Surovo je najboljše!

(20.06.2018) V četrtek 14. junija 2018 se je odvijal seminar z naslovom The Science Behind Raw Feeding s predavateljem dr. Nickom Thompsonom iz Velike Britanije, pod pokroviteljstvom podjetja IRIS Mednarodna trgovina d.o.o. in Natures Menu Ltd.

Dr. Nick Thompson, veterinar, homeopat in velik zagovornik surovega načina prehranjevanja psov in mačk, se je dotaknil tegob in predvsem bolezni, ki zastrašujoče naraščajo pri hišnih ljubljenčkih – psih in mačkah ter v svoji osnovi izhajajo iz neustrezne prehrane.

dr. Nick Thopson DVM; Vir slike: Lena Gregorčič
dr. Nick Thopson DVM - avtorica fotografije: Lena Gregorčič

Koncept hranjenja psov in mačk s surovo hrano ni trend, pač pa nekaj, kar je predvidela narava. V prvem delu seminarja je pojasnil tehtne, s študijami dokazane razloge zakaj je surova hrana najbolj primerna dieta za psa ali mačko, medtem ko se je v drugem delu posvetil študijam primerov in prilagojeni surovi prehrani glede na posamezne zdravstvene težave in patološka stanja psov in mačk.

Ko ga vprašate po tem kakšna hrana je najprimernejša za pse, kot iz topa izstreli: »Surovo je najboljše!« Po izkušnjah dr. Thompsona so največje prednosti surove prehrane zagotovo zdravje zobovja (ki posledično vpliva na celoten organizem in vitalnost), boljša prebava, manj težav s kožo in dlako ter v splošnem zmanjšan obseg kroničnih obolenj. Veliko težav, ki jih veterinarji opažajo v zadnjem času, npr. debelost, ki je postala pandemija, diabetes pri mačkah, težave s kristali v urinu, na sveži hrani izzveni ali se znatno omili.

Ob prehranskih intolerancah postavlja dr. Thompson kunčje meso vselej na prvo mesto, ter se v splošnem poslužuje izločevalnih diet na osnovi surovih sestavin. Ostaja namreč eno dejstvo; surova hrana ne vsebuje konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in aditivov za katere velja, da so vse bolj pogost alergen. Pri tem dodaja tudi, da je surova dieta rešitev za vse pse, ki jih pestijo alergije na pršice.


Udeleženci seminarja, dr. Nick Thompson prvi z desne - avtorica fotografije: Lena Gregorčič

Veseli nas, da je bilo zanimanja za seminar med strokovno javnostjo veliko, odzivi odlični in seminar smo zaključili v želji, da se čez leto dni ponovno srečamo z novimi znanji na temo surove prehrane.

V kolikor vas podrobneje zanimajo vsebine s seminarja The Science Behind Raw Feeding, se obrnite na go. Tanjo Kožuh preko telefona 040 47 47 29 ali e-mail: [email protected] na oddelku veterine podejtja IRIS Mednarodne trgovine d.o.o.

Iris
Vabimo vas tudi k ogledu nekaj kratkih video vsebin, kjer lahko bolje spoznate Nicka Thompsona in njegov pogled na svežo, surovo in procesirano hrano.Sorodni članki

Country Hunter kunec

Izločevalna dieta z monobeljakovinskimi pločevinkami Country Hunter

Natures Menu predstavlja svojo novo paleto monobeljakovinskih pločevink Country Hunter za pse
preberi več

Iris

Seminar s področja surove prehrane psov v Ljubljani

Vabimo vas, da se udeležite seminarja s področja surove prehrane psov dne 14. junija 2018 v hotelu MONS v Ljubljani
preberi več

NATURES MENU  popolna in uravnotežena surova hrana

NATURES MENU – popolna in uravnotežena surova hrana

Iris Mednarodna trgovina d.o.o. vam predstavlja izdelke blagovne znamke Natures Menu – popolno in uravnoteženo surovo hrano za pse in mačke
preberi več

Natures Menu

Nova tovarna proizvajalca Natures Menu iz Velike Britanije

Tehnološka mojstrovina proizvajalca naravne hrane za hišne ljubljenčke
preberi več

Vabilo na strokovno predavanje o surovem prehranjevanju psov in mačk.

Vabilo na strokovno predavanje o surovem prehranjevanju psov in mačk.

Podjetje IRIS Mednarodna trgovina d.o.o. skupaj s podjetjem Natures Menu Ltd. v sredo, 22. marca 2017, organizira strokovno predavanje o surovem prehranjevanju psov in mačk s predstavitvijo surove diete Natures Menu
preberi več

Natures Menu

Alergije in prehransko pogojene težave pri psih 2.del

V prispevku lahko tokrat preberete več o vplivu prehrane na debelost, posebnih prehranskih potrebah pri starejših psih ter prednostih monoproteinske surove prehrane.  
Debelost
preberi več

Natures Menu

Alergije in prehransko pogojene težave pri psih 1.del

Približno 10% vseh primerov alergij, ki se pojavljajo pri psih so alergije na hrano
preberi več

Natures Menu

NATURES MENU – popolna in uravnotežena surova hrana

Iris Mednarodna trgovina d.o.o. vam predstavlja izdelke blagovne znamke Natures Menu – popolno in uravnoteženo surovo prehrano za pse in mačke
preberi več