EVG molekularna diagnostika d.o.o.

Z razvojem modernih molekularno diagnostičnih metod se je v veterinarski medicini odprla paleta novih možnosti na področju odkrivanja bolezni, podpore pri zdravljenju in vzreji živali. Metode, ki temeljijo na zaznavanju DNK, RNK in proteinov, omogočajo visoko specifično, hitro in cenovno ugodno diagnostiko. Ta razvoj je omogočil dostop vrhunske diagnostike širšemu krogu uporabnikov – stvari, ki so bile še včeraj težko dostopne, so tako postale del našega vsakdanjika. Zavedanje, da je za uspešno zdravljenje in vzrejo živali ključna kvalitetna in dostopna diagnostika je prispevala k nastanku podjetja EVG molekularna diagnostika d.o.o.

Dejavnost podjetja temelji na razvoju lastnih biotehnoloških rešitev, na specifičnih področjih pa se povezujemo z vrhunskimi strokovnjaki iz vodilnih evropskih laboratorijev. Podjetje preko svoje blagovne znamke EuroVetGene ponuja sodobne diagnostične storitve na področju genetskih obolenj, prisotnosti alergij in mnogih drugih testov pri mačkah, psih, konjih in pticah. Hkrati se zaradi hitrega razvoja molekularno diagnostičnih metod zavedamo, da ljudje težko sledijo novim možnostim, ki jim jih tovrstne tehnologije ponujajo.
Prav zato je eden od ključnih ciljev podjetja tudi približati tovrstne metode splošni kot tudi strokovni javnosti.

Podjetje ponuja v ta namen tudi posvetovalne usluge in možnost razvoj specialnih tehnologij, ki na tržišču ali v paleti ponudbe znamke EuroVetGene še niso prisotne. Zaposlujemo vrhunske strokovnjake s področja veterine, molekularne biologije in biokemije, ki so specializirani za reševanje problemov iz področja veterinarske diagnostike. Spletna stran podjetja, ki jo urejajo naši strokovnjaki, podaja dostop in pregled najsodobnejše literature o posamezni bolezni in diagnostičnih testih.

PE Grajski trg 1, 2000 Maribor
Telefon: 040 566 273  

[email protected], www.eurovetgene.com