L-Mesitran - celovita rešitev za naravno celjenje ran

(12.03.2013) Izdelki L-Mesitran so nizozemski licenčni prozvodi, pri katerih lahko izbirate iz široke palete hidrogelnih obvez in mazil za rane. Osnovna učinkovina vseh proizvodov je medicinski med.

Na podlagi načela „tradicija in inovativnost“ je medicinski med v obliki hidrogela oziroma akrilno polimernega gela prisoten v vseh izdelkih L-Mesitran. Izbirate lahko med različnimi oblikami mazil in obvez, ki pospešujejo mokro celjenje ran.


Izdelki z medicinskim medom so primerni za uporabo tako pri akutnih, kot tudi pri kroničnih ranah, posebej uspešno boste z njimi lahko zdravili inficirane rane, ki se tudi ob klasični antibiotični terapiji težko in počasi celijo. Sterilni medicinski med, ki je le kot tak uporaben za aplikacijo na odprte rane, je pogosto opisan tudi kot „multi talent“.

Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev osmotsko deluje na limfatične tekočine tkiva v okolici rane. Na ta način priteka tekočina, bogata s proteazami, na mesto rane in omogoča nastanek idealnih pogojev za mokro celjenje ran, podpira avtolitični debridement ter na ta način ogromno prispeva k odstranjevanju nekrotičnega tkiva.

V naslednjem koraku je predvsem pomembno encimsko delovanje glukooksidaze, ki se nahaja v medu. Ta namreč povzroča stalen nastanek zmernih količin vodikovega peroksida, ki deluje protimikrobno ter sočasno stimulira angiogenezo.

TROJNO DELOVANJE MEDICINSKEGA MEDU

Podpora avtolitičnega debridementa, protimikrobno delovanje in pospeševanje celjenja – tri izjemne lastnosti, ki so združene v le enem medicinskem proizvodu.

L-MESITRAN – ALTERNATIVNO CELJENJE RAN BREZ UPORABE ANTIBIOTIKOV

Brez dvoma pogosto ob zdravljenju ran naletite na situacijo, kjer je potrebno sistemsko zdravljenje z antibiotiki. Ob tem pa je potrebno vsekakor zmeraj kritično premisliti o topikalni uporabi antibiotičnih pripravkov.

Zmeraj pogosteje težave veterinarju namreč predstavljajo rezistentni mikrobi, kot je na primer MRSA, ki se je zdravniki in veterinarji utemeljeno bojijo. Najnovejše študije so za izdelke L-Mesitran pokazale izjemno uspešno protimikrobno delovanje na rezistentne seve Staphylococcus aureus , Pseudomonas aeruginosa in ESBL pozitivnih bakterij. 

Ob svojem delovanju pa medicinski med ne povzroča razvoja rezistentnih sevov. V primerjalnih študijah je bilo dokazano, da ima medicinski med enako učinkovito protimikrobno delovanje kot obveze s vsebnostjo srebra, le da medicinski med ob tem ne zavira postopka celjenja rane.  

Ponudba izdelkov L-Mesitran® obsega tri različne oblike obvez za rane, hidrogel in mazilo. Vsi izdelki so potrjeni kot medicinski pripomočki ter so klasificirani v kategoriji IIb.

Predstavnica za Slovenijo:

ga. Jelka Lenič
[email protected]
tel.: 040 127 544Sorodni članki

Klorheksidin  protimikrobna učinkovina s samodejnim učinkom podaljšanega delovanja

Klorheksidin – protimikrobna učinkovina s samodejnim učinkom podaljšanega delovanja

Prve omembe klorheksidina so se dogajale že v letu 1954, od takrat so ga kmalu pričeli uporabljati pri uroloških pacientih in za zdravljenje očesnih infekcij, od leta 1970 pa je v uporabi tudi v zobozdravstvu
preberi več

Vetsuture

Širitev ponudbe šivalnega materiala za veterinarsko medicino: Vetsuture® MICRO

Specializiran šivalni material za oftalmološko uporabo v veterinarski medicini
preberi več

L-Mesitran

L-Mesitran učinkovit v boju proti rezistentnim bakterijam, ki povzročajo infekcije zunanjega ušesa pri psu

L-Mesitran učinkovito uničuje bakterije, ki povzročajo infekcije sluhovoda psov ter so odporne na antibiotično terapijo
preberi več

Vetsuture® šivalni material uporablja že 4.500 ambulant v Evropi, od tega 238 v Avstriji in 46 v Sloveniji!

Že 4.500 ambulant v Evropi varčuje zaradi uporabe materiala Vetsuture® - zakaj ne bi še vi!

Vetsuture® - Šivalni material za uporabo v veterinarski medicini z odličnim razmerjem med kvaliteto in ceno!
preberi več

Klinični primer ugrizne rane, zdravljene z medicinskim medom; Vir slike: celsusMed

Klinični primer ugrizne rane, zdravljene z medicinskim medom

Veterinarji praktiki se pri svojem delu posebej pogosto srečajo s posledicami pretepov med živalmi ter izjemno zahtevnimi primeri ugriznih ran
preberi več

L-Mesitran

Izdelki za celjenje ran na osnovi medicinskega medu poleti še posebej pomagajo!

Proizvodi kot je L-Mesitran®, ki dokazano pospešujejo celjenje ran zaradi svoje vsebnosti medicinskega medu, vam bodo pomembno terapevtsko podporo nudili tudi v prihajajočih poletnih mesecih
preberi več

PAHACEL

PAHACEL resorptiven hemostatik

PAHACEL je resorptiven hemostatik iz oksidirane regenerirane celuloze in je izjemna novost na slovenskem tržišču.
preberi več

celsusMED

Ponudba za delovno mesto na avstrijskem štajerskem

Pri podjetju celsusMED iščejo novega sodelavca, po možnosti veterinarja, za delo na področju avstrijske štajerske
preberi več