk potrjujejo številni klinični primeri.  V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da so bili rezultati primerljivi, kot če bi bilo zdravljenje izvedeno z drugim antimikotičnim sredstvom. Stranskih učinkov ni bilo.

KLINIČNI PRIMER 1: Trichophyton mentagrophytes pri mački

Zdravljenje: kopanje v kopeli pripravljeni iz šumeče tablete Ecosin, enkrat tedensko, tri tedne zapored. Prvi znaki izboljšanja so se pojavili sedmi dan po prvi kopeli. Po končani terapiji so bili rezultati primerljivi, kot če bi bilo zdravljenje izvedeno z drugim antimikotičnim sredstvom. Stranskih učinkov ni bilo.

Pred zdravljenjem:


28. dni po prvi kopeli:


KLINIČNI PRIMER 2: Microsporum spp. pri morskem prašičku

Zdravljenje: kopanje v kopeli pripravljeni iz Ecosin šumeče tablete, trikrat tedensko, en teden. Po enem tednu so se pokazali prvi klinični znaki izboljšanja, test na Microsporum spp. je bil tudi po tem času negativen.

Pred zdravljenjem:


14.  dni po zdravljenju:


KLINIČNI PRIMER 3: Candida albicans pri psu

Pojav hudega dermatitisa in atopičnega ekcema pri psu, izolirana Candida albicans. Izvajana terapija je bila kopanje v kopeli pripravljeni iz šumeče tablete Ecosin, enkrat tedensko, tri tedne zapored.

Pred zdravljenjem:


20. dni po prvi kopeli:


KLINIČNI PRIMER 4: gniloba kopita pri konju

Zdravljenje trikrat tedensko, s povoji, namočenimi v raztopino Ecosin šumeče tablete. Kopito je postalo suho po enem tednu. Obveze na kopitu so bile nameščene po 20 minut, trikrat tedensko.

Pred in po zdravljenju: 


Med terapijo – povezano kopito:


Melisa veterina d.o.o. Dodatne informacije in naročila na:
Melisa veterina d.o.o.
031 398 609 (Alenka Kropivšek, dr.vet.med.), [email protected]

Sorodni članki

Hot spot ob začetku terapije z VETgold

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 3. del

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat
preberi več

Bailey 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni: na leziji je vidna epitelizacija, subkutano tkivo je občutno mehkejše

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 1. del

VETgold iz ponudbe podjetja Melisa Veterina d.o.o. je primeren za uporabo pri mnogih kožnih stanjih, tudi skupaj z veterinarskimi zdravili z namenom pospeševanja in spodbujanja naravnih procesov celjenja kože
preberi več

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Domač mačji samček z imenom Adrian je trpel zaradi nekrotizirajočega abscesa na sprednji tački
preberi več

VETGOLD

Novo VETGOLD mazilo za pse, mačke, konje in glodavce

Melisa Veterina d.o.o. vas obvešča o še eni novosti na tržišču - VETGOLD mazilu za pse, mačke, konje in glodavce, ki je namenjeno za uporabo pri procesih, kjer je potrebno hitro odstraniti eksudat in pospešiti regeneracijo tkiva
preberi več