Mednarodna konferenca bolezni zoo in prostoživečih živali 2013

(10.04.2013) Veterinarska univerza na Dunaju, Avstrija – 8. do 11. maj 2013

Mednarodno konferenco organizira Leibniz inštitut za preiskovanje zoo in prostoživečih živali (Leibniz-Institut für Zoo und Wildtierforschung – IZW), dunajski Živalski vrt Schönbrunn ter Evropsko združenje veterinarjev za zoo in prostoživeče živali (European Association of Zoo and Wildlife Veterinarians – EAZWV).

Predavanja se bodo odvijala v prostorih univerzitetnega kampusa Veterinarske univerze na Dunaju. Praktikumi se bodo izvajali v živalskem vrtu Schönbrunn ter v Raziskovalnem inštitutu za prostoživeče živali in ekologijo v Wilhelminbergu.

Namen konference je združitev veterinarjev in strokovnjakov za prostoživeče živali z vsega sveta, ki se zanimajo za bolezni živali na prostosti in v ujetništvu. Ob tem je cilj strokovnega srečanja predstavitev najnovejših dognanj in spodbujanje prihodnjih raziskav.

Za ta namen bodo predavanja in praktične vaje pokrivale širok spekter zanimivih tematik, med drugimi tudi infekcijske bolezni, kirurgijo, ravnanje z živalmi, tehike zdravljenja in zaščita ter ohranjanje vrst.

Pripravljen je stimulativen program s številnimi zanimivimi strokovnimi predavanji ter spremljajočim zabavnim in obenem poučnim večernim programom.

Organizatorji poudarjajo, da je število prostih mest omejeno. Dodatne informacije o konferenci lahko najdete na njihovi spletni strani www.zoovet-conference.org.


Sorodni članki

Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW)

9. mednarodna konferenca o obnašanju, fiziologiji in genetiki prostoživečih živali

Za konferenco „9th International Conference on Behaviour, Physiology and Genetics of Wildlife“, ki bo med 18. in 21. septembrom v nemškem Berlinu, so že omogočene spletne prijave
preberi več

Konkurenca med dvojčki mladičev hijene za materino mleko je velika; Vir slike: IZW

Tekma za materino mleko je stres mladičem hijen

Lakota in prepiranje za mleko lahko pri dvojčkih hijene povzroča stres ter tako poveča potrebe po energiji. Teorijo so prvič na primeru prostoživečih sesalcev potrdili strokovnjaki berlinskega Leibniz inštituta za preiskovanje zoo in prostoživečih živali (IZW)
preberi več

IZW

Rudolf Ippen Young Scientist Award 2013

Prof. dr. Rudolf Ippen je bil začetnik znanstvenega področja patologije divjih živali in soustanovitelj mednarodnega kongresa International Conference on Diseases of Zoo and Wild Animals.
preberi več