Seminar „Napredne celične terapije za zdravljenje sklepnih težav pri psih“

(20.04.2017) V soboto, 13. maja 2017 med 9. in 15. uro vas podjetje Animacel d.o.o. vabi na seminar, ki se bo odvijal na Veterinarski fakulteti v Ljubljani.

Vsebina

Število sklepnih obolenj se ne zmanjšuje, verjetno se pri določenih pasmah pojavnost še povečuje.

Zdravila, kot so NSAID in kortikosteroidi, so bila dolgo edino orožje veterinarjev v boju proti degenerativnim sklepnim obolenjem.

V zadnjih letih se v klinični praksi vedno bolj uveljavljajo pristopi zdravljenja z biološkimi ucinkovinami.

Na seminarju bo celostno predstavljena problematika in podane koristne informacije na področjih:

  • diagnostike bolečine pri sklepnih obolenjih,
  • uporabe naprednih celičnih tehnologij za zdravljenje sklepnih obolenj pri živalih,
  • zdravljenja z matičnimi celicami v klinični praksi malih živali.

Veterinarska zbornica Slovenije veterinarjem za udeležbo na dogodku prizna točke za strokovno usposabljanje v skladu z veljavnim Pravilnikom o strokovnem izpopolnjevanju in preizkusu strokovne usposobljenosti v zasebni veterinarski dejavnosti.

Do 20. aprila velja znižana cena prijavnine 50 EUR, po tem datumu bo cena 70 EUR. Število udeležencev je omejeno.

Prijave sprejmamo na [email protected] ali +386 41 704 480.

Prenos vabila v PDF

O predavateljih

Dr. Markus Kasper
Dr. Markus Kasper
Dr. Markus Kasper

Ustanovitelj in vodja klinike za male živali Tierklinik Aspern na Dunaju. Specialist akupunkture in nevralne terapije. Ukvarja se predvsem s celostno ortopedsko diagnostiko.

Prof. dr. Gregor Majdič

Soustanovitelj in strokovni direktor podjetja Animacel. Prodekan Veterinarske fakultete v Ljubljani. Znanstvenik na področju molekularne endokrinologije in razvoja celičnih zdravljenj v veterinarski medicini.

Karl Grohmann
Karl Grohmann
Univ. Lektor Dr. Karl Grohmann

Ustanovitelj in vodja klinike za male živali Tierklinik Korneuburg na Dunaju. Specialist akupunkture in nevralne terapije. Predavatelj na Veterinarski univerzi na Dunaju.

Gosta iz tujine bosta predavala v angleškem jeziku.

Program (sobota, 13. maj 2017)

9.00 do 10.00 - Diagnostika degenerativnih sklepnih obolenj in metode zdravljenja

Dr. Markus Kasper bo predstavil svoje izkušnje iz področja celostne diagnostike bolečine pri sklepnih obolenjih, ki jih opisuje tudi v knjigi Ganzheitliche Schmerztherapie für Hund und Katze, 2011 (Celostna bolečinska terapija pri psih in mačkah). Skupaj bomo poiskali odgovore na vprašanja o tem, kako nastane bolečina, kako diagnosticirati bolečino pri mali živalih s sklepnimi obolenji in kateri so vzroki, ki privedejo do šepanja. Govora bo o najnovejših metodah ocenjevanja bolečine in šepanja z modernimi postopki, podprtimi z informacijsko tehnologijo ter o prednostih in pomanjkljivostih teh metod. Predstavil bo tudi, katere metode diagnostike šepanja je moč prenesti v kliniko.

10.15 do 11.15 - Napredne celične tehnologije v veterinarski medicini

Prof. dr. Gregor Majdič
Prof. dr. Gregor Majdič
Prof. Dr. Gregor Majdič bo predstavil lastnosti matičnih celic, zadnja dognanja o njihovi  fiziološki funkciji in razlike med različnimi viri matičnih celic. V luči njihovih lastnosti bo predstavil trenutno stanje njihove klinične in raziskovalne uporabe na področju humane in veterinarske medicine. Ob porasti uporabe naprednih celičnih tehnologij v veterinarski medicini se bo Prof. Dr. Majdič dotaknil tudi razlik med sodobnimi regenerativnimi metodami zdravljenj, ki se uporabljajo kot možna zdravljenja za degenerativna sklepna obolenja. S pojmom »Zdravljenje z matičnimi celicami« namreč v klinični praksi velikokrat označimo različne pripravke kot so aktivirana krvna plazma, ali  filtrati maščobnega tkiva, ki pa vsebujejo različne količine in tipe celic, ne vedno matičnih.

12.00 do 13.00 - Zdravljenje psov z maticnimi celicami v klinicni praksi

Univ. Lektor Dr. Karl Grohmann bo predstavil razloge, zaradi katerih protibolečinska terapija v boju proti sklepnim obolenjem ni zadovoljiva in zadostna rešitev. Skozi študije primera bomo izvedeli, pri katerih indikacijah se je dobro odločiti za operativni poseg in kdaj je primerno zdravljenje z matičnimi celicami. Govoril bo tudi o tem, na kak način lahko terapijo z matičnimi celicami preudarno umestimo v vsakdanjo prakso, da bo njihov terapevtski učinek največji. S to metodo je uspešno zdravil že 25 primerov degenerativnih sklepnih obolenj pri psih.

13.15 do 14.30 - Delavnica: Diagnostika degenerativnih sklepnih obolenj in metode zdravljenja

(Univ. Lektor Dr. Karl Grohmann in Dr. Markus Kasper)

Udeleženci bodo lahko pridobljeno znanje s seminarja praktično uporabili na konkretnih primerih sklepnih obolenj pri psih – v delovnih skupinah bi postavili diagnozo in pripravili primeren program zdravljenja ter razpravljali o različnih možnostih. Delavnica je zasnovana na način, da se izmenjajo izkušnje obiskovalcev iz dosedanjih zdravljenj in pri posameznih indikacijah postavijo nove smernice za uporabo regenerativnih pristopov k zdravljenju sklepnih obolenj.

PRIJAVA

Sorodni članki

Podjetje Animacel je v sodelovanju s Tierklinik Breitensee organiziralo seminar z namenom kritične ocene tako metod, ki so veterinarjem na voljo kot dosedanjih primerov zdravljenja z matičnimi celicami

Napredne biološke terapije pri sklepnih težavah pri psih

Napredne biološke terapije vse bolj zavzemajo svoje mesto kot učinkovito orodje v boju proti degenerativnim sklepnim težavam živali
preberi več

Prof. dr. Gregor Majdič med predavanjem na veterinarskem kongresu Fecava

Slovenski Animacel med vodilnimi strokovnjaki na svetu

Konec junija je na Dunaju potekal evropski veterinarski kongres FECAVA, ki velja za najodmevnejšega med veterinarsko stroko
preberi več

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. sta organizirala forum na temo Matične celice v veterinarski medicini
preberi več

Animacel

Pri podjetju Animacel preskakujejo omejitve

Skupaj s podjetjem Animacel boste vašim pacientom lahko nudili sodobne in učinkovite metode zdravljenja sklepnih obolenj!
preberi več

Animacel

Podjetje Animacel - pogled v laboratorij vrhunske znanosti

Animacel biotehnologija, d.o.o., (Animacel) sta leta 2011 ustanovila prof. dr. Gregor Majdič in asist. dr. Katerina Čeh, kot odcepljeno podjetje Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani
preberi več