Nasveti ob hladnem vremenu

(11.01.2024) Zima je čudovit letni čas, vendar ne pozabite, da suh, mrzel zrak in sneg lahko negativno vplivata na vašega štirinožnega prijatelja.

Nasveti ob hladnem vremenu; Vir slike: Medical Intertrade d.o.o. Da preprečite vpliv mrzlega vremena na zdravje vašega ljubljenčka, upoštevajte spodnje nasvete:

  1. Ko vaš ljubljenček vstopi v notranje prostore, ga obrišite z brisačo, še posebej se osredotočite na tačke in področje med prsti.
  2. Psa pozimi ne strižite ali brijte na kratko. Tiste, ki jih ob nizkih temperaturah zebe, oblecite v plaščke ali puloverje, ki segajo od vratu do korena repa.
  3. Po vsakem sprehodu umijte in osušite tačke ter spodnji del trebuha, da odstranite umazanijo, sneg, sol in kemikalije – poglejte, če so se pojavile razpoke na blazinicah ali rdečina med prsti. Če opazite manjše ranice, jih sperite s Sanocyn forte raztopino. Raztopina odstrani nezaželene bakterije, glivice in viruse ter ustvari najboljše pogoje za celjenje ran. Ko se mesto nanosa posuši, lahko nanesete Sanocyn forte hidrogel, ki rane ohranja vlažne in tvori zaščitni film.
  4. Ko zunaj vztrajajo nizke temperature, ljubljenčka kopajte čim redkeje. Prepogosto umivanje lahko odstrani esencialna olja s površine kože ter lahko povzroči, da koža postane suha in se pojavi prhljaj.
  5. Pred sprehodom lahko tačke namažete z različnimi mazili, ki ščitijo stopala pred soljo in kemikalijami. Obujete jim lahko tudi zaščitne čevlje, če jih prenašajo.
  6. Ljubljenčki pozimi za ohranjanje telesne temperature porabljajo več kalorij. V hladnih mesecih jim lahko malce povečate obroke in tako zagotovite, da dobijo ustrezno količino hranil in kalorij. Ne pozabite tudi na vodo. Zadostna količina vode ohranja dobro hidriracijo telesa in kože. Voda naj ne bo premrzla in naj bo vsak dan sveža
  7. Poskrbite, da vaš družabnik lahko spi v toplem prostoru. Udobna pasja ali mačka postelja in morda kakšna odeja bosta odlični.
  8. Zapomnite si, če je premrzlo za vas, je nejverjetnje premrzlo tudi za vašega ljubljenčka, zato naj bodo ljubljenčki v obdobju, ko zunaj vztrajajo res nizke temperature, dobro zaščiteni pred zunanjimi vplivi ali naj se zadržujejo v notranjih prostorih. Zunaj se lahko podhladijo, postanejo dezorientirani, se izgubijo ali celo zmrznejo.

Sanocyn forte izdelki vsebujejo hipoklorovo kislino, ki je naravna obrambna spojina telesa, s katero se imunski sistem telesa brani pred bakterijami, sporami, virusi in glivicami. Sanocyn forte izdelki so izjemno učinkoviti,  ne povzročajo draženja ali pekočega občutka, ne poškodujejo zdravih tkiv ter ne vsebujejo barvil, dišav, alkohola ali antibiotikov. Izdelki so na voljo izključno v veterinarskih ambulantah. Povprašajte svojega veterinarja.

Več o Sanocyn forte liniji izdelkov si lahko preberete na:https://www.sanocyn.com/en/


Sanocyn

Obiščite tudi našo Facebook stran Sanocyn forte Slovenija.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Medical Intertrade d.o.o.
Brodišče 12, 1236 Trzin
[email protected]
Tel. št.: 01 25 29 118


Medical IntertradeSorodni članki

Osteoartritis  kronična in pogosta bolezen pri psih in mačkah

Osteoartritis – kronična in pogosta bolezen pri psih in mačkah

Že nekaj časa opažate, da vaš ljubljenček ni več tako aktiven kot nekoč? Ne želi hoditi po stopnicah, težje vstaja, na sprehodih zaostaja, njegova hoja izgleda »trda«, ne želi več teči...
preberi več

Webinar Next-level wound treatment

Webinar Next-level wound treatment

Medical Intertrade d.o.o. in Loxotec GmbH vas z veseljem vabita na brezplačno spletno predavanje Next-level wound treatment: cleaning tips & antibiotic alternatives.
preberi več

Virbac

Predstavitev novih smernic za nadzor razmnoževanja

Prve smernice za nadzor razmnoževanja s strani World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) so bile pravkar sprejete za objavo
preberi več

Kako oskrbeti zlomljen krempelj pri psu?; Vir slike: Medical Intertrade d.o.o.

Kako oskrbeti zlomljen krempelj pri psu?

Kot lastnik/ca psa se dobro zavedate, kako pomembno je, da je vaš kosmati prijatelj zdrav in vesel. Na žalost se lahko tudi psi poškodujejo ali zbolijo, ena izmed bolj pogostih poškodb pa je zlomljen ali zalomljen krempelj
preberi več

9. INTER MEDICAL VET FORUM

9. INTER MEDICAL VET FORUM

Medical Intertrade vas z velikim veseljem vabi na mednarodno strokovno-izobraževalno srečanje v Terme Tuhelj.
preberi več

Virbac

Zdravljenje otitisov pri psih

Medical Intertrade vas vabi na strokovno srečanje, kjer vam bodo predstavili novosti o zdravljenju otitisov pri psih
preberi več

Virbac

Spletno predavane “Ali kastracija psom bolj škodi kot koristi?”

Medical Intertrade vas v sodelovanju z Virbac vabi na spletno predavanje o kirurških in nekirurških kastracijah psov.
preberi več

grease heels

Rape ali bakterijsko-glivični dermatitis na področju biclja pri konju

Rape so okužba kože in se pri konjih pogosto pojavljajo. Povzročajo jih bakterije in glivice, ki uspevajo v vlažnem in umazanem okolju, ter se običajno pojavljajo na spodnjih delih okončin na področju biclja
preberi več