ProDen PlaqueOff potrjen s strani VOHC

(06.10.2017) S tem je Swedencare pridobil pravico do uporabe žiga VOHC (Veterinary Oral Health Council) za ProDen Plaque Off!


ProDen Plaque Off

Kratek povzetek študij, ki jih je opravil  Dr. Jerzy Gawor (predsednik FECAVA in predsednik   EVDC (European Veterinary Dental College), na osnovi katerih je bila pridobljena potrditev produkta ProDen PlaqueOff s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council).

Vpliv ProDen PlaqueOff®dental bites z algo Ascophyllum nodosum, na zdravje ustne votline psov. Opravljena je bila dvojna slepa placebo naključno nadzorovana študija.
J. Gawor et al 2017

Študija je bila opravljena v dveh skupinah po 30 psov, 5 različnih pasem (šnavcer, japonski španjel, čivava, pritlikavi špic, višavski terier). V prvo skupino so bili vključeni psi manjše rasti, v drugo pa psi manjše in srednje rasti.

Obe skupini sta bili razdeljeni na dve podskupini. Ena je prejemala Swedencare ProDen PlaqueOff® Dental Bites, druga pa je dobila placebo z identično sestavo vendar brez aktivne sestavine, alge Ascophyllum nodosum.

Pred začetkom študije so bili vsi psi veterinarsko pregledani. V raziskavo so bili vključeni le zdravi psi s predhodno očiščenimi zobmi.

ProDen Plaque Off Po 30 dneh študije so ugotavljali prisotnost zobnih oblog in zobnega kamna.

V obeh skupinah, ki sta prejemali ProDen PlaqueOff® Dental Bites je bilo občutno manj zobnih oblog in zobnega kamna v primerjavi s tistima skupinama, ki sta prejemali placebo.

Raziskava je pokazala, da je po enomesečni uporabi produkta z aktivno sestavino, algo Ascophyllum nodosum, 40% manj oblog in 38% manj zobnega kamna v primerjavi s placebo skupino.

REZULTATI

Med testiranim izdelkom ProDen PlaqueOff® Dental Bites (vsebuje alge Ascophyllum nodosum) in placebo (identični produkt brez alge Ascophyllum nodosum), kjer so upoštevali debelino oblog, zobni kamen, zadah in krvaveče dlesni je bila ugotovljena bistvena razlika v prid produktu ProDen PlaqueOff® Dental Bites z algo, v razmerju 70% : 30%.
P1 Placebo, P2 ProDen PlaqueOff®

Rezultati študije so bili osnova za potrditev produkta ProDen PlaqueOff® Dental Bites s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council). S tem je Swedencare pridobil pravico do uporabe žiga VOHC za imenovani produkt.

Swedencare

Za več informacij o izdelku kontaktirajte člane ekipe Animalis d.o.o. na e-mail: [email protected] ali na telefon: Staša (051 429 093), Anja (051 481 080) ali Črt (031 659 804).


Animalis

Sorodni članki

Plaque Off - zdravi zobje naših ljubljenčkov

Plaque Off - zdravi zobje naših ljubljenčkov

Oglejte si kratek video o paleti proizvodov ProDen PlaqueOff
preberi več

PlaqueOff - mačke

Razširjena ponudba izdelkov Plaque Off

Za večje zadovoljstvo lastnikov mačk in psov je sedaj Animalis d.o.o. razširil svojo ponudbo izdelkov ProDen Plaque Off®
preberi več