Vnos obravnave v mobilni  različici poslovnega programa za veterino PANTHEON VET

(19.04.2021) V zadnjih novicah smo si ogledali, kako se obravnava vnese v namizni različici programa PANTHEON VET. Danes pa bomo ta postopek naredili v mobilni različici PANTHEON VET.

Vnos obravnave se prične na Seznamu strank.

S klikom na seznam strank se odpre seznam vseh naših strank. Ko s klikom  izberemo stranko, se odpre seznam vseh živali izbranega lastnika.


S klikom na znak plus (+) lahko dodamo novo žival ali pa izbiramo med skupinsko obravnavo in skupinskim cepljenjem. Če zdravimo živali z istimi simptomi ali opravljamo cepljenje, potem lahko to obravnavo odpremo kot skupinsko. V tem primeru iz seznama izberemo živali, ki jih zdravimo.


Mi se bomo danes osredotočili na posamezno obravnavo.

Ko izberemo žival, se odprejo podatki o izbrani živali. Spodaj so možnosti, kaj želimo storiti. Če gre za živali, kot so psi, mačke in drugi ljubljenčki, ne vidimo gumbov za osemenjevanje.


S klikom na gumb Obravnava, se odpre okno, kamor vpišemo stanje živali. Lahko vpišemo poljubno besedilo ali pa s klikom na lupo stanje izberemo iz šifranta, ki smo ga predhodno nastavili v namizni različici PANTHEON VET.


Ko vnesemo podatke, zgoraj desno kliknemo gumb Shrani  Slika_5_gumb shrani . Ko to naredimo, se odpre novo okno, kjer lahko izbiramo naslednje:

  • Dodajanje živali:  uporabimo, če zdravimo še kakšno žival pri izbranem lastniku;
  • Odprta obravnava: to pomeni, da smo z zdravljenjem zaključili in se premaknemo na vnos zdravil in storitev, ki smo jih porabili pri zdravljenju izbrane živali.

Z izbiro gumba Odprta obravnava se prikaže okno, kamor vnesemo idente (zdravila, material), ki smo jih porabili za zdravljenje.


Idente lahko izbiramo s seznama identov, tako da kliknemo na lupo ali pa pričnemo s pisanjem identa na črto, tako da identi sproti prikazujejo na spustnem seznamu. Izberemo ident. Če ima serijsko številko in je zapisana količina 0 (nič), kliknemo na gumb Črtna koda  Črtna koda . Odpre se novo okno, vnesemo količino in kliknemo Shrani.


Ko vnesemo vse idente, program omogoča tudi vnos karence in zavarovanja, če je bila zdravljena žival zavarovana.

Na zavihku Karenca vnesemo karenco in kliknemo gumb Shrani. Če smo karenco že predhodno vnesli na ident v šifrantu identov v namizni različici, se bo tu napolnila samodejno. Vedno bomo videli karenco za zdravilo z najdaljšo karenco. Seveda pa lahko to karenco tudi ročno spremenimo, če je potrebno.


Na zavihku Zavarovanje vnesemo podatke o zavarovani živali. Ko so podatki vneseni, kliknemo gumb Dodaj zavarovanje.


Ko smo vse to vnesli, lahko obravnavo shranimo ali kreiramo račun.

Če želimo obravnavo samo shraniti v bazo, ne da bi kreirali račun oz. dobavnico, potem na zavihku Obravnave kliknemo gumb Shrani.

Naj omenimo še, da na zavihku Obravnave obstaja tudi možnost Podpis lastnika. Zgoraj desno je gumb za podpisovanje in klik na ta gumb odpre okno, kamor se lastnik lahko podpiše.


Če želimo kreirati še račun oz. dobavnico, kliknemo na zavihek Plačilo. Tu izberemo, ali želimo kreirati račun ali dobavnico.


Mi bomo izbrali kreiranje računa. Ko kliknemo Nadaljuj na pregled računa, se najprej odpre seznam vseh identov, ki  smo jih dodali na obravnavi. Naj opozorimo, da tu identov, ki so bili dodani preko obravnave, ne moremo spreminjati, ampak se moramo vrniti nazaj na obravnavo in idente urediti tam. Lahko pa tu dodajamo nove idente. Ko smo pregledali, ali je vse zapisano pravilno, kliknemo na zavihek Plačilo. Tu samo še izberemo način plačila in s klikom Dodaj potrdimo izbrani način plačila.

Če želimo račun natisniti in istočasno poslati še v bazo, zgoraj desno kliknemo V REDU in izberemo način, kako bomo račun posredovali stranki. Najpogostejša izbira je WiFi tiskanje.

Več podrobnosti o vnosu obravnave v mobilni različici in o tem, kako deluje skupinska obravnava, si lahko preberete na uporabniški spletni strani Obravnava v mobilni aplikaciji PANTHEON VET.

Če želite več informacij, se obrnite se na naše prijazne svetovalce s katerimi boste poiskali rešitev, ki bo optimizirala vaše procese in olajšala poslovni vsakdan.


PANTHEON VET Datalab SI d.o.o.
Hajdrihova ulica 28c
1000 Ljubljana

Pokličite: 01 25 28 950
Pišite: [email protected]
Obiščite: PANTHEON VetSorodni članki

PANTHEON VET

Recepcija v PANTHEON VET

Program za vodenje veterin PANTHEON VET omogoča tudi naročanje pacientov na preglede preko modula Recepcija
preberi več

PANTHEON VET

Zavihek Osemenjevanje – Pantheon Vet

V programu PANTHEON VET lahko vnašamo osemenjevanje. Zavihek Osemenjevanje je viden samo takrat, ko gre za kategorijo živali govedo ali prašiči
preberi več

PANTHEON VET

Laboratorij LABOKLIN

V programu PANTHEON VET sedaj omogočamo tudi uvoz ter naročilo analiz za podjetje oz. laboratorij Laboklin
preberi več

PANTHEON VET

Kako v programu PANTHEON VET vodimo »Preiskavo«

V prejšnjih prispevkih smo opisali kreiranje obravnave v programu PANTHEON VET in pri zavihku Obravnava omenili še njegove podzavihke. Eden od njih je Preiskava
preberi več

PANTHEON VET

Vnos obravnave živali v programu za vodenje veterine PANTHEON VET

Tokrat pri predstavitvi in spoznavanju programa PANTHEON VET nadaljujemo z vnosom obravnave v namizni različici programa
preberi več

PANTHEON VET

Vnos lastnika/živali preko mobilne aplikacije PANTHEON VET

V prejšnjem članku smo vam prikazali, kako lastnika/žival vnesemo v namizni verziji programa PANTHEON VET. Ker pa omogočamo tudi mobilno verzijo programa PANTHEON VET, vam bomo danes prikazali vnos lastnika/živali prek mobilne aplikacije
preberi več

PANTHEON VET

Modul vnosa lastnika in živali pri programu PANTHEON VET

V prvem prispevku smo vam na kratko predstavili, kaj vam program za veterino PANTHEON VET ponuja, v nadaljevanju pa bomo pobližje spoznali posamezne funkcionalnosti programa
preberi več