ADIVA BIOTIC - podpora prebavnega trakta pri psih in mačkah

(01.03.2023) Melisa Veterina je v svojo ponudbo dodala novo visoko palatabilno prehransko dopolnilo ADIVA® Biotic s probiotiki, prebiotiki (FOS in MOS), elektroliti in vitamini B kompleksa.

ADIVA BIOTIC

Izdelek je bil razvit za podporo normalnemu delovanju prebavnega trakta pri psih in mačkah. Na voljo je v prahu in pasti.

Gre za simbiotično prehransko dopolnilo s probiotiki in prebiotiki (FOS in MOS). Vsebuje Lactobacillus acidophilus CECT 4529, ki pomaga pri vzdrževanju zdravega mikrobioma in ohranjanju primerne konsistence iztrebkov ter Enterococcus faecium NCIMB 10415, ki prav tako prispeva k ohranjanju zdravega črevesnega mikrob
ioma.

Probiotična kvasovka Saccharomyces cerevisiae z visokim deležem nukleotidov podpira zdrav črevesni mikrobiom, telesno imunost ter pomaga zmanjševati vnetje. Zakaj pa so pravzaprav pomembni nukleotidi?

V osnovi ločimo tri vire nukleotidov:

 • Sintetizirani, na novo (potrebujejo več energije za nastanek, predvsem ATP).
 • Reciklirani: odvisno od prostih baz purina in pirimidina. Reciklira se cca. 90 % vseh in pri tem porabi dosti manj energije kot sinteza na novo.
 • Eksogeno dodajanje: predvsem pomembno za tkiva, v katerih je omejena možnost nastajanja nukleotidov, kot v črevesni mukozi, hematopoetskih celicah, levkocitih, eritrocitih, limfocitih.


Rezultati študij na živalih kažejo, da nukleotidi ugodno vplivajo na integriteto in težo črevesne mukoze, višino resic, aktivnost encimov, kot maltaza, sukraza in laktaza in zmanjšajo tveganje za nastanek driske (mladički). Vnos nukleotidov z obrokom izboljša sestavo črevesne flore, saj vzpodbuja rast bifidobakterij in lactobacilusa, obenem se zmanjša število enterobakterij.

Adiva Biotic vsebuje prebiotične FOS in MOS, ter je obogaten z elektroliti, kobalaminom in drugimi vitamini Bskupine, ki so v pomoč pri nadomestitvi morebitnih izgub.

Prah in pasto odlikuje visoka palatabilnost, oba izdelka pa sta primerna tako za pse, kot mačke.

NAMEN UPORABE:

 • Podpora stabilizaciji fiziološke prebave v primeru tveganja za prebavne motnje.
 • Podpora ob prebavnih motnjah in ob njihovem okrevanju.
 • Podpora normalnemu delovanju črevesja.
 • Pomoč pri ohranjanju zdrave črevesne mikroflore.
 • Podpira formacijo normalnih iztrebkov.
 • Podpora pri vzdrževanju elektrolitskega ravnovesja.

DOZIRANJE:

ADIVA® Biotic prah

 • 1 g / 10 kg

Dodajte k hrani in premešajte, da povečate sprejemanje.

Sestava na 1 g: Lactobacillus acidophilus 6x109 CFU, Enterococcus faecium 2.8x108 CFU, FOS 350 mg, MOS 65 mg, vitamin B1 2,5 mg, vitamin B2 0,64 mg; vitamin B3 19,2 mg; vitamin B6 0,8 mg; vitamin B12 0,025 mg, Saccharomyces cerevisiae kvasovke 100 mg, natrij 0,624 mg, klorid 0,960 mg, kalcij 0,338 mg, fosfor 0,264 mg, magnezij 0,198 mg.


ADIVA® Biotic pasta

 • 1 ml / 10 kg

Aplicirajte direktno v gobček živali ali pomešajte s hrano.

Sestava na 1 ml: Lactobacillus acidophilus 6.6x109 CFU, Enterococcus faecium 3.08x108 CFU, FOS 231 mg, MOS 71,5 mg, vitamin B1 2,75 mg, vitamin B2 0,704 mg, vitamin B3 21,12 mg, vitamin B6 0,88 mg, vitamin B12 0,0275 mg, Saccharomyces cerevisiae kvasovke 110 mg, natrij 0,686 mg, klorid 1,056 mg, kalcij 0,371 mg, fosfor 0,290 mg, magnezij 0,217 mg.

DZa več informacij in naročila smo vam na voljo:

Melisa veterina d.o.o. Melisa veterina d.o.o.
070 624 001 (Nataša), [email protected]
070 333 310 (Alenka), [email protected]
070 613 969 (Anja), [email protected]

Izdelek lahko naročite tudi preko te povezave na spletni strani podjetja Melisa Veterina d.o.o..


Sorodni članki

Hot spot ob začetku terapije z VETgold

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 3. del

VETgold je nesteroidno mazilo za kožo, ki pospešuje naravno celjenje kože in tkiva – predvsem pri ranah, kjer se nabira vnetni eksudat
preberi več

Bailey 14 dni: Dvakrat dnevno uporaba VETgold, 14 dni: na leziji je vidna epitelizacija, subkutano tkivo je občutno mehkejše

Klinični primeri zdravljenja z naravnim mazilom VETgold – 1. del

VETgold iz ponudbe podjetja Melisa Veterina d.o.o. je primeren za uporabo pri mnogih kožnih stanjih, tudi skupaj z veterinarskimi zdravili z namenom pospeševanja in spodbujanja naravnih procesov celjenja kože
preberi več

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Klinični primer nekrotizirajočega abscesa sprednje tačke

Domač mačji samček z imenom Adrian je trpel zaradi nekrotizirajočega abscesa na sprednji tački
preberi več

VETGOLD

Novo VETGOLD mazilo za pse, mačke, konje in glodavce

Melisa Veterina d.o.o. vas obvešča o še eni novosti na tržišču - VETGOLD mazilu za pse, mačke, konje in glodavce, ki je namenjeno za uporabo pri procesih, kjer je potrebno hitro odstraniti eksudat in pospešiti regeneracijo tkiva
preberi več