Pomoč pri okrevanju z Viyo Recuperation

(24.03.2014) Nuša Schumet, dr.vet.med. opisuje klinični primer psičke Gaje, kateri je prehranski dodatek Viyo Recuperation nedvomno pomagal pri okrevanju po zahtevni operaciji. Zastopnik za Viyo Recuperation v Sloveniji je podjetje Animalis d.o.o.  

V začetku januarja 2014 smo v Veterinarsko ambulanto Max sprejeli psičko Gajo, mešanko večje rasti, staro 10 let. Gaja je bila ob sprejemu napihnjena, apatična,  dihanje pa je bilo pospešeno. Njena lastnica je povedala, da je pred kratkim zaužila večji obrok briketirane hrane.

Pomoč pri okrevanju z Viyo Recuperation Med ultrazvočnim pregledom smo opazili močno povečan želodec napolnjen z zrakom. Glede na ugotovitve smo posumili na zasuk želodca. Gajo smo po stabilizaciji poskusili sondirati, vendar sonde ni bilo mogoče vstaviti, zato smo se odločili za kirurški poseg.

Izkazalo se je, da so bile naše domneve pravilne.  Želodec smo uspešno odvili in spraznili, potrebna pa je bila tudi odstranitev vranice, saj je bila le-ta močno povečana in otečena, opaziti pa je bilo tudi nekaj infarktov. Ko smo želodec vrnili v fiziološki položaj, smo ga tudi prišili na trebušno steno.

Gaja je po posegu dobro okrevala, le hrano je popolnoma zavračala. Pričeli smo jo hraniti po brizgi z Viyo Recuperation.

Psica, ki je prej zavračala vso hrano je preparat odlično sprejela in ga naslednji dan že sama uživala. Kmalu smo ji Viyo Recuperation začeli polivati po dietni mehki hrani in pet dni po posegu je Gaja samostojno jedla.

Viyo Recuperation je po mojih izkušnjah izjemno ješč, všeč pa mi je tudi njegova konsistenca zaradi katere hranjenje po brizgi ne predstavlja nobenih težav.

Nuša Schumet, dr.vet.med.

Sorodni članki

VIYO RENAFELIN - podpora mačkam, ki trpijo za kronično odpovedjo ledvic

VIYO RENAFELIN - podpora mačkam, ki trpijo za kronično odpovedjo ledvic

Kronična odpoved ledvic je najpogostejša presnovna bolezen mačk. Animalis d.o.o. vam predstavlja več kot le vezalec fosfatov.
preberi več

Livisto

Animalis vam predstavlja novo zdravilo podjetja Livisto

Amoksicilin in klavulanska kislina - okusne in hipoalergene tablete za pse in mačke
preberi več

DELTATIC

DELTATIC, zdravilne ovratnice za pse

Ekipa podjetja Animalis vas z veseljem obvešča, da imajo sedaj na voljo ovratnice za pse, ki ščitijo pred klopi, komarji, bolhami in peščenimi muhami
preberi več

Viyo imune

Novo ime uveljavljenega izdelka Viyo

Sporočamo vam, da je Viyo reinforces all ages za mačke in Viyo reinofces all ages za pse dobil novo ime in preobleko - VIYO IMUNE +  za mačke in VIYO IMUNE + za pse
preberi več

Viyo Reinforces

Močnejši imunski sistem psov in mačk

COVID-19 vpliva na vse nas, vendar ga bomo skupaj premagali. Poskrbite drug za drugega in za vaše hišne ljubljenčke!
preberi več

Viyo reinforces

Nova, izboljšana formula  Viyo Reinforces

Animalis predstavlja Viyo Reinforces® ZA VSE STAROSTI z novo, izboljšano formulo in novo podobo!
preberi več

Viyo reinforces

Predstavljamo vam novost - VIYO REINFORCES, za vsakodnevno zaščito vaše živali!

Viyo reinforces je napitek s prebiotskimi vlakninami, ki izboljšajo črevesno mikrofloro in prebavni sistem vašega psa ali mačke
preberi več

Kolegi iz podjetja Animalis, d.o.o. so pomagali živalim zavetišča v Gmajnicah!

Kolegi iz podjetja Animalis, d.o.o. so pomagali živalim zavetišča v Gmajnicah!

V prejšnjem tednu so se veterinarji in skrbniki v zavetišču lahko razveselili donacije podjetja Animalis, d.o.o., ki bo živalim zagotovo v veliko pomoč!
preberi več