3. mednarodno srečanje o influenci: priprave na naslednji izbruh  

(29.08.2012) Raziskovalna mreža „FluResearchNet” in Nemško nacionalno raziskovalno središče za zoonoze z veseljem napovedujeta 3. mednarodno srečanje o influenci 2012, ki se bo odvijalo med 2. in 4. septembrom v nemškem mestu Münster

Konferenca bo potekala v gradu Münsterske Univerze, s svojim govorom pa jo bo otvoril predsednik Inštituta Robert Koch, profesor dr. Reinhard Burger.

Pod okriljem teme „priprave na naslednji izbruh“ srečanje ponuja možnost za izmenjavo novih ugotovitev in pogledov na raziskovanje influence v mednarodnem okolju.

„Tokrat se zelo veselimo mnogih obiskovalcev iz tujine. To kaže na mednarodno privlačnost dogodka,“ pravi prof. dr. Stephan Ludwig, virolog na  Münsterski Univerzi ter koordinator „FluResearchNet”, mreže posvečene raziskavam s področja zoonotske influence.

Srečanje bo ponujalo izzivalen znanstveni program s plenarnimi predavanji in ključnimi zaznamki povabljenih govorcev ter izbrane ustne predstavitve s plakati. Povabljeni gosti so Yoshihiro Kawaoka (Madison, ZDA), Jon McCullers (Memphis, ZDA), Joseph P. Mizgerd (Boston, ZDA), Juan Ortin (Madrid, Španija) und Ron Fouchier (Rotterdam, Nizozemska).


Sorodni članki

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

VetForum Europe 2023

VetForum Europe 2023

Organizatorji vabijo evropske kolege veterinarje k udeležbi na VetForum Europe, ki bo 5. in 6. Junija v Španiji (Marbella)
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več