3. mednarodno srečanje o influenci: priprave na naslednji izbruh  

(29.08.2012) Raziskovalna mreža „FluResearchNet” in Nemško nacionalno raziskovalno središče za zoonoze z veseljem napovedujeta 3. mednarodno srečanje o influenci 2012, ki se bo odvijalo med 2. in 4. septembrom v nemškem mestu Münster

Konferenca bo potekala v gradu Münsterske Univerze, s svojim govorom pa jo bo otvoril predsednik Inštituta Robert Koch, profesor dr. Reinhard Burger.

Pod okriljem teme „priprave na naslednji izbruh“ srečanje ponuja možnost za izmenjavo novih ugotovitev in pogledov na raziskovanje influence v mednarodnem okolju.

„Tokrat se zelo veselimo mnogih obiskovalcev iz tujine. To kaže na mednarodno privlačnost dogodka,“ pravi prof. dr. Stephan Ludwig, virolog na  Münsterski Univerzi ter koordinator „FluResearchNet”, mreže posvečene raziskavam s področja zoonotske influence.

Srečanje bo ponujalo izzivalen znanstveni program s plenarnimi predavanji in ključnimi zaznamki povabljenih govorcev ter izbrane ustne predstavitve s plakati. Povabljeni gosti so Yoshihiro Kawaoka (Madison, ZDA), Jon McCullers (Memphis, ZDA), Joseph P. Mizgerd (Boston, ZDA), Juan Ortin (Madrid, Španija) und Ron Fouchier (Rotterdam, Nizozemska).


Sorodni članki

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

FECAVA

Dobrodelni webinar Vets for Ukraine

FECAVA in The Webinar Vet organizirata brezplačni celodnevni spletni kongres z namenom zbiranja sredstev za pomoč Ukrajini.
preberi več

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH) vam z veseljem sporoča, da se njihovi vsakoletni kongresi vračajo na pomladni termin, kot je bilo v navadi pred pandemijo
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi

Letošnji kongres FECAVA se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

Kongres BSAVA 2022

Kongres BSAVA 2022

Kongres BSAVA 2022 bo letos v hibridni izvedbi in se bo odvijal med 24. in 26. marcem 2022
preberi več

Znanost

novice

mednarodno