Mednarodna konferenca za ponovno povezavo življenjskih prostorov v oktobru

(06.09.2012) Med 21. in 24. oktobrom 2012 se bo v Postdamu odvijala mednarodna konferenca "Safeguarding ecological functions across transport infrastructure" 

Organizatorji so IENE (Infra Eco Network Europe) v sodelovanju z Nemšikim uradom za varstvo narave, nemškim Ministerstvom za okolje in švedskim Ministerstvom za promet.

Konferenca je v svetovnem merilu največji strokovni dogodek glede vprašanj o ponovnem povezovanju življenjskih okolj, ki so jih razdrobile prometne povezave. Pričakuje se več kot 300 udeležencev.     

Ekologi po vsem svetu se strinjajo, da je drobitev življenjskega prostora ena od najpomembnejših nevarnosti za biološko raznolikost v industrijskih državah. Vsa bitja, posebej živali, morajo ostajati mobilne, da preživijo.

Brez zadostne možnosti za izmenjavo posameznikov in za selitve živalske populacije ne morejo funkcionirati, niti se ne morejo skupnosti normalno širiti.

Mreži IENE pripadajo zastopniki prometnih in naravovarstvenih organov evropskih držav ter naravovarstvene organizacije in znanstveniki. Cilj IENE je izdelava mednarodnih rešitev za manjšanje fragmentacijskih učinkov ter zagotavljanje izmenjevanje informacij v Evropi.

Bistvene točke konference so:

  • izdelava evropske strategije za "zeleno infrastrukturo"
  • zahteve po trajnostnem vseevropskem prometnem načrtu
  • razvoj skupnih konceptov za ponovno povezovanje v Evropi
  • razširitev prekomejnega sodelovanja med sosednjimi državami
  • razvoj dodatnih raziskovalnih načrtov za ponovno povezovanje koridorjev življenjskih prostorov
  • uskladitev in temeljnih datumov in monitoringa
  • sodelovanje širše javnosti in sprejemanje ukrepov za ponovno povezovanje

Informacije glede glavnih točk bodo podajane v obiki ekskurzij, uvdnih prospevkov, kratkih predstavitev in plakatov. Dodatno se bodo izbrania vprašanja podrobneje obdelala in prediskutirala na delavnicah, ki se bodo odvijale proti koncu in vključile v sklepne izjave.

Več informacij o konferenci in prijave na:

www.iene.info
www.iene-conferences.info

Sorodni članki

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

VetForum Europe 2023

VetForum Europe 2023

Organizatorji vabijo evropske kolege veterinarje k udeležbi na VetForum Europe, ki bo 5. in 6. Junija v Španiji (Marbella)
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij

08.06.