Spletno predavanje s področja kronične ledvične bolezni mačk

(28.03.2023) Animalis, d.o.o. vas vabi na spletno predavanje z naslovom Kronična ledvična bolezen pri mačkah - praktičen pristop od A do Ž, in kako lahko upravljanje s prehrano izboljša kakovost življenja mačk s kronično ledvično boleznijo.

Predavanje bo potekalo preko spletne platforme Zoom v torek 4.4.2023 od 18.00 - 18.45.

Predaval bo Dr Wim J.S. Van Kerkhoven, DVM.

Wim Van Kerkhoven, DVM je svojo poklicno kariero začel z delom na kliniki za male živali. Skozi celotno karierno pot ga spremlja zanimanje za prehrano psov in mačk ter rešitve v prehrani pri različnih obolenjih.

Od leta 2007 je zaposlen pri podjetju Viyo International. Je avtor različnih študij in publikacij.

Imel je različna predavanja in predstavitve v ZDA skupaj s prof. dr. M. Lappinom, prof.

Dr Wim J.S. Van Kerkhoven, DVM
Dr Wim J.S. Van Kerkhoven, DVM
dr. D.Twedtom, dr. S.Foxom in drugimi znanimi strokovnjaki. Predaval je tudi v številnih evropskih državah (Rusija, Nizozemska, Nemčija, Švica, Francija...), v Veliki Britaniji, Mehiki, Južni Afriki, Kanadi in mnogih drugih.

Kronična ledvična bolezen (CKD) je dolgotrajna, napredujoča in nepopravljiva izguba ledvične funkcije, ki traja vsaj tri mesece. Šele ko je prizadetega 75 % ledvičnega tkiva, se začnejo znaki kronične ledvične bolezni. Približno 20-28 % celotne populacije mačk ima kronično ledvično bolezen. Pri mačkah starejših od 18 let se ta delež poveča na 67 %. Priporočljivo je pregledati vsako mačko starejšo od 7 let.

Pri mačkah s kronično ledvično boleznijo je za izboljšanje življenja potrebno upoštevati 15 točk  - 10 od njih je povezanih s prehrano. Prehrana in prehranska dopolnila so pri CKD zelo pomembna. Učinki omejevanja beljakovin in fosfatov v prehrani so kompleksni, zato je malo dokazov, da ima zgolj to velik učinek na napredovanje kronične ledvične bolezni. Dodatek vitaminov B, C in E, kalija, omega 3 maščobnih kisline (EPA, DHA), vezalcev fosfatov ter prebiotikov v enem samem izdelku, ki izboljša metabolno ravnovesje, je dokazano učinkovit pristop za mačke s kronično ledvično boleznijo.

Povezava na webinar: 
https://zoom.us/j/93646005080?pwd=Q2dUT3dFL21rcUtiQnB0L0M3TS9Jdz09

Vpišite z imenom in priimkom. Seznam udeležencev bomo posredovali Veterinarski zbornici.

Spletno predavanje bo s strani Veterinarske zbornice točkovano s 0,1 točke.

Ekipa Animalis d.o.o. vas lepo vabi k udeležbi!

Animalis d.o.o.


Sorodni članki

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Izobraževanje za veterinarje o Afriški prašičji kugi

Veterinarska fakulteta bo v sodelovanju z VZbSi v mesecu februarju in v začetku meseca marca 2020 izvedla izobraževanje za veterinarje o Afriški prašičji kugi
preberi več

Veterinarska zbornica Slovenije

Izobraževanje „Afriška prašičja kuga – tveganja in nadzor bolezni“

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje »Afriška prašičja kuga – tveganja in nadzor bolezni«, ki bo v četrtek, 25. 10. 2018, v Mariboru
preberi več