Popolna novost – zdravilo za pse, namenjeno lajšanju s hrupom povezane tesnobe in strahu

(22.12.2015) V prednovoletnem času vam predstavljamo izjemno novost na tržišču: zdravilo za lajšanje akutne, s hrupom povezane tesnobe in strahu pri psih!


Občutljivost na hrup – pogosta težava pri psih

Strah in vznemirjenost v hrupnih situacijah je najpogostejša težava, ki jo zaznamo pri psih. Vsaj 50% psov s strahom odreagira na glasen zvok. Nenadni glasni zvoki, kot so ognjemeti, grmenje, streljanje, hrup motorjev in hrup gradbišč so najpogostejši sprožilci strahu. Najpogostejši znaki tesnobe in strahu pri psih so sopenje, tresenje, sprehajanje gor in dol, zatekanje k ljudem, skrivanje ali poskus pobega, zavračanje hrane, uriniranje ali iztrebljanje na neobičajnih mestih ter spremenjen izraz na obrazu poleg govorice telesa, ki nakazuje, da je žival v stresu. Pobeg in skrivanje se lahko končata tudi s poškodbo živali in/ali lastnikovih stvari.

Ko je psa strah, nam to pokaže z govorico telesa in izrazom na obrazu. Spremeni se tudi njegovo obnašanje. Najpogostejši znaki strahu pri psih so naslednji:

Kljub dejstvu, da je občutljivost na hrup pogosta in zelo vpliva na dobrobit živali, je obravnava teh težav pogosto neustrezna in nezadostna. Pri neustreznem zdravljenju se stanje psa lahko poslabša in vodi v generaliziranje odziva na hrup. Poleg tega psi, ki so občutljivi na hrup, pogosteje trpijo za ločitveno tesnobo.

Zaradi tega sta zgodnje zdravljenje in ustrezna obravnava psa, ki kaže s hrupom povezan strah, najbolj ustrezna, saj pripomoreta k boljši kvaliteti življenja. S tem, ko se izognemo negativnim izkušnjam preprečimo stopnjevanje problema. Nov proizvod, o katerem se lahko pozanimate pri izbranem veterinarju, zmanjša  vznemirjenje psa, to pa je najpomembnejši korak pri učenju, saj je znano, da pretirano vznemirjenje onemogoča proces učenja.

50% PSOV ODREAGIRA NA HRUP S STRAHOM!


Prvo zdravilo, ki je namenjeno lajšanju s hrupom povezane tesnobe in strahu pri psih.

  • Priročna rešitev za lastnike
  • Klinično dokazana varnost in učinkovitost: na empiričnih dokazih razvito zdravilo za pse, ki trpijo zaradi preobčutljivosti na hrup.
  • Rešitev za pogosto vedenjsko težavo: študije dokazujejo da več kot 50% psov odreagira na nenaden hrup s strahom.
  • Preprosta rešitev za kompleksne težave: hitro delovanje z ali brez prevzgoje.
  • Priročen koncept za akutne primere: na voljo pri veterinarjih za domačo uporabo.
  • Psi ostanejo pozorni in živahni celoten čas zdravljenja.

Dog_with_hearing_protector

Enostavna uporaba

Izdelek s svojo inovativno formulacijo omogoča lastnikom enostavno dajanje, kadarkoli je to potrebno.


oralna brizga omogoča odmerjanje prijazno lastnikom.

Gel se daje na ustno sluznico med lice in dlesen. Preko sluznice se učinkovina hitro absorbira in se tako izogne prvemu prehodu preko jeter. Apliciramo ga lahko takoj, ko se pri psu pojavijo prvi znaki vznemirjenja/strahu ali, ko pričakujemo dražljaje, ki pri psu povzročijo strah.

Učinek nastopi približno 15-60 minut po dajanju in traja 2-3 ure, čas trajanja pa je odvisen od individualnega učinka.


Za dodatne informacije lastniki psov obiščite spletno povezavo www.sileodog.com ter za nasvet povprašajte pri izbranem veterinarju!

Zdravilo se izdaja na veterinarski recept.


Sorodni članki

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

WinterPad

Vodoodporna krema za zaščito pasjih tačk WinterPad

Popolna zaščita tačk za vaše ljubljenčke v mrazu, snegu, na ledu ali na drugih grobih terenih
preberi več

Omogočite vašemu psu mirno preživeti hrupni december

Omogočite vašemu psu mirno preživeti hrupni december

V prednovoletnem času vam predstavljamo izjemno novost na tržišču: zdravilo za lajšanje akutne, s hrupom povezane tesnobe in strahu pri psih!
preberi več

IRIS

Novo zdravilo za lajšanje situacijske anksioznosti in strahu pri psih

Ekipa podjetja IRIS d.o.o. kolegom z veseljem sporoča, da je na tržišču novo zdravilo proizvajalca Orion, peroralna raztopina za lajšanje situacijske anksioznosti in strahu pri psih
preberi več

IRIS d.o.o.

Novo zdravilo za lajšanje akutne tesnobe in strahu pri mačkah

Predstavniki podjetja IRIS d.o.o. vam sporočajo, da so paleto proizvajalca Orion razširili z novim peroralnim produktom za mačke za lajšanje akutne tesnobe in strahu
preberi več

IRIS predstavlja posebno praznično ponudbo

IRIS predstavlja posebno praznično ponudbo

Kot vsako leto, so pri podjetju IRIS tudi letos v predprazničnem času pripravili prav posebno praznično ponudbo, ki bo razveselila vaše stranke – lastnike in skrbnike kosmatincev
preberi več

IRIS d.o.o.

Kako smiselno reševati težave s kožnimi mikoztami

IRIS d.o.o. vam predstavlja prispevek o učinkovitem spopadanju s trihofitijami pri kopitarjih, psih, mačkah in govedu
preberi več