Uryvet cat pasta - Okusna dopolnilna hrana za mačke v obliki paste

(27.10.2022) Ekipa podjetja IRIS d.o.o. vas obvešča, da so paleto proizvajalca Nextmune Italy razširili z novim produktom – URYVET PASTA 15 ML, okusna dopolnilna hrana za mačke.

Uryvet cat pasta - Okusna dopolnilna hrana za mačke v obliki paste

Zelo pogosto imajo domače mačke bolezen spodnjih sečil, še posebej pogosto se pojavljajo sečni kamni v mehurju in sečnici. V teh primerih je potrebna posebna terapija z zdravili, v veliko pomoč pa je tudi preventivna uporaba dopolnilne hrane, ki je posebej oblikovana za podporo zdravju sečil.

Najbolj pogosti sečni kamni pri mačkah so struvitni kamni, ki se pretežno tvorijo v alkalnem ali rahlo kislem urinu, v prisotnosti prenasičene koncentracije Mg, amonija in fosfatov v urinu.

Sečni kamni pri mačkah lahko privedejo do popolne obstrukcije sečil predvsem pri moških živalih v starosti med 2 in 6 let, pri steriliziranih mačkah, pri pretežkih mačkah in pri notranjih mačkah, ki jedo izključno suho hrano.

Sestava:

Uryvet pasta je učinkovita podpora pri boleznih spodnjih sečil (FLUTD) zahvaljujoč naslednjim sestavinam:

  • DL-metionin
  • brusnice
  • zelišče Phillantus niruri
  • zelišče Ononis spinosa
  • Enterococcus faecium


DL-metionin

Metionin je podpora pri odpravljanju in preprečevanju alkalnih sečnih kamnov - struvitnih kamnov. Z ustvarjanjem kislega urinskega okolja, ki je neugodno za obarjanje alkalnih soli in razmnoževanje bakterij spodbuja raztapljanje že nastalih kamnov. Količina metionina v Uryvetu je prilagojena, tako da omogoča dalj časa trajajoče dajanje paste URYVET.

Brusnica – Ameriška brusnica

Plodovi brusnice so bogati s flavonoidi, delujejo antioksidativno in so koristni za spodnja sečila, saj proantocianidini zmanjšajo adhezijo bakterij na epitelijske celice s selektivnim zaviranjem adhezinov, ki jih proizvajajo bakterije.

Phillantus niruri -Filanto "trava, ki raztaplja kamenje"

Ima diuretične in čistilne lastnosti za sečne poti, predvsem pa poveča topnost alkalnih soli in tako prepreči nastanek ledvičnih in žolčnih kamnov.

Ononis Spinosa

Ima diuretične in čistilne lastnosti; uporablja se za povečanje izločanja urina in s tem zmanjšanje koncentracije soli v urinu, odgovorne za nabiranje kamnov. Ononis spinosa ima protivnetne in antibakterijske lastnosti tako proti Gram+ kot Gram- bakterijam, zaradi česar je dober naravni antibiotik.

Enterococcus faecium

Zdravje sečil je odvisno od popolnega ravnovesja bakterij, to je evbioze. Glavni povzročitelj vnetja sečil je Escherichia coli, ki je prisotna v črevesju in se lahko prilepi na celice sten mehurja. Enterococcus faecium preprečuje pretiran razrast bakterije Escherichia coli v črevesju

URYVET PASTA

Uporaba in odmerjanje:

Podpira pravilno delovanje urinarnega trakta in normalno izločanje urina.

Odmerjanje: En klik brizge na vsakih 5kg telesne teže mačke enkrat na dan

Pakiranje: 15 ml brizga

Naročila in dodatne informacije:

Za naročila in promocijske akcije se prosimo obrnite na sodelavce IRIS teama:

01 200 66 66, info@iris.si, www.iris.si

IRIS
Sorodni članki

IRIS Vabljeni na Irisove dneve 2023

Vabljeni na Irisove dneve 2023

Podjetje Iris praznuje 43 let obstoja in jubilejno 30. obletnico delovanja oddelka veterine
preberi več

IRIS

Vabilo na tradicionalni društveni veleslalom in deskanje

Veterinarsko društvo Celje skupaj z IRIS mednarodno trgovino vabi na tradicionalni društveni veleslalom in deskanje
preberi več

IRIS

Razpis za prosto delovno mesto pri podjetju IRIS Mednarodna trgovina d.o.o.

IRIS Mednarodna trgovina d.o.o. išče novega sodelavca za prodajo in trženje na področju veterine za polni delovni čas
preberi več

MSD Animal Health

Spletne novice in brezplačni podkasti MSD Animal Health

Podjetje IRIS d.o.o., zastopniki za proizvode MSD Animal Health vam posreduje pomembne speltne povezave do brezplačnih novic in podkastov na temo čezmejnih in novo porajajočih bolezni
preberi več

IRIS d.o.o.

Novo zdravilo za lajšanje akutne tesnobe in strahu pri mačkah

Predstavniki podjetja IRIS d.o.o. vam sporočajo, da so paleto proizvajalca Orion razširili z novim peroralnim produktom za mačke za lajšanje akutne tesnobe in strahu
preberi več

IRIS

Novo zdravilo za lajšanje situacijske anksioznosti in strahu pri psih

Ekipa podjetja IRIS d.o.o. kolegom z veseljem sporoča, da je na tržišču novo zdravilo proizvajalca Orion, peroralna raztopina za lajšanje situacijske anksioznosti in strahu pri psih
preberi več

OSTEOPEN raztopina za injiciranje za pse

Novo zdravilo za zdravljenje šepavosti in bolečine pri psu

Podjetje IRIS d.o.o. kolegom sporoča, da je na slovenskem tržišču na voljo novo zdravilo za zdravljenje šepavosti in bolečine pri degenerativnem obolenju sklepov/osteoartritisu, dobavitelja ORION CORPORATION.
preberi več

IRIS d.o.o.

Tradicionalni bograč na Kmetiji Borko v organizaciji podjetja IRIS d.o.o.

Iris d. o. o. vas vabi na tradicionalno poslovno – družabno srečanje veterinarjev, ki ga organiziramo v dneh kmetijsko – živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni
preberi več

Znanost

novice

mednarodno